xhel Rekzemin nga ekzema: përshkrimi, përbërja Rezemzin, recensione

Pasqyrë e ilaçit të fundit Rekzemin për trajtimin e shtatë llojeve të ekzemës dhe pruritusit me një përshkrim të hollësishëm të përbërësve aktivë që përbëjnë Rekzemin, rishikime mjekësore dhe rekomandime për përdorim. Sëmundjet e lëkurës jo vetëm që çojnë në shfaqjen e një defekti kozmetik, por gjithashtu paraqesin një rrezik për shëndetin, ndërsa disa lloje të këtyre sëmundjeve trajtohen me probleme. Në të njëjtën kohë, ka ilaçe që mund të ndihmojnë të heqin qafe të njëjtën ekzemë në një kohë të shkurtër dhe pa përpjekje të konsiderueshme. Në rastin tonë, kjo është xhel Rekzemin, duke siguruar rivendosjen e lëkurës në gjendjen e saj të mëparshme kur ishte e shëndetshme dhe e lëmuar.

xhel Rekzemin nga ekzema: përshkrimi, përbërja Rezemzin, recensione

Tashmë në fazën fillestare të aplikimit të xhelit si luftëtar kundër ekzemës, arrihen rezultate të rëndësishme, të cilat manifestohen në heqjen e kruajtjes dhe heqjen qafe të lëvozhgës, pa frikë nga relapsi i sëmundjes. Deklarata e fundit shpjegohet me efektin afatgjatë të barit, i cili ka një efekt pozitiv në trup për një kohë shumë të gjatë pasi përdorimi i tij është ndërprerë.

Kur xhel Rekzemin u bë i disponueshëm në treg, ajo pothuajse menjëherë fitoi popullaritetin e konsumatorëve në shumë pjesë të botës, duke vlerësuar vlerën e produktit të tij. Me pamjen e tij, nevoja për të përdorur ilaçe hormonale, të cilat ishin më të dëmshme për shëndetin sesa sillnin lehtësim nga sëmundja, u zhduk. Aktualisht, një pjesë e konsiderueshme e specialistëve pranojnë se Rezemin është trajtimi kryesor për ekzemën, i cili është i sigurt për t’u përdorur, pasi përfshin përbërës ekskluzivisht natyral.

Për të zbuluar komente pozitive rreth Rekzemin, thjesht lexoni transkriptin e Live Healthy, ku Elena Malysheva tregoi se si ta trajtoni siç duhet ekzemën me një xhel.

Çmimi i xhelit Rekzemin dhe një përshkrim të ilaçit për ekzemë

Ka shumë mjete dhe qasje në trajtimin e ekzemës, por efektiviteti i tyre është i dyshimtë. Kjo për faktin se përqindja e njerëzve që janë shëruar është e papërfillshme në këtë rast. Pse po ndodh kjo? A po na ofrojnë në të vërtetë «mashtrues» që nuk janë në gjendje të lehtësojnë vuajtjet?

Përgjigja për këto thirrje në një masë më të madhe se pyetjet mund të konstatohet nga fakti se trajtimi i propozuar më parë i ekzemës ishte thelbësisht i gabuar:

 • përgatitjet që përmbajnë hormon u përshkruheshin pacientëve, të cilat çuan vetëm në keqfunksionime në funksionimin e sistemit endokrin, në sfondin e trupit që mësohej me ilaçet e marra;
 • farmacitë ofruan ilaçe të krijuara për të luftuar ekzemën, të cilat përfshijnë një numër të madh të përbërësve me origjinë sintetike, dhe ky është një kërcënim për të gjithë trupin në tërësi;
 • mjekësia tradicionale nuk luftonte me vetë sëmundjen, pasi nuk ishte në gjendje ta bënte atë, por vetëm me simptomat e saj, dhe vetë sëmundja pas një kohe u shfaq me energji të përtërirë.

Kostoja e xhelit Rekzemin për një shishe prej 30 ml është më shumë se demokratike, pasi çmimi me pakicë i Rekzemin është vetëm 995 rubla në Rusi dhe nuk do të jetë e vështirë për të blerë atë në faqen e internetit të prodhuesit LLC Aven. Menaxherët miqësorë gjithmonë do të japin këshilla me cilësi të lartë plotësisht falas, për këtë ju thjesht duhet të lini një kërkesë dhe një specialist do t'ju telefonojë përsëri dhe do t'i përgjigjet çdo pyetjeje.

Bleni xhel Rekzemin nga ekzema dhe kruajtja

Farë është ekzema dhe pasojat e saj

Një sëmundje e lëkurës e quajtur ekzemë karakterizohet nga një seri lezionesh elementare, që ndjekin njëra pas tjetrës, duke kombinuar ose zhvilluar njëkohësisht midis tyre. Këto ndryshime janë shkaktuar nga një proces i dhimbshëm inflamator që ndodh në epidermë dhe dermis, "epidermo-dermatit", i cili përfshin disa faza që janë në të vërtetë ekuivalente.

Klinikisht, këto faza shprehen si më poshtë: eritema, formimi i vezikulave, të qara, kore, lichenizim, zhvishem. Histologjikisht, ndryshimet shprehen në epidermë (në formën e spongiozës, akanthozës dhe parakeratozës) dhe në dermis (në formën e hiperemisë, edemës dhe infiltrimit qelizor të moderuar).

Ky përkufizim duhet të plotësohet me tre veti karakteristike të skuqjes:

 1. rregullimi i tij i zakonshëm në formën e njollave, pllakave ose seksioneve të mëdha me skica të çrregullta, sikur të gërryera, në formën e një harte gjeografike ose arkipelag;
 2. zhvillimi i shpërthimeve me një tendencë për rritje periferike dhe shpesh në një kurs kronik me relapsa;
 3. kruajtja e saj pak a shumë e theksuar.

Procesi ekzematoz i përshkruar në këtë mënyrë është më i lehtë për t’u njohur. Por, duhet të mbahet mend se ky proces ekzemativ nuk është i natyrshëm në asnjë dermatozë specifike; përkundrazi, është një reagim relativisht i thjeshtë i lëkurës ndaj një numri irritimesh (mekanike, fizike, kimike, parazitare dhe mikrobiale).

Pacientët me ekzemë zakonisht kanë predispozita të ndryshme ndaj sëmundjeve, lezione të lindura ose të fituara, lezione të organeve të brendshme dhe çrregullime funksionale, gabime në higjenë dhe infeksione latente ose të dukshme, të cilat mund të jenë shumë të vështira për tu izoluar.

Kur ekzema shfaqet papritur në një sipërfaqe mjaft të madhe ose gjatë një përkeqësimi të ekzemës kronike, mund të vërehen disa fenomene të zakonshme: çrregullime të zorrëve dhe veçanërisht keqtrajtimi, ankthi, pagjumësia, dobësia dhe ethe e butë.

Një skuqje është një kombinim i skuqjes, vezikulave, kore dhe peshore. Notedshtë vërejtur me të drejtë se elementi më karakteristik është flluska; megjithatë, disa ekzemë zhvillohen në atë mënyrë që kurrë nuk është e mundur të zbulohen vezikulat e prekshme.

Në përgjithësi, megjithëse disi skematikisht, sepse në përgjithësi me ekzemë kombinohen disa faza, zhvillimi vijues i manifestimeve të ekzemës mund të përshkruhet si më poshtë.

Në fillim, shfaqet skuqje e ndritshme, me skaje të derdhura dhe një sipërfaqe pak të zbehtë, me ënjtje pak a shumë të theksuar, tension, kruajtje; është një fazë eritematoze. Rrallë, skuqja mungon ose kalon pa u vënë re, dhe vezikulat shfaqen në lëkurë të shëndetshme. Shtë e mundur që natyra edematoze e të kuqes, duke ekzistuar për disa orë ose një ditë, të zhduket, duke lënë pas një lëvore të hollë lamellare ose pityriasis; ky fenomen vërehet veçanërisht shpesh në fytyrë dhe organet gjenitale.

Zakonisht, disa orë pas fillimit të shpërthimit, një skuqje e bollshme e vezikulave shumë sipërfaqësore me përmbajtje të lehta, madhësia nga maja e gjilpërës deri te koka e pinit, shumë afër njëra-tjetrës, e cila mund të bashkohet në flluska të një madhësie të caktuar, mund të shihet në sipërfaqen eritematoze; është një fazë flluskë. Në duar, këmbë, në zonat ku epidermë është trashur, vezikulat janë më të thella, dhe ato kanë një prirje më të ulët për të hapur. Ata mund të thahen në kore, të cilat gradualisht bien larg.

Në përgjithësi, flluskat hapen shpejt, spontanisht ose nën ndikimin e llogaritjeve, dhe lëshojnë një lëng të lehtë, pak viskoz, pak të verdhë ose me re, të brendshme niseshte. Kjo është faza e të qarës. Mund të zgjasë për disa ditë ose edhe për javë, në varësi të rastit. Nëse aplikohet një fashë, atëherë në kohën e heqjes së saj sipërfaqja e lëkurës është e kuqe ose rozë e ndritshme; ajo gjithashtu shfaqet shkëlqyese, e gërvishtur me erozion sipërfaqësor, të rrumbullakët ose poliklik, nga e cila dallohen pikat e dritës dhe të lëngut seroz viskoz.

Në mungesë të rrobave dhe të qarave të lehta, lëngu thahet në kore të hollë qelibari ose masa kafe, nëse pak gjak është i përzier me lëng serioz; kjo është faza kortikale e ekzemës - ekzemë crustosum.

Njomja pas një kohe të pacaktuar zvogëlohet dhe zhduket; kore të bjerë, sipërfaqja epitelizohet, por kornoni i shtresës së formuar rishtazi mbetet i hollë, i tejdukshëm, i paqëndrueshëm, çarje nga tharja, ekspozon në formën e shkallëve lamellare ose në formë krunde që rriten vazhdimisht përsëri. Kjo është një fazë peeling që mund të zgjasë një kohë shumë të gjatë. Zakonisht flluskat rinovohen në një sipërfaqe rozë dhe flakëruese, individualisht ose në grup, vazhdimisht ose në ndezje, duke shkaktuar të qara dhe formimin e kore të reja.

Rezistenca e procesit ekzematoz, i cili lehtësohet nga kruarja, kushtet lokale të zonës së prekur dhe gjendja e përgjithshme e pacientit, çon në formimin e pllakave të trasha (të zgjatura dhe të dendura); palosjet normale dhe brazdat shprehen në mënyrë të mprehtë, sipërfaqja e tyre është e thatë dhe e rrudhur ose e copëtuar, ose mbulohet me një kore. Kjo gjendje quhet ekzema e licencuar.

Kursi i ekzemës ndahet në akute dhe kronike, varësisht nëse skuqja shfaqet papritmas dhe zhduket brenda disa javësh, ose nëse qëndron në të njëjtin vend dhe rifillon për një numër muajsh ose vitesh. Ky dallim është artificial, dhe ka vetëm një kuptim thjesht klinik dhe përshkrues.

Prognoza e secilit ekzemë të caktuar varet, nga njëra anë, nga shkaku që e ka shkaktuar atë, dhe nga ana tjetër, nga gjendja e përgjithshme e subjektit dhe, veçanërisht, nga shkalla e predispozicionit të tij ndaj sëmundjes.

vetitë e dobishme të ilaçit Rekzemin

Një qasje rrënjësisht e ndryshme për trajtimin e ekzemës ofrohet në ato raste kur një xhel zgjidhet për rolin e një agjenti terapeutik Rekzemin. Ky medikament u krijua duke marrë parasysh zhvillimet më të fundit shkencore në fushën e mjekësisë. Në 2013, xhel kaloi provat klinike në bazë të spitaleve të Moskës me pjesëmarrjen e pacientëve me sëmundje të lëkurës në formën e ekzemës nga grupmoshat e ndryshme. Rezultatet e testeve të tilla ishin pozitive, të cilat u njohën nga dermatologët e mirënjohur të Rusisë. Pas kësaj, cilësia e ilaçit u konfirmua nga çertifikata përkatëse e standardit ndërkombëtar, dhe xhel u bë i disponueshëm për blerje, domethënë u shfaq në treg.

Testi rezulton si përqindje e masës totale të pacientëve:

 1. 98% - ndaloi ndjesinë e kruajtjes.
 2. 87% - u hoq nga lëvozhga.
 3. 86% - vuri në dukje shërimin e çarjeve dhe plagëve.
 4. 100% - njohu eleminimin e plotë të kërpudhave.

Së bashku me këtë, nuk u vërejt një efekt i vetëm anësor, dhe veprimi i xhelit Rekzemin zgjati rreth 9 muaj pasi pacientët ndaluan përdorimin e tij.

Efektiviteti i xhelit ekzemë

Simptomat e ekzemës përfshijnë skuqje që ndodhin pothuajse në të gjithë trupin, përfshirë krahët dhe kokën. Vizualisht, ato janë njolla të kuqe që kruhet vazhdimisht. Për të përcaktuar me saktësi se cila sëmundje shoqërohet nga simptoma të tilla, kërkon kohë, pasi që edhe mbingarkesat nervore mund të shoqërohen me shfaqjen e njollave të kuqe në trup. Ndërkohë përdorni xhel Rekzemin Ju mund menjëherë, pa pritur një diagnozë, pasi është plotësisht e sigurt për shëndetin e njeriut. Xhel i propozuar është i aftë:

 • lehtësimin e kruajtjes;
 • dezinfektoni lëkurën;
 • eliminoni zhvishem;
 • përshpejtoni shërimin e plagëve;
 • rivendosni gjendjen e mëparshme të lëkurës;
 • normalizimi i proceseve metabolike në trup;
 • ndikojnë pozitivisht në mikroqarkullimin e gjakut;
 • parandalojnë mundësinë e komplikimeve si rezultat i ekzemës.

Efektiviteti i xhelit qëndron jo vetëm në faktin se lufton kundër defekteve të shfaqura të lëkurës, por edhe në neutralizimin e shkakut të shfaqjes së vetë sëmundjes, e cila provokohet nga kërpudhat Malassezia furfur. xhel Rekzemin në gjendje të ju çlirojë nga ekzema dhe të parandalojë rikthimin e saj.

Strukturë Rekzemin dhe veprimi i përbërësve të xhelit

Formula Rekzemin mund të konsiderohet unike, pasi ajo u krijua duke përdorur një përbërje mjaft specifike të përbërësve:

 1. Nitrat argjendi - dezinfektim i shkëlqyer i plagëve dhe tharje e vezikulave.
 2. Sophora japoneze - zëvendësimi i qelizave të dëmtuara, mbajtja e keratinociteve nga rritja, rivendosja e imunitetit dhe ruajtja e qelizave të ADN-së të pandryshuara.
 3. Clotrimazole është një frenim i zhvillimit të kërpudhave duke shkatërruar membranën e tyre, e cila çon në shkatërrimin e burimit të sëmundjes.
 4. Vaji i dacryodes është një efekt në lëkurë për sa i përket hidratimit të tij nga brenda, restaurimit të shpejtë të gjendjes së mëparshme të epidermës.
 5. Ekstrakt arteni dhe poleni - një efekt pozitiv në imunitetin, normalizimin e gjumit, i cili shoqërohet me një efekt të tillë si heqjen e ankthit.

Veprimi i ilaçit dhe udhëzimet për përdorim

Mjafton të përdorni xhel Rezemin gjatë ditës për t'u siguruar për efektivitetin e tij, i cili manifestohet në faktin se kruajtja dhe ndjesia shoqëruese e djegies zhduken. Një javë e përdorimit të këtij ilaçi sipas udhëzimeve dhe do të vini re shërimin e plagëve dhe tkurrjen e ekzemës, të përcaktuar si "të qarë".

Vetëm ditë 7 trajtim me ilaçin Rekzemin siguron një pacient me ekzemë një ekzistencë të rehatshme, pasi erozioni i të qarës nuk bën të mundur, për shembull, të vishen ashtu siç dëshironi.

Zbatimi i xhelit në fjalë karakterizohet nga një veprim i thjeshtë:

 • shpëlaj zonën e trajtimit;
 • thani lëkurën me një pecetë ose peshqir;
 • aplikoni xhel, duke e bërë atë në mënyrë që të shpërndahet në mënyrë të barabartë në të gjithë sipërfaqen e zonës së problemit;
 • fshij produktin pa aplikuar shumë përpjekje.

Procedura mund të përsëritet deri në 3 herë në ditë. Përdorimi i xhelit nuk çon në njolla dhe alergji.

efekt Rekzemin shishe

Warning! Rastet e shitjes së mallrave me cilësi të ulët dhe të padobishme përmes reklamave në rrjetet sociale janë bërë më të shpeshta, prandaj raportojmë që kjo xhel  Rekzemin për ekzemë dhe kruajtje është në dispozicion në shishka me një vëllim prej 30 mililitra, dhe të rreme në tuba dhe në formën e aerosoleve. Dhe sigurisht, produkti është në regjistrin shtetëror dhe ka një dokument përkatës në formën e një Deklarate.

Në prani të xhelit të kruajtjes së lëkurës ndihmon në mënyrë efektive Exolocin një përshkrim i të cilit mund të gjendet në revistën Obzoroff.

Dermatologu Bazilevskaya (Genina) Anna Evgenievna, një trajner i certifikuar në teknologjinë lazer, ka më shumë se 13 vjet përvojë praktike në specialitetin e dermatologut.

Përvoja praktike e mjekut i lejon asaj që të heq lehtësisht lythat dhe të kryejë "konturimin e fytyrës". Gjithashtu, duke pasur përvojën e një kozmetologu, ajo mund të korrigjojë çdo ndryshim në lidhje me moshën tek pacienti i saj dhe të kryejë një operacion për rinovimin e fytyrës.

Anna Evgenievna Bazilevskaya është autorja e shumë artikujve tiparë mbi kozmetologjinë, përtërirjen, trajtimin e sëmundjeve të ndryshme të lëkurës dhe detoksifikimin e trupit.

Shto një koment