Djegia në uretër pas urinimit: shkaqet dhe trajtimi

Nëse jeni të shqetësuar për djegien në uretër pas micturition, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni një lloj sëmundje infektive dhe inflamacion të shkaktuar nga kjo sëmundje. Infeksione të tilla prekin kryesisht traktin urinar. Përhapja e infeksioneve të tilla ndodh me ndihmën e mikroorganizmave të dëmshëm të një natyre të ndryshme. Për më tepër, mikroorganizmat e tillë janë gjithashtu agjentë shkaktarë të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.

Midis tyre janë Trichomonas dhe klamidia, si dhe gonokoket. Përveç tyre, ka shkopinj të zorrëve, streptokok dhe stafilokok, si dhe mikroorganizma të tjerë. Sa i përket rrugëve të transmetimit të infeksioneve të tilla, në rastet kryesore është kontakti seksual. Bazuar në këtë, nëse ndjeni një ndjesi djegieje, atëherë një përgjigje e menjëhershme është e nevojshme.

Shkaqet e djegies në uretër kur shkoni në tualet

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe djegia në uretër

Duhet të theksohet se nëse ka një ndjesi djegieje në uretër, menjëherë duhet të kontrolloni për praninë e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Possibleshtë e mundur që të keni klamidia ose gonorre. Simptoma të ngjashme karakterizojnë edhe proceset inflamatore në gjëndrën e prostatës. Sidoqoftë, është e mundur që të mos jeni të sëmurë nga asgjë dhe djegia në uretër pasi urinimi të shkaktohet nga kafeja, çaji, pije alkoolike ose pije të tjera irrituese. Ka raste të dëmtimit të sistemit urinar nga kimikate ose ilaçe, të cilat gjithashtu shkaktojnë një fenomen të ngjashëm. Një tjetër ndjesi e djegies mund të ndodhë pas dëmtimeve gjatë marrëdhënies seksuale ose masturbimit.

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe djegia në uretër

Tofarë duhet të bëni nëse zbulohet një ndjesi djegieje në sistemin gjenitourinar?

Nëse ka një ndjesi djegieje, secili pacient duhet të ekzaminohet nga një mjek. Ai do të përshkruaj një analizë bakteriologjike që përcakton shkakun e këtij fenomeni. Pacientët meshkuj duhet të ekzaminohen për procese inflamatore në gjëndrën e prostatës. Një teknikë me ultratinguj shpesh përdoret për të ekzaminuar veshkat. Përveç të gjitha metodave të tjera, endoskopia shqyrton fshikëzën, si dhe uretrën. Duhet të theksohet se agjentët shkaktarë të djegies janë shpesh dezinfektues, sapunë dhe aromat që përmbajnë kimikate që irritojnë uretrën. Ka raste kur një ndjesi djegieje në uretër pas urinimit ndodh për shkak të uretritit të shkaktuar nga një proces inflamator në mukozën.

Me këtë sëmundje, urinimi bëhet më i shpeshtë, dhe një person ndjen një ndjesi akute të djegies.

Shpesh me kujdes të pamjaftueshëm dhe vëmendje ndaj proceseve të tilla, zhvillohet pyelonefriti. Ndihma mjekësore duhet të kërkohet nëse dhimbja dhe djegia në uretër zgjat më shumë se 24 orë. Ju gjithashtu duhet t'i kushtoni vëmendje nëse ka sekrecione. Së bashku me këtë, urinimi bëhet i shpeshtë dhe i shkakton një dhimbje të fortë një personi. Para së gjithash, duhet të ekzaminohet për praninë e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, të cilat shpesh janë shkaku i një ndjesie të tillë djegieje. Nëse keni dyshime për këtë, atëherë keni nevojë për një ekzaminim të partnerit seksual me të cilin keni kryer seks të fundit. Me diagnozën e duhur, është e mundur që të përcaktohen me saktësi shkaqet e këtij simptomi. Pas diagnozës, mjeku përshkruan kursin e duhur të trajtimit dhe pacienti mund të çlirohet jo vetëm nga djegia akute në uretër, por edhe nga sëmundja që shkaktoi këtë fenomen.

Shkaqet e djegies në uretër

Ka raste kur gjatë urinimit një person ndjen një ndjesi djegie akute në kanalin urogjenital, të quajtur uretër. Përkundër faktit se një fenomen i tillë mund të shkaktohet nga arsye të ndryshme, megjithatë duhet t'i kushtohet vëmendje. Nëse zbulohet një ndjesi djegieje në uretër, prisni jo më shumë se një ditë. Nëse rikthimi ndodh përsëri pas kësaj periudhe, atëherë duhet të kontaktoni një specialist kompetent dhe të bëni teste. Duhet të theksohet se mund të mos ketë një arsye për shqetësim, por ju ende duhet ta luani atë të sigurt. Fakti është se shkaqet e djegies në uretër mund të jenë të ndryshme dhe ky fenomen mund të shkaktohet edhe pas marrjes së pijeve alkoolike. Por mjaft shpesh, djegia shfaqet si rezultat i sëmundjeve infektive të shkaktuara nga mikroorganizmat e një natyre të ndryshme. Midis tyre, mund të vërehen patogjenë të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, të tilla si klamidia ose gonorrea.

Sëmundjet që shkaktojnë djegien e traktit urinar

Një nga sëmundjet në të cilën vërehet një fenomen i ngjashëm është cistiti. Sëmundja prek mukozën në fshikëz. Forshtë për këtë arsye që ka një ndjesi djegieje gjatë urinimit. Një sëmundje e tillë shfaqet për shkak të baktereve të bllokuara në fshikëz, duke shkaktuar një proces inflamator. Cistiti dobëson muskujt që kontrollojnë urinimin, kështu që njerëzit shpesh janë të pashembullt. Një sëmundje tjetër që shoqërohet me djegie është uretriti, i cili prek edhe mukozën e sistemit gjenitourinar.

Sidoqoftë, urinimi i shpeshtë nuk e karakterizon këtë sëmundje. Edhe pse gjatë urinimit, ka dhimbje solo dhe djegie. Nëse këto sëmundje fillojnë dhe pacienti nuk zhvillon një kurs të duhur të trajtimit nën drejtimin e një mjeku, atëherë ato mund të zhvillohen në pyelonephritis, e cila përfundimisht bëhet kronike. Ka raste kur agjentët shkaktarë të djegies në uretër janë klamidia, gonorrea ose infeksione të tjera që përhapen përmes marrëdhënieve seksuale.

Shkaqet e djegies në traktin gjenitourinar

Prostatiti dhe djegia në uretër

Një tjetër shkak i dhimbjes dhe djegies në uretër mund të jetë prostatiti, i cili është aq i zakonshëm këto ditë. Një sëmundje e tillë shkakton një dobësim të përgjithshëm të sistemit gjenitourinar dhe karakterizohet nga një rënie e fuqisë, urinim i shpeshtë dhe mungesë e një orgazmi gjatë marrëdhënies seksuale. Pacienti ka ethe të lartë. Ai vuan nga dhimbje akute në prostatë. Falë arritjeve të shkencës moderne, prostatiti diagnostikohet dhe trajtohet mjaft lehtë kapsula Prostero... Pra, mjafton të shkosh te urologu dhe do të mbrohesh prej tij përgjithmonë. Arsyet për ndjesinë e djegies në uretër janë të ndryshme dhe para se të bëni një përfundim të caktuar, duhet të kryhet një ekzaminim i plotë i trupit.

Prostatiti dhe shkaqet e djegies në uretër

Diagnoza e saktë është çelësi për trajtimin e suksesshëm të uretrës

Me përsëritje periodike të djegies në kanalin gjenitourinar, është e nevojshme një studim i hollësishëm. Për këtë qëllim rekomandohet një ultratinguj i veshkave. Shpesh përdoret dhe metoda endoskopike e kontrollit të uretrës. Mos harroni se këshilltari dhe ndihmësi më i mirë në ndonjë prej rasteve të mësipërme është urologu që merr pjesë në ekzaminim me kujdes trupin tuaj dhe përcakton shkakun e saktë të këtij fenomeni, dhe më pas përshkruan metodën më efektive të trajtimit.

Ekipi ynë dikur u interesua për një trend të modës: tregtimin e kriptomonedhave. Tani arrijmë ta bëjmë shumë lehtë, kështu që fitojmë gjithmonë fitim pasiv falë informacioneve të brendshme për "pompat e kriptomonedhave" të ardhshme të publikuara në kanalin Telegram. Prandaj, ne i ftojmë të gjithë të lexojnë rishikimin e këtij komuniteti të kriptomonedhës "Sinjalet e pompës kripto për Binance".

Urologu Novitsyuk Dmitry Fedorovich për 20 vjet i angazhuar në diagnostikimin, trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të sistemit gjenitourinar.

Shto një koment