Silane Guard Вилсон заштитно течно стакло за подесување автомобили

Подесувањето на автомобилот може да биде одлично ако изберете алатка како што е Silane Guard... Со негова помош е можно да му се даде почетниот сјај на телото на автомобилот, што се прави што е можно побрзо и со најголема ефикасност. Бојата на автомобилот ќе се разликува во осветленоста и заситеноста како резултат на користење на предложената алатка.

Течното стакло може да се набави на веб-страницата на добавувачот, каде што можете да прочитате и прегледи на клиенти, дополнети со фотографии што служат како потврда за ефективноста Silane Guard, каде што има многу позитивни коментари од возачите.

Со пуштањето во прашање на производот работи Вилсон, јапонски производител на авто-козметика, кој се појавува на пазарот повеќе од 50 години. Во Јапонија, овој производител е лидер во својот сектор на пазарот, бидејќи се приближува до процесот на развој на подготовки за нега на автомобил што е можно поодговорно. Најпознат е производот на компанијата во форма Silane Guard - течно стакло на побарувачката низ целиот свет. Составот на овој производ е еднокомпонентен и ова ја елиминира потребата да се меша нешто со нешто. Волуменот на едно пакување е дизајниран за можност за нанесување на 2 до 4 слоја на производот на површината на каросеријата на автомобилот.

Според производителот, преку Silane Guard може да го трансформирате каросеријата на автомобилот во сјаен сјај со примерна сенка. Резултирачкиот ефект трае долго - до една година. Во исто време, можно е да се постигне дополнителен резултат во форма на подобрување на својствата на водоотпорно во однос на телото на автомобилот.

Како и каде да купите течно стакло Silane Guard

Ако сакате да купите навистина висококвалитетен производ во форма на течно стакло, тогаш мора да го нарачате оригиналот Silane Guard преку официјалната онлајн продавница Вилсон. Цена Silane Guard во Русија е 997 рубли, во Казахстан 10 илјади тенге, во Украина 1000 гривни, во Киргистан 1700 соми по пакет од 95 ml. Купете „течно стакло“ Silane Guard Попуст Вилсон е достапен во многу земји на Европската унија.

Silane Guard Вилсон заштитно течно стакло за подесување автомобили

Во рок од 15 минути по поставувањето на нарачката, менаџерот на компанијата се јавува на бројот за контакт на клиентот, ја одредува адресата за испорака на стоката. Купување течно стакло Silane Guard, ти добиваш:

 • специјално решение;
 • сунѓер што го поедноставува процесот на нанесување на растворот;
 • салфетка што обезбедува погодност за полирање на автомобилот;
 • латекс ракавица, побарувачка за елиминирање на веројатноста за контакт со активната супстанција на кожата на рацете.

Течно стакло SILANE GUARD од Вилсон

За што е способно течното стакло: карактеристики и можности

Козметика за автомобили во форма Silane Guard може да се користи во однос на сите автомобили, без оглед на нивните нијанси. Со негова помош, ќе ви биде гарантирано дека ќе го промените изгледот на автомобилот за кратко време без потреба од сериозно трошење на готовина. Течното стакло е способно за многу работи:

 • зачувајте ја бојата на каросеријата на автомобилот;
 • да и се дадат на површината на автомобилот најдобрите својства на водоотпорност;
 • направи искра на телото;
 • обезбедуваат заштита од мали механички оштетувања, кои можат да бидат истите гребнатини, ефектите на солените реагенси во зима и детергентите што се користат за бесконтактно миење, што е можно заради формирање на полимерен филм;
 • спречи активен развој на процесот што предизвикува оцрнување на површината на каросеријата на автомобилот.

Инструкции за тоа како да користите течно стакло Silane Guard

Возило подготвено за примена на течно стакло од предметниот тип мора да се измие и исуши. Само откако овие услови се исполнети, можете да продолжите со постапката за директно прилагодување врз основа на Silane Guard:

 • стави ракавица;
 • земете сунѓер и потопете го во раствор за натопување;
 • нанесете сунѓер на површината на телото;
 • пауза, чекајќи го моментот кога телото е суво;
 • користете крпа за бришење на возилото со минимален притисок.

упатства за употреба на течно стакло Silan Guard

Добрите и придобивките од покриеноста Silane Guard

Главни предности Silane Guard се како што следува:

 • елиминира помали визуелни дефекти на автомобилот, давајќи му сјај и новина на возилото;
 • ја извршува својата работа ефикасно, иако не содржи силикон и восок;
 • се разликува по исклучителна леснотија на користење;
 • е еднокомпонентно средство, кое исто така спаѓа во предностите на течното стакло од компанијата Вилсон, така што процесот на неговата употреба е многу поедноставен поради ова;
 • обезбедува заштеди во смисла на трошок на средства;
 • се одредува според пристапната цена.

Ефект Пред и по нанесувањето на течно стакло на каросеријата на автомобилот

Развој на течно стакло Silane Guard беше спроведена од Вилсон со подобрување на карактеристиките на алатката како што е стаклената гарда, која и денес е популарна кај возачите. Токму оваа алатка и овозможи на компанијата да излезе на пазарот со модифициран производ, што донесе успех.

Вилсон денес е заштитна компанија за поставување трендови во боја на автомобили. Оваа јапонска марка може да се препознае како репер на пазарот во однос на заштитната козметика.

Ефикасност на употреба Silane Guard

Донекаде неоправдано да се согледа Silane Guard од гледна точка на течно стакло. Овие производи одамна се искачија на друго ниво, а сега тие се карактеризираат повеќе како „керамика“ поради создавање на бариера во форма на заштита од силан.

Во врска со едноставноста за примена на производот, секој може да се справи со оваа задача, бидејќи во овој случај не е потребно искуство и какви било професионални вештини. Во исто време, обемот на производот во 95 mm е сосема доволен за да се користи во рок од една година.

За поголема ефикасност, треба да се применат 3 слоја на заштита од силан:

 • Првиот слој е основа што ја апсорбира бојата и ги измазнува постојните неправилности;
 • Вториот слој е заштита од надворешни влијанија, способен да ги задржи своите карактеристики за една година;
 • Третиот слој е дополнителна бариера на заштита, што е опционално, иако може да се користи за да се зголеми задржувањето на добиените карактеристики на каросериската боја до 2 години.

Обично, заштитата на површината на каросеријата од автомобилот од ултравиолетово зрачење и механички ефекти се обезбедува преку употреба на восок и лакови од разни видови од страна на возачите. Таквите производи му даваат сјај на автомобилот и формираат заштитен слој, кој има таков недостаток како краток век на траење - пред првото перење. Во најголем дел, восокот и слично се декоративни отколку заштитни.

Што се однесува до Silane Guard развиен во 2017 година, овој еднокомпонентен основен производ гарантира ефикасност на заштитниот слој за една година. Применетата основа на силан е про transparentирна и многу силна обвивка што делува како заштитна бариера против патот на ултравиолетово зрачење, кое исто така може да издржи разни механички и хемиски влијанија.

Како резултат, автомобилот ја задржува интегритетот на облогата и светлата боја. Ако вашето возило се третира со течно стакло, тогаш ќе обезбедите подобра метална заштита од корозија, што е загарантирано со филмот за течно стакло од силан.

Со споредување Silane Guard Со слични производи произведени од други компании, може да се извлечат два заклучоци во корист на течното стакло на Вилсон:

 • основата на силанот е ексклузивниот белег на овој производ;
 • споредбата во корист на одредени брендови е легитимна доколку се реални и докажани, што не може да се каже, на пример, за Нанолукс. Таквите производи се произведуваат на непознато место и нема информации за контакт, што ја исклучува можноста за барање за враќање на средствата доколку не се постигне ветениот ефект.

Споредба на покриеност Silane Guard со конкурентите

Уреднички одбор obzoroff.info спроведе анализа и откри дека при проценка на конкурентите, само неколку производители на лакови кои обезбедуваат ефект на „течно стакло“ имаат соодветно ниво на доверба. На пример, овие производители вклучуваат Пика Рајн, Кох Чеми и Вурт. Во исто време, нивните производи имаат голем број на недостатоци во споредба со Silane Guard:

 • помала јачина на заштитниот слој;
 • повеќекомпонентни средства, што во голема мера го отежнува процесот на користење на такви лакови.

Исто така вреди да се напомене дека течното стакло произведено од Вилсон е поекономично, односно неговата потрошувачка е помала во споредба со производите на конкурентите.

Кога се споредуваат производителите на лакови за таков параметар како времето потребно за завеса на вода да излезе од површината наклонета под агол од 15 °, се добиваат следниве податоци во врска со Silane Guard:

 • до 50 миења, производот го задржува своето дејство и времето на одвод на течноста не надминува 10 секунди;
 • почнувајќи од 50-тото миење, параметарот на времето што ја одредува брзината на потекло на течноста се зголемува на 20 секунди.

споредба Silane Guard со аналози и разликата меѓу нив

споредба на производители на течно стакло

Во рамките на дадените параметри, само течното стакло произведено од Аутосол може да се натпреварува. Во исто време, тој не е во состојба да издржи на другите видови влијанија толку ефикасно, бидејќи неговата база содржи восок.

На ист начин Silane Guard победи на други индикатори: цена, достапност и придобивка во однос на малата потрошувачка на средства потребни за лекување на каросеријата на автомобилот. Можеби веќе сте чуле за производот Renumax да поправите гребнатини на каросеријата на автомобилот, а ако не, прочитајте ја статијата!

Постави прашање

Obzoroff

Главен и одговорен уредник Obzoroff, професионален специјалист во областа на медицината, козметологијата и диететиката. Пишува и сумира материјал напишан од медицински лекари.

Заедно со преведувачи, тој подготвува статии за странски читатели врз основа на материјали подготвени од авторите на страницата со соодветни квалификации.

Менаџер на проект Obzoroff Коавтор е на бројни статии за здравјето и современите третмани за вообичаени болести, напишани во соработка со искусни медицински лекари, чии биографии се наоѓаат на страницата за автори.

Социјални мрежи на авторот: Facebook Twitter YouTube
Obzoroff
Додадете коментар