Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна

доктор Ермакова Ангела Ивановна акушер-гинеколог, ендокринолог од највисока категорија со 16 годишно искуство, специјалист за ултразвук, детски гинеколог. Околу 70 објавени дела и упатства за гинекологија припаѓаат на авторството на Ангела Ивановна. Во својата професија, смета дека е важно да се задржи нивото на својата вештина и да се развие човештвото во секое време, бидејќи верата и расположението се од голема важност за постигнување на терапевтски резултати.Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна

Медицинско образование: во 2003 година дипломирала на Националниот медицински универзитет. А.А. Богомолец, Киев.

Поминала курсеви за освежување на Националната медицинска академија П.Л. Шупик за постдипломско образование на Министерството за здравство на Украина во Киев:

 • ТУ (тематско подобрување) „колпоскопија и воспалителни болести во гинекологијата“. 2004 година;
 • ТУ „Ехоскопија во акушерство и гинекологија“ 2004 година;
 • PAC (циклус на пред-сертификација) во насока на „Акушерство и гинекологија“ 2007 година;
 • PAC 2011;
 • ТУ „Ендокринологија во акушерство и гинекологија“ 2013 година;
 • PAC 2015;
 • ТУ "Основи на хистеро-лапароскопија во гинекологија". 6 - 20 февруари 2016 година;
 • Завршување на курсеви за освежување 2017 година.

Докторска стручна специјализација:

 • Псевдо-ерозија;
 • Ендометриоза;
 • Преканцерозни болести;
 • Рак на матката;
 • Сексуално преносливи инфекции;
 • Детска гинекологија;
 • Мамолог.

Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна

Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна

Изведени процедури:

 • преглед и видео колпоскопија;
 • збирка на сите видови анализи;
 • биопсија на епителот на грлото на матката, вклучително и методот на радиобранови;
 • ласерска испарување, терапија со радиобранови и криодеструкција на псевдо-ерозија на грлото на матката, како и дисплазија на епителот на грлото на матката;
 • отстранување на папиломи, брадавици на гениталиите со хемиска коагулација и метод на радиобранови;
 • полипектомија;
 • развој и избор на оптимален режим на лекување;
 • избор на најефикасен метод на контрацепција;
 • подготовка за планирана бременост и ИВФ;
 • Ултразвук на карличните органи.

Ангела Ивановна практикува третман на следниве болести:

 • Ендометријална хиперплазија; климактериски нарушувања;
 • Салпингитис;
 • Ендометритис;
 • Офоритис;
 • Ендометријален полип на грлото на матката;
 • Псевдо-ерозија на грлото на матката;
 • Леукоплакија на грлото на матката;
 • Миома на матката;
 • Генитален херпес;
 • Инфекции од хуман папиломавирус;
 • Уреаплазмоза;
 • Микоплазмоза;
 • Трихомонијаза;
 •  Кламидија;
 • Кандидијаза (дрозд).

Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна Гинеколог Ермакова Ангела Ивановна

Сите публикации на авторот може да се најдат на оваа страница https://obzoroff.info/author/anzhela-ermakova/.