Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович

Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович

Јаровој Дмитриј Михајлович ортопедски трауматолог со над 10 години искуство. За време на неговата медицинска пракса, тој изврши повеќе од 800 успешни операции. Тој моментално работи во меѓународниот медицински центар CitiDoctor. Тој е специјализиран за третман на мускулно-скелетни патологии, има професионални вештини во ортопедија, фармација и трауматологија. Обезбедува итна помош за повреди, дијагностицира и помага при болести на мускулно-скелетниот систем. Нуди конзервативен и хируршки третман на фрактури на екстремитетите. Обезбедува медицинска помош за повреди на менискусите или вкрстените лигаменти. Авторот објавува научни написи во својот медицински блог.

Ортопед Дмитриј Јаровој

Медицинска позадина и биографија на лекар

 • 2007 година влезе во медицинскиот факултет број 1 на Националниот медицински универзитет именуван по А.А. Богомолец, кој дипломираше со почести во 2013 година. Својата кариера во областа на трауматологијата и ортопедијата ја започна во 2009 година од работа во ургентниот центар на Градската клиничка болница бр.9 во Киев, каде работеше паралелно со студиите на универзитетот до 2013 година.
 • 2013-2015 година - помина пракса и студираше на магистратура на Одделот за трауматологија и ортопедија на Националниот медицински универзитет именуван по А.А. Богомолец и врз основа на Клиничката болница за итни случаи во Киев.
 • Во 2015 година ја одбрани магистерската теза на тема „Минимално инвазивни технологии во дијагностицирање и лекување на интраартикуларни фрактури на проксималната епиметафиза на тибијата“.
 • 2014-2015 година - Предавач на Одделот за хумана анатомија на Националниот медицински универзитет именуван по А.А. Богомолец.
 • 2015-2016 година - лекар ортопед-трауматолог на хируршки оддел на Поликлиника број 1 од областа Шевченкиски (ул. „Богдан Хмелнитски“, 37/1)
 • 2012-2017 година - учење на далечина на Фармацевтскиот факултет на Националниот медицински универзитет именуван по А.А. Богомолец. Специјалност - фармацевт-фармацевт.
 • Јануари-февруари 2017 година - напредни курсеви за обука: "Артроскопија на колена и зглобови на рамото".
 • 2015-2018 година - Постдипломски студент на Државната институција "Украински научен и практичен центар за итна медицинска помош и медицина од катастрофи на Министерството за здравство на Украина".
 • 2018 година - Доставена е докторска дисертација за одбрана на тема „Попреченост и карактеристики на рехабилитација на жртви на сообраќајни незгоди“.
 • 2013 година - до денес - директор на друштво со ограничена одговорност „ОРТО-СФЕРА“.
 • 2015 година - до сега - ортопедски трауматолог во Консултативниот и дијагностички центар на областа Десњански во Киев.
 • 2018 година - денес - истражувач, државна институција „Украински научен и практичен центар за итна медицинска помош и медицина од катастрофи на Министерството за здравство на Украина“.
 • 2018 година - денес - ортопед-трауматолог во меѓународниот медицински центар CitiDoctor.
 • Мај 2019 година - стажирање во хируршкиот оддел за трауматологија и ортопедија на болницата. С.еромски. Краков, Полска.

Јаровој Дмитриј Михајлович е активен учесник во редовни научни и практични конференции, мастер класи и конгреси. Исто така, авторот е член на меѓународната асоцијација АО Траума Европа.

Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович Ортопед-трауматолог Јаровој Дмитриј Михајлович

Извршени медицински процедури

Во својата кариера, докторот Дмитриј Михајлович ги извршува следниве постапки:

 • Артроскопија на колена и зглобови на рамото;
 • Метална остеосинтеза (фиксација на фрагменти од коски со метални конструкции и стеги);
 • Ендопротетика на колена и колк на зглобовите;
 • PRP терапија за ортопедска и трауматска патологија;
 • Ултразвучна дијагностика на мускулно-скелетниот систем;
 • Интраартикуларни, периартикуларни, паравертебрални инјекции;
 • Третман на оштетени круцијални лигаменти, синдром на медиопателарно преклопување, оштетување на лигаментозно-капсуларните структури.

Третман на болести

Авторот на статии во неговата главна медицинска активност се занимава со третман на следниве болести:

 • Артроза (остеоартритис);
 • Остеохондроза;
 • Траума на главата;
 • Спар;
 • Повреди на градите, стомакот, долниот дел на грбот, лумбалниот 'рбет и карлицата;
 • Третман на повреди на екстремитетите: зглоб, рака, колено, потколеница, лакт и подлактица;
 • Повреди на глуждот и стапалото, како и на колкот и бутот.

Сите публикации на овој автор може да се најдат на страницата https://obzoroff.info/author/dmitriy-yarovoy/.