fotolia 132886252 xs - Sëmundje të zemrës - llojet, simptomat, trajtimi

Shfaqja e sëmundjeve të sistemit kardiovaskular shpesh është e vështirë të njihet, pasi kursi i tyre është i fshehtë dhe i ngadaltë. Megjithatë, simptomat e pazbuluara të sëmundjes së zemrës mund të çojnë në një situatë ku diçka do të bëhet ...
Obzoroff
tonometr1 599x370 - Matja e presionit të gjakut: Metodat, Fakte Historike

Matja e presionit të gjakut është një metodë e matjes së presionit të gjakut kundër mureve të enëve të gjakut. Me fjalë të tjera, është presioni që buron nga zemra dhe prodhohet në arterie. Presioni i gjakut ...
Obzoroff
gelules recardio

Trajtimi i hipertensionit arterial përfshin tre elemente: ndryshimet në stilin e jetës, përdorimin e ilaçeve që ulin presionin e gjakut dhe modifikimin e faktorëve të tjerë të rrezikut për sëmundjet kardiovaskulare (në mënyrë që të zvogëlohen ...
Obzoroff
Kakhanovskaya Lyudmila Nikolaevna, kardiologe me gati 20 vjet përvojë. Një biografi e hollësishme dhe informacion në lidhje me kualifikimet mjekësore janë postuar në faqen e autorëve të faqes sonë të internetit.