Флебологот Августинович Иван Игоревич

Флебологот Августинович Иван Игориевич професионален специјалист во областа на васкуларна хирургија. Автор на бројни статии за здравје и современи методи за лекување на проширени вени. Авторот има сертификати во специјалитети како „Терапија“, „Хирургија“ и „Флебологија“.

Флебологот Августинович Иван Игоревич

Зад рамената на авторот на страницата Обозороф го има следното медицинско образование - Национален медицински универзитет именуван по А. Богомолец, специјалност: „Хирургија“.

Фази на професионален медицински раст на авторот:

 • 2002 - 2008 година - Медицинско училиште во Чернобил, специјалност „болничар-акушер“.
 • 2007-2014 година - Национален медицински универзитет. ОО Богомолец, специјалност "педијатрија". Дипломирал со почести, влегол во Златната книга на честа.
 • 2014 година - Стажирање на Одделот за васкуларна хирургија при Националниот воено-медицински клинички центар на Главната воена клиничка болница.

Дополнително образование:

 • 2014 година - виш асистент во лабораторија, оддел за хирургија 4, Национален медицински универзитет именуван по ОО Богомолец, Киев.
 • 2017 година - Специјализација по васкуларна хирургија, васкуларен хирург, флеболог, Украинска воена медицинска академија, Киев.

Сертификат за медицински специјалист

Искуство:

 • 2014 година - Васкуларен хирург во Главната воена клиничка болница во Киев.
 • Од 2014 година работи во клиниката за васкуларна хирургија на Националниот воено-медицински клинички центар „Главна воена клиничка болница“. Во 2017 година специјализирал васкуларна хирургија, васкуларен хирург. На украинската воена медицинска академија.
 • 2018 година - флеболог на медицинската клиника Оксфорд, Киев.
 • Од 2018 година, Иван Августинович работи како васкуларен хирург, флеболог на клиниката за ласерска медицина Мед Сити.

Авторот Обозоров учествуваше на конференции:

 • 2017 година - "Тематски прашања за обезбедување хируршка нега и анестетичка поддршка во војна и мирнодопско време". Учесник на научна и практична конференција. Украина, Одеса.Сертификат за лекар-хирург на конференцијата
 • 2017 година - "Актуелни прашања на модерната хирургија". Учесник на научна и практична конференција. Украина, Киев.Диплома на учесник на конференција на хирурзи
 • 2018 година - „Ласерски технологии во клиничката медицина: современи развојни трендови во Украина“. Учесник на научна и практична конференција. Украина, Киев.

Сертификат ласерски технологии во клиничката медицина

 • 2018 година - „Тематски теми во флебологијата“. Учесник на научна и практична конференција со меѓународно учество. Украина, Јаремча.

Професионални вештини на Иван Августинович како хирург:

 • ендовенска ласерска коагулација;
 • радиофреквентна аблација на вените;
 • минифлебектомија;
 • склеротерапија;
 • отворена флебектомија;
 • реконструктивна хирургија на артериите на долните екстремитети, каротидните артерии, аортата:
 • хирургија на бајпас на артерии;
 • ендартеректомија од каротидните артерии;
 • протетика на аортата и други.

Сертификат за хируршка пракса

Доктор Августинович Иван Игориевич успешно ги извршува следниве хируршки операции:

 • Склеротерапија;
 • Ендоваскуларна ласерска коагулација;
 • Miniflebectomy на проширени вени;
 • Флебектомија.

Иван Игориевич, како коавтор на страницата Obzoroff заедно со тим професионални новинари и преведувачи од различни земји во светот, пишува информативни статии и прегледи на производи на теми: медицина, флебологија и хирургија, прегледи на производи, убавина и здравје.

Можете да ги прочитате сите публикации на овој автор за методите за лекување на проширени вени на страницата https://obzoroff.info/author/ivan-avgustinovich/.