Sistem White Light për zbardhjen e dhëmbëve me llambë UV dhe metoda të tjera

Pasqyrë e produkteve White Light për vetë-zbardhjen e dhëmbëve në shtëpi: Përbërja, pajisjet, udhëzimet, rishikimet, çmimi i caktuar, faqja zyrtare në internet ku mund të blini sistemin White Light, informacion i dobishëm për përdorimin e zbardhuesit të dhëmbëve dhe natyrisht një përmbledhje video.

Realiteti rrethues i modernitetit bën që një person të përmbushë disa kërkesa. Në veçanti, është në modë, prestigjioze dhe në disa raste jetësore të keni një buzëqeshje të bardhë borë. Shumica e duan këtë, por jo të gjithë mund ta arrijnë atë që dëshirojnë.

Një pengesë në këtë rast është se një vizitë tek dentisti është e nevojshme për të zbardhur smaltin e dhëmbëve. Në të njëjtën kohë, kostoja e një procedure të tillë nuk është e përballueshme për të gjithë, por ndërkohë ekziston një mundësi buxhetore për arritjen e këtij lloj qëllimi. Shtë e mjaftueshme për t'u bërë pronar i një pajisjeje të quajtur White Lighttë zbardhen dhëmbët në shtëpi për para të përballueshme.

Shqyrtime të sistemit real White Light mund të lexohet në forumin e Kanalit të Parë të Rusisë.White Light për zbardhjen e dhëmbëve

Konsideroni shkurtimisht sistemin White Light, atëherë mund të themi se përfshin një xhel, i cili nën ndikimin e dritës së emetuar nga një llambë speciale, zbardh smaltin e dhëmbit. Xhel përmban peroksid karbamid, i cili lëshon të ashtuquajturin oksigjenin atomik. E njëjta substancë gjendet në përgatitjet e përdorura për një procedurë të ngjashme në klinikat dentare.

Procesi i zbardhjes në vetvete konsiston në veprimin e oksigjenit aktiv, i cili është një përbërës i xhelit, i cili arrihet nga drita e marrë nga llamba. Si rezultat, pigmenti shkatërrohet, për shkak të të cilit dhëmbët marrin një nuancë të verdhë.

Ku të blini White Light dhe çmimi në Rusi

Në krahasim me vizitën e dentistit, sistemi i propozuar ka një kosto më të ulët - nga rubla 1100, për vendet e tjera çmimi aktual mund të gjendet në faqen e internetit. Mimi i saktë varet nga rajoni ku shitet sistemi, i cili përcaktohet në të njëjtën masë nga disponueshmëria e aksioneve dhe zbritjeve në një pikë specifike të shitjes White Light.

Nëse dëshironi të porosisni White Light, ia vlen të vizitoni burimin zyrtar të shpërndarësit në Web për të shmangur keqkuptimet e mundshme në rast të kontaktimit me shitësit "të pandershëm".

Faqja zyrtare white light ku të blini

Të angazhuar në dhëmbë vetë-zbardhës, duhet të kuptohet se ky proces përfshin një numër kufizimesh. Prandaj, së pari duhet të bëni një udhëtim tek dentisti, i cili mund të vlerësojë smaltin tuaj për pranueshmërinë e procedurave për zbardhjen e tij.

Këshillohet që të përjashtohen procedurat e zbardhjes së smaltit nëse keni dhëmbë të ndjeshëm, një sëmundje e mishrave të dhëmbëve është e pranishme ose ekziston dyshimi për praninë e kësaj sëmundje, dhe zgavra me gojë nuk është e sanifikuar.

Në këtë rast, është e nevojshme të kuptohet masa në veprime të tilla, domethënë është e pamundur të kryhet zbardhues shumë shpesh dhe xhel nuk duhet të aplikohet për një kohë të gjatë, pasi përmban substanca të fuqishme. Nëse kjo nuk vërehet, smalti mund të dëmtohet aq shumë sa nuk mund të restaurohet.

Në mënyrë tipike, shtëpitë përdorin zbardhjen e dhëmbëve, sipas disa metodave të provuara që janë larg nga të sigurtat:

 1. Sode buke. Besohet se përdorimi i sode buke për zbardhjen e dhëmbëve është një mënyrë efektive për të arritur qëllimin tuaj pa dëmtuar shëndetin tuaj. Në praktikë, sode përdoret si pluhur dhëmbi, domethënë aplikohet në furça dhe fërkohet. Ekziston gjithashtu një metodë e karakterizuar nga një efekt më i butë, i cili përfshin përdorimin e një zgjidhje sode. Në çdo rast, përdorimi i sode buke si një zbardhues i dhëmbëve nuk është një mënyrë plotësisht e sigurt, prandaj mos u përfshini në këtë aktivitet.
 2. Peroksidi i hidrogjenit. Përdorimi i këtij lëngu çon në një rezultat të mirë. Në të njëjtën kohë, duhet të kuptohet se kur ekspozohet ndaj peroksidit të hidrogjenit në smaltin e dhëmbit, fillohet një proces kimik, i cili bazohet në oksidimin. Kjo do të thotë, zbardhja e smaltit në këtë mënyrë mund të shoqërohet me shkatërrimin e saj.
 3. Rripa zbardhimi. Ky mjet është një shirit i vogël me gjerësi për aplikimin e xhelit, prodhimi i të cilit është një material elastik. Ato aplikohen në atë mënyrë që xheli të jetë në sipërfaqen e dhëmbëve. Një procedurë e këtij lloji mund të kryhet deri në dy herë në ditë, por jo më shpesh, sepse përndryshe do të ketë ndjesi të pakëndshme, si dhe rritje të ndjeshmërisë së dhëmbëve. Efekti i arritur zgjat për një muaj.
 4. Xhel zbardhues. Procedura e përdorimit të kësaj xhel mund të ketë ndryshime, e cila shoqërohet me atë që agjent specifik përdoret. Pavarësisht kësaj, subjekt i detyrueshëm i kësaj procedure do të jetë gojëdhëna, e cila vepron si enë xhel, e më pas vihet në dhëmbë.

Farëdo mjeti që përdorni për të zbardhur smaltin e dhëmbëve në shtëpi, duhet të kuptoni rrezikun e caktuar të procedurave të tilla. Trajtimi i shpeshtë dhe i gabuar i ndonjë prej metodave të përshkruara më sipër mund të rezultojë në dëmtim serioz të smaltit.

Aty ku zgjidhja më e mirë është të përdoret White Light. Përdorimi i këtij mjeti ju lejon të zbardhni më lehtë dhe në mënyrë më efektive dhëmbët tuaj pa ndonjë dëmtim të smaltit, nëse ndiqni udhëzimet. Sistemi i propozuar është krijuar për të operuar në shtëpi, kështu që është ideal për kryerjen e procedurave të pavarura të zbardhjes së dhëmbëve.

Përshkrimi i përparësive të sistemit White Light

Pika kryesore e sistemit White Light është se ky mjet është plotësisht i padëmshëm për dhëmbët. Në këtë rast, ruajtja e integritetit të dhëmbëve pa ndonjë dëmtim të smaltit, i cili merr një pamje të bardhë borë, duke mbetur kaq gjatë. Përndryshe, ju mund të rendisni përparësitë e mëposhtme të sistemit:

 • arritja e një efekti në përpjesëtim me atë që mund të arrihet si rezultat i një udhëtimi tek dentisti;
 • kohëzgjatja e efektit të arritur deri në 15 muaj, pavarësisht nga lloji i ushqimit të përdorur në ushqim;
 • siguria si rezultat i mungesës së substancave të fuqishme në xhel, në veçanti, zbardhimi sigurohet nga grimcat e oksigjenit të lëshuara si rezultat i ekspozimit ndaj dritës, i cili fillon direkt procesin e zbardhjes;
 • disponueshmëria, domethënë, sistemi mund të përdoret kur është i përshtatshëm.

Udhëzime për përdorim White Light

Baza e sistemit në shqyrtim është përdorimi i një xhel të dy përbërësve që përmbajnë peroksid karbamid, i cili është gjithashtu i pranishëm në produktet profesionale dentare. Kur zbardh, xhel aplikohet në gypin e gojës, pastaj vendoseni në dhëmbë me një dorezë të ngushtë. Pas kësaj, LED i instaluar në pjesën e përparme të pajisjes hyn në fuqi White Light.

Rezultati i dëshiruar arrihet duke ekspozuar xhel në dritë, e cila siguron lëshimin e të ashtuquajturit oksigjen aktiv, i cili siguron efektin e dëshiruar. Zbardhues i tillë mund të përshkruhet si i butë, për shkak të mungesës së efekteve negative në dhëmbë.

Një procedurë zgjat nga 10 deri në 30 minuta. Në fund të kohës së caktuar, llamba fiket automatikisht. Frekuenca maksimale e mundshme e procedurave nuk duhet të jetë më shumë se tre në ditë, me kusht që koha totale të mos kalojë 30 minuta. Lejohet përdorimi i sistemit për ditë 5 me mundësinë e përsëritjes së kursit pas një jave.

Udhëzime për përdorimin e kompleksit White Light

Duke filluar të zbardh dhëmbët, duhet të lexoni udhëzimet për White Light, e cila përfshin procedurën e mëposhtme:

 1. Para lyeni dhëmbët.
 2. Përgatitni tuba xhel për përdorim.
 3. Së pari aplikoni një xhel, dhe pastaj një tjetër, në secilën prej sipërfaqeve të gypit të gojës.
 4. Mbërtheni gypin e gojës në dhëmbë me buzën e jashtme.
 5. Ndizni pajisjen dhe filloni ta përdorni.
 6. Prisni për mbylljen automatike pas kohës së caktuar - 10 minuta.
 7. Hiq pajisjen.

Udhëzime për përdorim White Light

Për të ripërdorur sistemin, thjesht shtypni përsëri butonin e fillimit të pajisjes. Kontrata lejohet të kryejë jo më shumë se tre seanca.

Për të ruajtur efektin e zbardhjes për një kohë të gjatë, është e nevojshme të braktisni produktet që karakterizohen si ngjyrosje, duke e lidhur këtë me kujdesin e duhur oral në aspektin e higjenës. Gjithashtu, mos harroni për pastrimin e rregullt të vetë pajisjes nëse dëshironi që ajo të funksionojë mjaft gjatë.

Kundërindikacionet për përdorim

Anydo pajisje duhet të përdoret, duke respektuar rregulla të caktuara për përdorimin e saj, të cilat plotësisht aplikohen White Light. Në veçanti, është e nevojshme të merren parasysh kundërindikacionet e mëposhtme, të cilat përjashtojnë mundësinë e zbardhjes së dhëmbëve në këtë mënyrë:

 1. Ju nuk mund ta përdorni sistemin për gratë shtatzëna dhe nënat që janë në gji.
 2. Në rast të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve, së pari duhet të konsultoheni me mjekun përkatës dhe vetëm pas kësaj, nëse merret leja, përdorni White Light.
 3. Deri në moshën gjashtëmbëdhjetë vjeç, çdo procedurë e zbardhjes së dhëmbëve është rreptësisht e ndaluar.
 4. Sistemi nuk është krijuar për të punuar me dhëmbë artificialë, gjë që eliminon mundësinë e zbardhjes, për shembull, kurorave.
 5. Gjatë trajtimit ortodontik, duhet të harroni për përdorimin e sistemit.

Për të përjashtuar mundësinë e dëmtimit të dhëmbit, ndiqni udhëzimet dhe respektoni rregullat e funksionimit dhe sigurisë në lidhje me White Light:

 • sistemi duhet të ruhet në një vend ku fëmijët dhe kafshët nuk kanë qasje, dhe sfondi i temperaturës nuk i kalon gradat 25;
 • është e nevojshme të përjashtohet kontakti i xhelit me sy, lëkurë dhe veshje.

Si duket një dritë e vërtetë e bardhë?

Nëse dëshironi të arrini një buzëqeshje të bardhë borë, atëherë kjo është mjaft e realizueshme si rezultat i disa seancave të aplikimit White Light. Kjo do të eliminojë pasigurinë, pasi një buzëqeshje e hapur, kur nuk ka kufizime të lidhura me gjendjen e dhëmbëve, kontribuon në një perceptim pozitiv të jetës.

Gjithashtu, me ndihmën e sistemit të konsideruar, janë në dispozicion kursime të konsiderueshme të kostos. Në krahasim me shkuarjen në klinikën dentare, kursime të tilla mund të arrijnë në disa mijëra rubla në baza vjetore. Përveç kësaj, White Light përfundimisht fiton në sfondin e metodave të tjera të zbardhjes së dhëmbëve në shtëpi për sa i përket efikasitetit dhe padëmtueshmërisë, siç dëshmohet nga rishikime dhe komente të shumta në forume.

Blerja e Dritës së Bardhë është një mënyrë ekonomike, e butë dhe efektive për të marrë një buzëqeshje të bardhë dëbore!

Jo të gjithë kanë mundësinë të shohin një dentist për të zbardhur dhëmbët. Në këtë rast, ju mund të aplikoni metoda popullore. Njëra prej tyre, më e thjeshta dhe e sigurta, është zbardhja me karbon aktiv.

Dhëmbët ndryshojnë ngjyrën, pasi ato janë të ekspozuara ndaj ngjyrave që gjenden në shumë ushqime. Disa sëmundje dhe ilaçe gjithashtu shkaktojnë njollë. Më shpesh, dhëmbët errësohen në mesin e dashamirëve të kafesë së zezë dhe çajit të fortë, tek duhanpirësit.

Njerëzit e moshuar gjithashtu kanë një ngjyrë të verdhë të dhëmbëve, kjo është e pashmangshme. Ngjyrat depozitohen në sipërfaqen e dhëmbëve, ose depërtojnë në inde të forta.

Procedura e zbardhjes së dhëmbëve

 1. Vendosni një tabletë qymyrguri në një gotë, shtoni pak ujë për ta bërë të lagur.
 2. Shtrydhni qymyrin deri në një masë homogjene pa lënë gunga.
 3. Vendoseni masën në furçë dhe lani dhëmbët, pastaj shpëlajeni gojën. Më pas lajini dhëmbët përsëri.

Mos abuzoni me zbardhjen e dhëmbëve! Përsëriteni procedurën pas dhjetë ditësh, jo më herët.

Kjo metodë e zbardhjes në shtëpi është një nga më të sigurtat. Për shembull, peroksidi i hidrogjenit hollohet smaltin dhe irriton mishrat e dhëmbëve, është alergjik ndaj tij. Qymyri vepron më butësisht. Kur futet në stomak, nuk shkakton pasoja të pakëndshme.

Efekti i zbardhjes së dhëmbëve nuk zgjat shumë. Kjo varet nga sa shpesh konsumoni ushqime dhe pije që përmbajnë ngjyra, siç janë çaji dhe kafja. Pas errësimit të dhëmbëve, procedura do të duhet të kryhet përsëri duke përdorur gojën e gojës dhe llambën ultravjollcë të përfshirë në sistem White Light.

Efektet anësore

 1. Mos harroni se pluhuri i qymyrit është një gërryes që fshin jo vetëm një veshje të verdhë në dhëmbë, por edhe një shtresë smalti.
 2. Nëse shtresa e smaltit në dhëmbët tuaj është shumë e hollë, shmangni ngrënien e ushqimit shumë të ftohtë dhe të nxehtë, përndryshe do të shfaqen ndjesi të dhimbshme. Burimet e dhimbjes mund të jenë manaferrat, frutat e tharta, farat dhe arrat.
 3. Pas zbardhjes, grimcat e qymyrit mbeten midis dhëmbëve dhe janë të vështira për t'u hequr.

Mos harroni se të gjitha metodat e zbardhjes së dhëmbëve janë të pasigurta. Kështu mendojnë dentistët. Para se të vazhdoni me procedurën e zbardhjes me White Light, është më mirë të peshoni me kujdes të mirat dhe të këqijat.

Sot, ka shumë mënyra të ndryshme për të zbardhur dhëmbët. Për më tepër, është e mundur ta bëni këtë në shtëpi, por nëse jeni të interesuar për një rezultat më efektiv, është më mirë të kontaktoni një klinikë dentare.

Ekziston edhe një kompleks mjekësor HiSmile, duke ju lejuar të zbardhni smaltin e dhëmbëve në shtëpi, i cili përmban peroksid. Ky komponent zbardh plotësisht dhëmbin pa dëmtuar smaltin. Për ta bërë këtë, butësisht rrotulloni lapsin në mënyrë që xhel të zgjat. Aplikoni xhel me shumë kujdes në secilin dhëmb. Përzierja fillon të shkumëzojë - kjo është normale. Peroksidi do të reagojë me oksigjen dhe do të fillojë procesi i zbardhjes. Mbajeni këtë përbërje në dhëmbët tuaj për rreth 10 minuta. Nga rruga, ndërsa xhel po funksionon, nuk mund të relaksoheni buzët dhe të mbyllni gojën.

Pas procedurës, është e ndaluar të pini dhe hani për rreth një orë. Seti ofron sundues që do të ndihmojnë për të krahasuar rezultatin e arritur dhe ngjyrën fillestare të dhëmbëve. Vlen të kujtojmë se rezultati do të jetë i dukshëm vetëm nëse hiqni dorë nga çaji, kafeja dhe pirja e duhanit për periudhën e kursit të zbardhjes.

Klinika mund t’ju ​​ofrojë zbardhjen me lazer. Kjo teknikë është më efektive, dhe bardhësia e dhëmbëve mbetet për një kohë të gjatë. Para procedurës, kariesi dhe tartari hiqen dhe vetëm pas kësaj ato zbardhen me lazer. Pas një “operacioni” të tillë nuk duhet të pini duhan ose pini pije me bojë për rreth një javë.

Kryeredaktor i revistës Obzoroff, specialist profesionist në fushën e mjekësisë, kozmetologjisë dhe dietologjisë. Shkruan dhe përmbledh materialin e shkruar nga mjekët.

Së bashku me përkthyesit, ai përgatit artikuj për lexuesit e huaj bazuar në materiale të përgatitura nga autorët e faqes me kualifikimet e duhura.

Menaxheri i projektit Obzoroff Ai është bashkëautor i shumë artikujve mbi shëndetin dhe metodat moderne të trajtimit të sëmundjeve të zakonshme, të shkruara së bashku me praktikues me përvojë, biografitë e të cilëve gjenden në faqen e autorëve.

Rrjetet sociale të autorit: Facebook Twitter YouTube
Shto një koment