Mbajtës i gomave ValuFix për korrigjimin e hallux valgus

pirg ValuFix siguron korrigjimin e deformimit metatarsal, i manifestuar si një lloj rritjeje në gishtin e madh. Kjo "gungë" nuk është vetëm një defekt kozmetik, por edhe një shqetësim i tillë si dhimbja, e cila duhet të korrigjohet urgjentisht.

Duke përdorur pajisjen e propozuar, ju mund të merreni me sukses me hallux valgus. Halux Bus ValuFix (në tekstin e mëtejmë: Valufix) është i fiksuar dhe nuk ndërhyn në ecje, d.m.th., veshja e tij është mjaft e natyrshme dhe pa dhimbje. Efektiviteti i shulit konfirmohet me teste të përshtatshme, rezultati i nevojshëm është marrë, dhe prodhuesi jep një garanci për asgjësimin e plotë të këmbëve të sheshta tërthore.

Pamja e kapëses së gomave Valyufiks

Ka shumë rishikime pozitive në lidhje me përvojën e përdorimit të autobusit Valufix në transkriptimin e programit Gjërat e Vogla në Jetë në Channel One nga ata që shëruan me sukses kockën me fiksuesin Hallux Valufix.

Isfarë është hallux valgus dhe kostoja Valufix

Themimi i fiksuesit Valufix është paraqitur më poshtë:

 • 994 RUB - Rusia;
 • 358 UAH - Ukrainë;
 • 7480 tenge - Kazakistani;
 • kontrolloni koston në vendet e tjera në faqen e internetit të prodhuesit.

Blej Valufix mund të jetë direkt në faqen e internetit të prodhuesit - është e thjeshtë dhe e sigurt, pasi duke bërë këtë ju jeni të garantuar të mbroni veten nga falsifikimi kinez, i cili është shkruar në fund të artikullit.

Bleni vallufix origjinale me dorezim

Hallux valgus përfshin një fenomen të tillë si një ndryshim në pozicionin e gishtit të madh, i shoqëruar me një gjendje të dhimbshme. Besohet se ndryshimet në këtë specie vërehen në një shkallë ose në një tjetër në gjysmën e popullsisë së rritur në botë. Në të njëjtën kohë, sugjerohet që kjo të bëhet, për shembull, në përdhes dhe një kripë të tepërt, por kjo nuk është kështu.

Hallux valgus është rezultat i zgjerimit të këmbës së përparme, duke shkaktuar shfaqjen e rrafshit të tërthortë. Kjo sëmundje prek kryesisht gratë, pasi shkaqet e shfaqjes së saj shpesh shoqërohen me veshjen e këpucëve që karakterizohen nga një formë e ngushtë dhe thembra të larta. Kohët e fundit, zgjidhja e këtij problemi kërkonte ndërhyrje kirurgjikale.

Sot situata ka ndryshuar, pasi një alternativë në formën e një autobusi është bërë e disponueshme ValuFix. Kjo pajisje nuk është e vetmja mundësi trajtimi për hallux valgus. Pra, ekziston ende një bllokim Valgus Pro, i cili dallohet nga një çmim më i ulët në krahasim me pajisjen që po konsiderojmë, por efikasitet më i ulët, i cili shoqërohet me mbajtje të dobët të gishtit nga kjo bllokim.shkaqet e hallux valgus

Ndërtimi i Hallux ValuFix

Në zhvillimin e shulit Hallux ValuFix morën pjesë ortopedë të njohur gjermanë. Ata krijuan një pajisje që bën të mundur ushtrimin e efektit të dëshiruar në gishtin e madh për orë 24, gjë që rrit ndjeshëm efektivitetin e shulit. Veshja e saj në asnjë mënyrë nuk ndërhyn në lëvizjen anatomike të pacientit, pasi në secilin rast merret parasysh individualiteti biomekanik i këmbës.

Конструкция ValuFix përfshin katër elementë:

 • fashë e nevojshme për të mbajtur gishtin e madh;
 • një varen që siguron aftësinë për të lëvizur pa humbje lëvizshmërie të këmbës;
 • rreshtim elastik;
 • një mbajtës që mban Valuyfix në këmbë.

Katër elementët e treguar bëjnë të mundur që t’i jepet këmbës një pozicion të caktuar, dhe gjithashtu sigurojnë një shpërndarje të përshtatshme të ngarkesës që ndodh gjatë ecjes.

Udhëzime për përdorim ValuFix

Për të përdorur ValuFix është e nevojshme të kryhet një veprim i thjeshtë: rregulloni shulën në këmbën e lënduar në atë mënyrë që goma të mos ndërhyjë në lëvizshmërinë e nyjës.

Një veçanti e caktuar ValuFix krahasuar me pajisjet e tjera të ngjashme, mund të konsiderohet funksionaliteti më i madh i kësaj shulle. Në mënyrë të veçantë, me ndihmën e saj, nuk është vetëm e mundur të heqësh qafe "gungën" në këmbë, por edhe të përballosh shkakun e kësaj sëmundjeje, domethënë, tërthorjet e sheshtë.

Si rezultat i përdorimit të Valufix, rezultatet e mëposhtme janë arritur:

 • ruajtja e lëvizshmërisë së përbashkët;
 • ndalimi i procesit të deformimit të mëtutjeshëm të këmbës dhe vetë bashkimit;
 • sigurimi i ruajtjes afatgjatë të efektit të marrë;
 • implementimi i korrigjimit të këmbës brenda orarit 24.

Në këtë rast, shul ValuFix mund të përdoret pa marrë parasysh llojin e këpucës. Ajo gjithashtu ka një çmim të volitshëm dhe lehtësinë e përdorimit. Korrigjimi i një defekti në formën e hallux valgus mund të zgjasë shumë, pasi ky proces varet nga disa faktorë:

 • faza e sëmundjes;
 • veshur konstant

Nëse rrafshi i tërthortë është në një fazë të hershme të zhvillimit, atëherë sjellja e eshtrave metatarsal në një gjendje normale do të ndodhë relativisht shpejt. Në të njëjtën kohë, rezultatet e mëposhtme varen nga rregullsia e veshjes së bravës:

 • sjellja e pozicionit të këmbës në një gjendje normale;
 • korrigjimi i lakimit të fazës së hershme;
 • lehtësim dhimbjeje;
 • ndaloni përparimin e rrafshit të tërthortë;
 • kthimi i eshtrave metatarsal në gjendjen e tyre origjinale, që korrespondon me formën e tyre natyrore.

Si të dallojmë Valufix nga fallco

Në mënyrë që të shmanget blerja e mallrave kineze me cilësi të ulët, dhe ndonjëherë edhe prodhimi i artizanatit, rekomandohet të blini çdo produkt direkt nga prodhuesi ose shpërndarësit e tij zyrtarë. Për shembull, si duket goma ValuFix fabrikë të rreme kineze në foton e parë, dhe kështu duket Valufiks origjinale e prodhimit gjerman (foto 2).falsifikim ValuFix Kinë

Karakteristikat e trajtimit kirurgjikal të kockave në këmbë

Kockat në këmbë shkaktojnë një ndjesi mjaft të pakëndshme, të shoqëruar me dhimbje. Me pamjen e tyre, aftësia për të veshur këpucë të bukura menjëherë zhduket. Kjo çështje ka të bëjë direkt me ortopedinë, dhe defekti në vetvete quhet deformim valgus i këmbës. Arsyeja është deformimi i kockës metatarsale, e cila bën që kocka të devijohet nga jashtë. Nga pamja e jashtme, kjo manifestohet nga një gungë e fortë e dukshme, e cila ka një pamje inflamatore.

Kur shfaqet ky problem, në fillim ju mund të merrni me metoda konservatore dhe të mos drejtoheni në trajtim kirurgjikal. Për ta bërë këtë, ju duhet t'i nënshtroheni një kursi fizioterapie, ushtrime fizike të dizajnuara posaçërisht, masazh dhe pajisje të ndryshme mjekësore që janë krijuar posaçërisht për trajtimin e këtij lloji të sëmundjes, për shembull, një gomë ValuFix. Por ka të ngjarë zhvillimi i një situate të tillë që asnjë nga mjetet e përshkruara nuk e ndihmon pacientin që ka aplikuar, atëherë trajtimi kirurgjikal do të jetë mënyra e vetme për të dalë.

Sigurisht, mjekësia moderne dhe ortopedia në veçanti nuk qëndron ende: më herët, kur korrigjoja një sëmundje të tillë, më duhej të kapja kockën, të vendosja gjilpërat dhe të ecja me një grup të tillë për të paktën dy muaj. Dhe kjo në vetvete ishte mjaft e papërshtatshme, dhe gjithashtu shumë e gjatë në kohë.

Sot, operacioni ka pësuar disa ndryshime, dhe operacioni është mjaft i lehtë dhe i shpejtë. Kirurgu korrigjon të gjitha nyjet kryesore të këmbës së pacientit. Pas kësaj, qepjet vendosen në këmbën e operuar. Periudha e rikuperimit në vetvete është zvogëluar në drejtim të kohës, dhe tashmë në ditën e pestë hiqen qepjet dhe njeriu gradualisht mund të hapet në këmbë. Gjithashtu në ditën e dytë mund të shkelni thembra.

Tjetra, fillon procesi i rimëkëmbjes përfundimtare. Gjatë periudhës, e cila duhet të jetë një ngarkesë graduale në këmbën e operuar. Dhe vetëm pasi të ketë mbaruar një ose dy muaj, procesi i restaurimit mund të konsiderohet i përfunduar.

Shtë gjithashtu e mundur të kryhet trajtim kirurgjik duke përdorur metodën moderne, thelbi i së cilës është të kryhet një prerje. Përmes këtij prerje të njëjtë, tendoni dhe formimi i harkut të këmbës korrigjohen. Rehabilitimi në këtë rast do të jetë jo më shumë se dy javë. Kjo metodë është shumë e efektshme dhe pothuajse pa dhimbje.

Yarovoy Dmitry Mikhailovich Ortoped dhe traumatolog me më shumë se 10 vjet përvojë. Gjatë praktikës mjekësore, ai kreu më shumë se 800 operacione të suksesshme.

Ai është i specializuar në trajtimin e patologjive muskulore, ka aftësi profesionale në ortopedi, farmaci dhe traumatologji. Ajo siguron kujdes urgjent për dëmtimet, diagnostikon dhe ndihmon me sëmundjet e sistemit muskulor skeletik, siç janë: artriti, artroza, osteochondrosis.

Ai praktikon trajtim konservativ dhe kirurgjikal të frakturave të kockave dhe gjymtyrëve. Ajo siguron ndihmë mjekësore për dëmtimin e ligamenteve menisk ose kryqëzues.

Komente: 1
 1. KeithDen

  Veryshtë shumë e ngjashme me një pajisje fiksuese magnetike për të hequr qafe hallux valgus. Drejton nyjen e madhe dhe shputën e këmbës, lehtëson dhimbjen dhe ënjtjen, ruan lëvizshmërinë natyrale të këmbës.

Shto një koment