Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог

Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог

Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог, повеќе од 19 години работно искуство. Работи во медицинска клиника [mask_link] Паметен медицински [/ mask_link] центар во Киев. Има високо медицинско образование:

 • Национален медицински универзитет именуван по А. А. Богомолец, специјалитет „Општа медицина“ во 1999 година со почести;
 • Заврши стажирање во специјалитетот „Терапија“, Оддел за терапија и ревматологија, Градска клиничка болница во Киев бр. 6 (2001);
 • Специјализација по кардиологија на Националната медицинска академија по завршено образование, именувана по П. Л. Шчупик (2006).

Курсеви за освежување:

 • Циклус на претходна сертификација во кардиологија NMAPE (2017) Киев;
 • „Современа стратегија за третман на дијабетес тип 2“ (2014);
 • „Симптоматска артериска хипертензија“ (2013);
 • „Забрзано стареење на луѓето: механизми, дијагностика, превенција“ (2012);
 • Циклус на пред-сертификација во кардиологија NMAPE (2012);
 • Работилница за GCP „Васкуларни болести“ (2006);
 • Пред-тест циклус на терапија NMAPE (2008);
 • „Ултразвучна и електрокардиографска дијагностика во клиниките за кардиологија и кардиохирургија“ (2007).

Професионални достигнувања:

 • Патент бр. 96488 "Метод за третман на нарушувања на хемоваскуларна хемостаза кај пациенти со исхемична срцева болест".
 • Публикации на лекар: Трифлузална корекција на состојбата на хемоваскуларна хомеостаза, ендотел и нивото на автоантитела кај постари пациенти со CHF.

Изведени медицински услуги и процедури:

 • Консултативен прием;
 • Испитување и проучување на анамнеза;
 • ЕКГ (електрокардиографија);
 • Холтер ЕКГ мониторинг;
 • Назначување и корекција на режимот на лекување;
 • Дневно следење на крвниот притисок.

Се занимава со третман на следниве болести:

 • Аритмија на срцето;
 • Артериска хипертензија;
 • Атеросклероза;
 • Вртоглавица;
 • Миокарден инфаркт;
 • Срцева исхемија;
 • Атријална фибрилација;
 • Миокардитис;
 • Срцева слабост;
 • Ангина пекторис.

Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог

Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог Кахановска udудмила Николаевна, кардиолог

Сите публикации на овој автор може да се најдат на страницата https://obzoroff.info/author/kohanovskaya-lyudmila/.