Një përmbledhje e barnave për trajtimin e hipertensionit dhe normalizimin e presionit të gjakut. Hipertensioni shfaqet te njerëzit e të gjitha grupmoshave. Patologjia është kronike, pra, kërkon trajtim sistematik dhe lehtësim të simptomave. Ilaçi i duhur është çelësi i mirëqenies.
Ndër provokuesit kryesorë të patologjisë, stresi dhe mënyra e jetesës së gabuar quhen. Pirja e duhanit abuzimi me alkoolin ndaj kripës provokon presion të lartë të gjakut. Shtë gjithashtu një problem shoqërues me aterosklerozën dhe problemet me sistemin kardiovaskular. Ekzistojnë 3 forma të hipertensionit:
• drita (HELL 140-159 / 90-99 mm Hg;
• e moderuar (HELL 160-179 / 100-109 mm RT. Art.);
• i rëndë (presioni i gjakut 180/110 mm Hg).
Simptomat zbresin në dhimbje koke të shpeshta, tringëllimë në veshët. Marramendje dhe vjellje gjithashtu ndodhin, dhe palpitacionet shpesh ndodhin. Në raste të rënda, tensioni i brendshëm dhe midges shfaqen para syve. Përzgjedhja e ilaçeve është thjesht individuale. Terapia duhet të jetë gjithëpërfshirëse. Grupi i parë i ilaçeve që synojnë uljen e presionit të gjakut. E dyta përfshin vazodilatorë dhe diuretikë. Kërkohen edhe ilaçe qetësuese, pasi hipertensioni shpesh rritet për shkak të stresit emocional.
Hipertensioni vendoset nëse presioni i gjakut arrin sistematikisht 140-150 / 90 mm. Hg. Art. Mjekët rekomandojnë të rregulloni dietën dhe rutinën e përditshme. Por për një rezultat të qëndrueshëm, kjo duhet të kombinohet me ilaçin konservator.
Ilaçet përshkruhen nga terapisti pas një ekzaminimi të plotë dhe testeve laboratorike. Nuk rekomandohet të vetë-mjekoni dhe të ndryshoni në mënyrë të pavarur dozën e barnave. Do ilaç në një mënyrë të caktuar ndikon në gjendjen e organeve të brendshme, prandaj, recetat e mjekut dhe respektimi i udhëzimeve janë të nevojshme.
Në tregun farmaceutik ekziston një gamë e madhe ilaçesh kundër presionit të lartë të gjakut. Frenuesit e ACE konsiderohen më të njohurit. Ata ndihmojnë:
• të ndalojë zhvillimin e hipertensionit;
• normalizimin e tensionit të lartë tashmë të lartë;
• hiqni simptomat e dështimit të zemrës;
• parandaloni komplikimet në punën e zemrës dhe enëve të gjakut.
Bllokuesit e receptorëve të angiotenzinës janë gjithashtu të përshkruara. Nga ilaçet e këtij grupi, sindroma e tërheqjes nuk ndodh. Me hipertension duhet të merren adrenobllokuesit, diuretikët, antagonistët e kalciumit dhe receptorët imidazoline. Agjentët hipertensivë ulin vëllimin e gjakut në qarkullim dhe përmbajnë vazokonstriktorë. Një përfitim tjetër është përmirësimi i rrjedhjes venoze. Kërkohet një listë e tillë e gjerë e ilaçeve, pasi është e nevojshme jo vetëm që të normalizohet presioni i gjakut, por edhe të eliminohet shkaku i problemit. Disa tableta fillojnë të veprojnë menjëherë, por kanë një efekt afatshkurtër. Rekomandohet që të kombinohen lloje të ndryshme të barnave. Simptomat duhet të hiqen, ndërsa minimizohet rreziku i relapsit. Përbërja e ilaçeve mund të jetë ose homeopatik ose të përfshijë përbërës të fuqishëm