Табамекс и советите на лекарите ќе ви помогнат брзо да се откажете од пушењето засекогаш

Табамекс е течна супстанца во форма на капки, чија главна задача е конечно и безболно да му помогне на лицето да престане да пуши. За да го направите ова, доволно е да се подложите на месечен курс со овој чудотворен лек, кој има исклучиво природен состав, кој содржи посебен алкалоид, кој е сличен на никотинот по природа на ефектот. Не е тешко да се купат капки преку веб-страницата на производителот.

Треба да се напомене дека овој лек не се продава во ниту една аптека. Цената на Табамекс е еквивалентна на 40 американски долари. Честопати постојат специјални промоции за земјите од ЗНД кои ви дозволуваат да купувате Табамекс во Русија, Казахстан, Киргистан, Украина и Белорусија многу поевтино, понекогаш дури и со попуст од 40-50% и да кажете „Збогум на зависноста од никотин!“

Табамекс и советите на лекарите ќе ви помогнат брзо да се откажете од пушењето засекогаш

Комплексот Tabamex се испорачува како збир на капки и гел, чие дејство детално ќе го разгледаме подолу.

откажете се од пушењето еднаш и засекогаш со Табамекс

Опис на Табамекс и корисни својства

Табамекс е двофазен комплекс за третман на зависност од тутун и е во состојба трајно да се ослободи од зависноста од пушење тутун. Природните фито-органски соединенија од природно потекло наречени сапонини се вклучени во капките и имаат активен ефект што ја спречува желбата за пушење. Во поново време, нашите научници научија како да ги извлечат и да ги користат во медицината. Сапонините можат целосно да го блокираат чувството на задоволство од процесот на вдишување топчиња чад од тутун.

Исто така, тие се способни да создадат еден вид негативна реакција во организмот на присуство на никотин во крвта. Така, за 14 дена желбата за пушење целосно исчезнува кај една личност, па дури и се појавува одредена одбивност кон перцепцијата на чад од цигари. Табамекс содржи дополнителни компоненти: витамини и екстракти од лековити растенија, кои имаат корисен ефект врз целокупната благосостојба, правејќи го процесот на откажување од пушењето прилично лесен и морално безболен.

Комплекс Табамекс

Табамекс ја олеснува зависноста од зависност во две функционални фази:

 1. Капки за земање внатрешно. Состојките што го сочинуваат овој производ имаат заштитна функција за клетките на човечкиот мозок од ефектите на никотинот. Исто така, метаболичките процеси се активираат, менталниот стрес поврзан со "никотин глад" поминува. По консумирање на такви капки, пушачите чувствуваат зголемување на физичката и менталната активност, подобрување на функционирањето на органите на генитоуринарниот систем, чии функции биле прекумерно потиснати од негативното влијание на никотинот.
 2. Гел за џвакање за надворешна употреба. Содржи огромна количина на соли на сребро, кои имаат корисен ефект врз обновувањето на површините на непцата оштетени од никотин. Тие имаат способност да го неутрализираат дејството на штетните бактерии присутни во устата на пушачот. Како што знаете, среброто е исто така одличен белење на површината на забот и уништување на плаките што се појавуваат на забите.Брзо откажете се од пушењето засекогаш со Табамекс

Табамекс има комплексен ефект поради фактот што има надворешно и внатрешно дејство. Многу е лесен за употреба, што ви овозможува да го носите со себе на патувања. Исто така, треба да се забележат следниве корисни својства на Табамекс:

 • Целосно ја елиминира желбата за пушење и создава чувство на рамнодушност кон цигарите.
 • Го олеснува чувството на психолошка зависност што произлегува во отсуство на цигари при рака.
 • Ја елиминира желбата за пушење по апсорпција на дел од алкохолни пијалоци.
 • Го чисти телото од никотин и штетен катран и други производи за распаѓање од чад од тутун.
 • Ја елиминира физичката зависност кај цигарите.
 • Ја враќа функцијата на органите за дишење.
 • Ги отстранува токсините од белите дробови.
 • Го намалува чувството на агресија што се јавува во отсуство на следната доза на никотин.

Како работи Табамекс од пушење

резултат по употреба на Табамекс

Благодарение на содржината на гореспоменатите сапонини во Табамекс се елиминира зависноста од никотин. Оваа група компоненти го блокира сигналот што доаѓа до мозокот од рецепторите кои носат информации за добивање чувство на задоволство во процесот на пушење.

Како и секое друго органско соединение, никотинот има тенденција да се произведува независно од телото, без оглед на тоа дали некое лице пуши или не. Сепак, треба да се обрне внимание на фактот дека само-синтетизирачкиот никотин и оној што влегува во телото за време на пушењето не се иста работа!

Влегувајќи во крвта за време на согорувањето од чад од тутун преку белите дробови, ваквиот никотин го блокира формирањето на природно корисна супстанција. И штом некое лице се обиде да престане да пуши, во организмот има недостаток на „добар никотин“ и постои голема желба за цигари.

За време на периодот на свесен прекин на пушењето, едно лице може да ја совлада само психолошката желба за тутунски производи. Во исто време, никотинската компонента во организмот станува сè помалку и како резултат на тоа, не е доволно поради што е вклучен процесот на уништување на невроните. Како резултат, ако одреден дел од никотин не влезе во телото за време на периодот на апстиненција од пушење, нема да биде можно да се избегнат разни нарушувања и појава на нервоза. Лицето станува раздразливо и агресивно. Затоа повеќето обиди да се откажат од пушењето се осудени на неуспех, пушачот едноставно се расипува и го добива потребниот дел од „лошиот никотин“ и процесот започнува одново.

Tabamex гарантирано ќе ви помогне да се откажете од пушењето за две недели. Неговата ефикасност беше потврдена на практичен начин, што се одвиваше во две фази во текот на 14 дена:

 • Во првата фаза, за време на тестот, беше собрана група волонтери од триста луѓе кои сакаа да ја надминат оваа лоша навика. Некои од учесниците се откажаа од пушењето со употреба на никотински лепенки и гуми за џвакање од различни производители. Втората половина на испитаниците користеле Табамекс. Како резултат на овој тест, желбата за пушење исчезна кај 96% од луѓето кои го поминале курсот Табамекс.Исто така, според резултатите од овој експеримент, тие забележале подобрување на квалитетот на спиењето. Што се однесува до првата половина од учесниците кои користеле други начини на откажување од пушење, само 15% од нив успеале да се откажат од пушењето.
 • Втората фаза се состоеше во спроведување на клинички тестови на крвта на оние учесници во експериментот кои успеаја да се откажат од пушењето. Никотинот се излачува 100% од телото, само кај оние учесници кои земале капки, што уште еднаш ги потврди декларираните својства на лекот од страна на неговиот производител.

Примена на Табамекс и прегледи на луѓе

Употребата на двофазен комплекс Табамекс за зависност од тутун не е тешка. Треба да ги следите трите препорачани чекори:

 1. Препорачливо е да земате 15 капки Табамекс 3 пати на ден.
 2. По земањето на капките, потребно е да се третираат непцата и забите со движења на масажа со специјален гел што доаѓа заедно со комплетот.
 3. 10 минути по оваа постапка, треба темелно да ја исплакнете устата со чиста вода.

Покрај тоа, се препорачува да се користи гел Табамекс наместо вообичаената паста за заби.

Мислење на анарколог за Табамекс

И покрај фактот дека овој комплекс се појави неодамна, Табамекс доби критики од илјадници среќни луѓе кои успеаја да се справат со проблемот со пушењето. Како што покажуваат статистичките податоци, тоа помага да се ослободиме од лошата навика за пушење и кај мажите и кај жените, без оглед на искуството со пушење, а цената на Табамекс нема да го погоди џебот.

Препорачуваме да се запознаете со вистинските прегледи и мислења на Елена Малишева за опасностите од пушењето и начинот на ослободување од лошата навика.

Докажани методи за откажување од пушење без апчиња

Веќе не е тајна дека пушењето е деструктивна навика за човечкото тело. Многумина би сакале да се ослободат од тоа, но од различни причини не се во можност да го сторат ова. За оние кои сепак еднаш и засекогаш решија да се ослободат од оваа штетна навика, покрај комплексот Табамекс, развиени се и други ефективни методи:

 • Првиот метод го измислил обичен Британец по име Ален Кар. Ален беше многу пушач многу години, но поради честите напади на кашлање, тој реши да се откаже од пушењето. Откако успешно ја надмина оваа зависност, Ален напиша книга со детали за махинациите на производителите на тутун. Книгата ги опишува и сите промени во човечкото тело што се случуваат по откажувањето од пушењето. Изненадувачки, книгата навистина помогна на повеќе од една личност да се збогуваат од цигарите.
 • Вториот метод е промена на информативните стереотипи за пушењето. Автор на овој метод е рускиот професор Владимир hdданов. Тој е убеден дека причината за распространетоста на пушењето е заблуда на пушачот за неговата навика. Тој исто така тврди дека многу луѓе започнуваат да пушат поради романтизација на имиџот на пушач во филмовите и рекламите. За да ги разбие сите митови за пушењето, професорот hdданов одржува предавања што им ги отвораат очите на луѓето кон проблемот со пушењето. Настапите во живо на Владимир Георгиевич, како и снимките од неговите предавања на Интернет, им помогнаа на многумина, дури и на најискресните пушачи.
 • Третиот метод не е најефикасен, но може да ви помогне и да се откажете од пушењето. Суштината на методот е да пушите електронска цигара. Тој е безопасен, бидејќи користи тутун прочистен од штетни нечистотии.

Традиционалната медицина, пак, нуди и неколку методи за откажување од пушење. На пример, многу чест метод е млечната цигара. Таа има за цел да направи една личност да не сака пушење. За да го направите ова, пред пушењето, треба да ја натопите цигарата во млеко, а потоа да ја исушите. Чадот од таквата цигара има вкус одвратно, па по ваквото пушење, пушачот можеби ќе сака да се откаже од оваа зависност.

Може да додадете исечени нокти во цигарата за да создадете аверзија кон тутунот. Вкусот не е помалку одвратен од млечна цигара. Затоа, најверојатно нема да сакате да се вратите на пушењето после таква цигара.

И покрај ефективноста на овие методи, некои веројатно нема да помогнат ако некое лице нема искрена желба да се откаже од пушењето.

Еве што пишува професорот И.Неумивакин:

Пушев десет години и повеќе не се надевав дека ќе престанам (и веројатно не сакав). Но, неодамна, здравјето започна да не успева: кашлање, вртоглавица итн. И тогаш во еден момент решив да престанам да пушам. Знаејќи се себеси, знаев дека „програмата за постепено повлекување нема да ми помогне“. Беше зима. Имам развиено своја програма. Јас ве предупредувам, тоа е донекаде опасно за луѓето кои често се болни. Но, бидејќи не се разболувам често, првата ставка од мојата програма беше болно грло. Веројатно многумина ќе се согласат со мене дека кога грлото ќе настине, вие навистина не сакате да пушите. Затоа, решив да го сторам истото. Откако изедов неколку порции сладолед и прошетав по улицата, успеав да го постигнам посакуваниот ефект. Втората точка беше да ме изолираат од продажните места за цигари. Само што отидов на дача. Без автомобил, без телефон, без врска со големиот свет. Никогаш не сум го пробал овој Табамекс или нешто друго.

Откако живеев на дача околу две недели, се вратив во градот. Како такво, веќе немаше желба за цигари, но во градот сите пушат наоколу и искушението е големо. Затоа, се обидов да ја ограничам комуникацијата со пушачите што е можно повеќе. Кога поминаа околу месец и половина, желбата за пушење исчезна целосно и, така да се каже, се вратив во големиот живот.

И понатаму. Производи за откажување од пушење:

 1. Семиња (семето од тиква е подобро, но семето од сончоглед исто така ќе работи);
 2. Ф’стаци, ореви и бадеми;
 3. Млеко (го отстранува никотинот од телото);
 4. Свежо овошје и зеленчук.

Така престанав да пушам и не жалам за тоа малку.

Постави прашање

Главен и одговорен уредник Obzoroff, професионален специјалист во областа на медицината, козметологијата и диететиката. Пишува и сумира материјал напишан од медицински лекари.

Заедно со преведувачи, тој подготвува статии за странски читатели врз основа на материјали подготвени од авторите на страницата со соодветни квалификации.

Менаџер на проект Obzoroff Коавтор е на бројни статии за здравјето и современите третмани за вообичаени болести, напишани во соработка со искусни медицински лекари, чии биографии се наоѓаат на страницата за автори.

Социјални мрежи на авторот: Facebook Twitter YouTube
Obzoroff
Додадете коментар