Fuqia sekrete e gishtërinjve dhe akupunkturës

Duart e njeriut janë ndihmësit tanë më të domosdoshëm. Ata jo vetëm që ndihmojnë për të bërë punë të ndryshme fizike, por gjithashtu kanë fuqinë e shërimit. Në kohërat antike, njerëzit trajtoheshin krejt ndryshe sesa në kohën tonë. Përveç këshillave dhe rrënjëve, paraardhësit tanë dinin shumë pika aktive në trupin tonë. Duke shtypur në një mënyrë të veçantë në këto pika, një person mund të shërohej.

Fuqia sekrete e gishtërinjve dhe pikave të trupit

Disa nga këto pika magjike janë në gishtat tanë. Për shembull, duke vepruar në gishtin më të vogël të vogël, një person është në gjendje të përmirësojë shëndetin e të gjithë organizmit. Mjekët e antikitetit përdorën disa teknika masazhesh kur punuan me pika aktive. Ata godisnin ose shtypnin në gishta, ndonjëherë duke bërë një lëvizje që i ngjan një vidhosje. Shëruesit antikë mund të përdorin gjilpëra speciale gjatë procedurës së shërimit.

Në botën tonë moderne, kjo teknikë do të apelojë për shumë njerëz, sepse është e thjeshtë dhe e përballueshme. Provojeni nëse ndjeheni të lodhur vazhdimisht. Bëni vetë akupresurën në duar të të dyja duart. Një masazh i tillë do të ndihmojë në lehtësimin e lodhjes së rëndë dhe tensionin nervor, si rezultat i të cilit do të ndjeheni të qetë dhe të qetë. Avantazhi i masazhit është se mund të bëhet jo vetëm në shtëpi, por direkt në vendin e punës ose në rrugën për në shtëpi.

Masazhi nuk do të marrë shumë kohë, por do të japë forcë thjesht kolosale. Filloni masazhin duke masazhuar gishtin e vogël, i cili është në dorën e majtë. Masazhi duhet të fillojë me phalanx të gozhdës dhe gradualisht të përparojë përmes tërë gishtit deri në bazën e gishtit të vogël. Masazhi duhet të jetë me presion. Një masazh i ngjashëm kryhet me secilën gisht në të dy duart.

Në dimër, shpesh ndodh të kapni një ftohje, veçanërisht një hundë me erë të keqe. Për të përballuar shpejt sëmundjen, duhet të kërkoni ndihmë gishtin e madh të dorës së majtë. Mundohuni të gjeni mbi të një pikë të dhimbshme që ndodhet në qendër të phalanx sipërme. Periodikisht gjatë ditës, shtypni atë dhe do të shihni që hunda e errësirës do të kalojë shumë shpejt. Kjo metodë e masazhit mund të përdoret për njerëz absolutisht të shëndetshëm për parandalim.

Nëse doni të humbni pak peshë dhe të fitoni një figurë të paktë, dhe nuk ka dyshim të bëni sport, gishtat tuaj magjikë do t'ju ndihmojnë përsëri. Para se të hani, masazhoni majën e gishtit të vogël duke shtypur. Një masazh i tillë do të zvogëlojë oreksin tuaj dhe nuk do të hani shumë. Bëni këtë para çdo vakt.

Gishtat tregues në shërim kanë një emër tjetër origjinal - "gishtat e mëlçisë". Prandaj, çdo problem me këtë organ të rëndësishëm mund të zgjidhet me ndihmën e gishtërinjve tregues. Nëse keni sëmundje të mëlçisë të natyrës së ndryshme, menjëherë filloni të masazhoni gishtat përkatës. Kohëzgjatja e masazhit nuk duhet të kalojë tre minuta, megjithatë, lëvizjet e tilla duhet të bëhen disa herë në ditë.

Farë është akupunktura

Trajtimi dhe parandalimi i sëmundjeve me metodën e akupunkturës bazohet në studimin e pikave speciale biologjikisht aktive të vendosura në trupin e njeriut dhe të shoqëruara me sisteme dhe organe të brendshme. Duke vepruar në pikat e akupunkturës, proceset biologjike mund të stimulohen, gjë që ndihmon në rivendosjen e zonave të prekura të trupit dhe lehtëson dhimbjen.

Farë është akupunktura

Shtë vërtetuar se seancat e refleksologjisë kanë një efekt të dobishëm në sistemin imunitar të trupit dhe rrisin rezistencën ndaj sëmundjeve.

Akupunktura: Përfitimet e trajtimit alternative

Për dallim nga metodat tradicionale mjekësore, metoda e akupunkturës është praktikisht e padëmshme për pacientët. Ajo nuk ka kundërindikacione, me përjashtim të rasteve të rralla individuale. Efektet anësore gjithashtu mungojnë. Kjo është shumë e rëndësishme në epokën tonë kur ilaçi u përball me problemin e mbivlerësimit farmakologjik.

Akupunktura mund të zvogëlojë marrjen e drogave dhe madje t'i braktisë plotësisht ato. Në të njëjtën kohë, trajtimi me refleksologji është i krahasueshëm në kosto me një kurs tradicional të ilaçeve.

Llojet e akupunkturës

Në botë, praktikohen shumë metoda të stimulimit të pikave biologjike aktive. Ndër mënyrat më të njohura:

  • Masazh akupresure;
  • akupunkturë;
  • Ngrohja;
  • Terapia mikrokurrente;
  • Tsuboterapiya;
  • Kriopunktura.

Ka metoda të tjera që përdoren me sukses në klinikat mjekësore në të gjithë botën. Akupunktura është efektive në trajtimin e sistemit kardiovaskular, nervor, të frymëmarrjes, tretjes, sistemit muskulor dhe skeletit. Ka përvojë pozitive me përdorimin e refleksologjisë në humbje peshe dhe sëmundjet gjinekologjike.

Ekipi ynë dikur u interesua për një trend të modës: tregtimin e kriptomonedhave. Tani arrijmë ta bëjmë shumë lehtë, kështu që fitojmë gjithmonë fitim pasiv falë informacioneve të brendshme për "pompat e kriptomonedhave" të ardhshme të publikuara në kanalin Telegram. Prandaj, ne i ftojmë të gjithë të lexojnë rishikimin e këtij komuniteti të kriptomonedhës "Sinjalet e pompës kripto për Binance".

Kryeredaktor i revistës Obzoroff, specialist profesionist në fushën e mjekësisë, kozmetologjisë dhe dietologjisë. Shkruan dhe përmbledh materialin e shkruar nga mjekët.

Së bashku me përkthyesit, ai përgatit artikuj për lexuesit e huaj bazuar në materiale të përgatitura nga autorët e faqes me kualifikimet e duhura.

Menaxheri i projektit Obzoroff Ai është bashkëautor i shumë artikujve mbi shëndetin dhe metodat moderne të trajtimit të sëmundjeve të zakonshme, të shkruara së bashku me praktikues me përvojë, biografitë e të cilëve gjenden në faqen e autorëve.

Rrjetet sociale të autorit: Facebook Twitter YouTube
Shto një koment