Nevoja për seks: Probleme 10 në mungesë të marrëdhënieve intime të parregullta

Marrëdhëniet seksuale janë një faktor i rëndësishëm për një jetë të plotë, si burra ashtu edhe gra. Në mungesë të një jete seksuale të përhershme, shpesh ka ndërprerje serioze hormonale që kërkojnë trajtim serioz më vonë.

Jeta pa seks

Shpesh pas një divorci, një person i jep fund vetes dhe nuk pushon të bëjë seks. Mungesa e këtij aktiviteti mund të ndodhë edhe për shkak të mungesës së kohës së duhur. Arsyet për mungesën e një jete seksuale të përhershme mund të jenë të ndryshme. Pasojat për shkak të marrëdhënieve të parregullta intime gjithashtu mund të ndryshojnë. Kjo kryesisht varet nga mosha, gjinia dhe karakteristikat individuale të personit.

Nëse bëni një pushim në seks për dy ditë, atëherë kjo periudhë do të rritet në javë 2. Me kalimin e kohës, intervalet e abstenencës do të rriten me një muaj dhe kjo do të bëhet një zakon dhe do të bëhet mënyra juaj e jetës. Me kalimin e kohës, një person fillon të ndiejë se fillon të ketë probleme serioze shëndetësore. Problemet fillojnë të shfaqen si nga shëndeti mendor, ashtu edhe nga ai fizik.

Pasojat e abstenencës nga seksi

Probleme që lindin me marrëdhënie intregative të parregullta:

  1. Sistemi imunitar vuan. Shkencëtarët, falë studimeve të tyre të shumta, kanë vërtetuar që abstenimi i zgjatur zvogëlon imunitetin tonë. Në njerëzit me jetë të rregullt seksuale, 30 përqind përqindje më e lartë ndaj sëmundjeve infektive.
  2. Eksitim nervor. Personat që refuzojnë seksin preken nga stresi dhe një humor i keq. Gjatë marrëdhënies seksuale, prodhohet hormoni i lumturisë. Duke përjashtuar seksin nga jeta e përditshme, një person privon kështu lumturinë e vërtetë dhe shkarkimin e plotë. Nëse një grua ose një burrë është plotësisht i kënaqur me jetën e tij seksuale, atëherë ai shikon më lehtë vështirësitë dhe situatat në konflikt.
  3. Probleme seksuale. Ky paragraf është veçanërisht i vërtetë për meshkujt. Në fund të fundit, janë ata që më pas janë të ndjeshëm ndaj ejakulimit të hershëm ose rrezikojnë të bëhen impotent.
  4. Ngritja topolake. Nevoja e trupit për seks është e domosdoshme, edhe nëse një person nuk ndjen tërheqje. Për këtë arsye, fillojnë ëndrrat për një natyrë seksuale, ku ai arrin një orgazmë.
  5. Shtytja e seksit është zvogëluar. Normalisht, një person duhet të ndjehet i tërhequr seksualisht. Përndryshe, ai mund të marrë impotencë ose të bëhet i ngurtë. Në mungesë të seksit, trupi fillon të mësohet me këtë gjendje.
  6. Dashuria zhduket. Partnerët janë aq të etur për problemet e përditshme, saqë ata ndalojnë të bëjnë seks gjatë gjithë kohës. Midis çiftit ka një luginë që i largon ata në distanca të gjata. Me kalimin e kohës, kjo distancë vetëm rritet dhe ndjenjat digjen.
  7. Ulje në vetëvlerësim. Një person pushon të ndiejë vetëbesim. Kjo shkakton zhvillimin e inferioritetit. Mungesa e seksit, shumë e vështirë për vetëvlerësimin, një person fillon të mendojë se nuk është tërheqës për seksin e kundërt. Shkencëtarët besojnë se sperma është një antidepresant natyral. Kur nuk është aty, një person fillon një gjendje nervore. Kjo është arsyeja pse, ekspertët ju bëjnë thirrje që të bëni seks rregullisht. Mbrojtja e prezervativit siguron mbrojtje të mirë kundër shtatzënisë dhe sëmundjeve të padëshiruara. Edhe pse, falë hulumtimit, u zbulua se kjo metodë e mbrojtjes ju privon nga një partner i plotë.
  8. Zhvillimi i tumoreve kanceroze. Ky faktor është veçanërisht i vërtetë për burrat. Në fund të fundit, janë ata që janë në rrezik për kancer ose prostatiti, për të parandaluar të cilën rekomandohet ilaçi Prostero. Në artikullin e ditarit obzoroff.info në lidhje me këto pilula, efektet e tyre në trup përshkruhen në detaje kur shfaqen simptomat e para të prostatitit dhe rekomandime për trajtimin e tij.
  9. Sëmundjet gjinekologjike. Marrëdhëniet seksuale jo vetëm që lejojnë gratë të kënaqen, por edhe të ndihmojnë në forcimin e muskujve. Nëse për ndonjë arsye është e pamundur të rifilloni seksin e rregullt, atëherë duhet të pajiseni veten me ushtrime fizike. Mungesa e marrëdhënieve intime nuk përshpejton gjakun në zonën e legenit, për këtë arsye shfaqet ngecje serioze. Janë ata që shkaktojnë sëmundje gjinekologjike.
  10. Mosbalancimi hormonal. Marrëdhëniet e rralla seksuale shkelin nivelet hormonale. Në gratë, ka një rritje të hormoneve mashkullore, gjë që çon në "probleme të lëkurës". Ekspertët besojnë se mungesa e seksit është shkaku i rrudhave dhe përshpejton procesin e plakjes.

Meshkujt gjithashtu kanë probleme me "skuqjen e lëkurës" dhe ka një agresion dhe mizori të shfrenuar.

Seksi në jetën e përditshme të një personi është shumë i rëndësishëm. Në fund të fundit, është pikërisht mungesa e tij që mund të provokojë trashje, pagjumësi, alkoolizëm dhe shfaqjen e një sindromi të theksuar të dhimbjes.

Abstenenca e gjatë kursen vetëm nga sëmundjet që transmetohen seksualisht. Përndryshe, mungesa e seksit i jep një goditje të fuqishme gjithë trupit të njeriut.

Kushtojini vëmendje të madhe jetës suaj seksuale, kjo do t'ju shpëtojë nga sëmundjet e ndryshme. Necessaryshtë e nevojshme vetëm të mbani mend se partneri duhet të jetë i përhershëm.

Ekipi ynë dikur u interesua për një trend të modës: tregtimin e kriptomonedhave. Tani arrijmë ta bëjmë shumë lehtë, kështu që fitojmë gjithmonë fitim pasiv falë informacioneve të brendshme për "pompat e kriptomonedhave" të ardhshme të publikuara në kanalin Telegram. Prandaj, ne i ftojmë të gjithë të lexojnë rishikimin e këtij komuniteti të kriptomonedhës "Sinjalet e pompës kripto për Binance".

Kryeredaktor i revistës Obzoroff, specialist profesionist në fushën e mjekësisë, kozmetologjisë dhe dietologjisë. Shkruan dhe përmbledh materialin e shkruar nga mjekët.

Së bashku me përkthyesit, ai përgatit artikuj për lexuesit e huaj bazuar në materiale të përgatitura nga autorët e faqes me kualifikimet e duhura.

Menaxheri i projektit Obzoroff Ai është bashkëautor i shumë artikujve mbi shëndetin dhe metodat moderne të trajtimit të sëmundjeve të zakonshme, të shkruara së bashku me praktikues me përvojë, biografitë e të cilëve gjenden në faqen e autorëve.

Rrjetet sociale të autorit: Facebook Twitter YouTube
Shto një koment