Држач за гуми ValuFix за корекција на халукс валгус

Задржувач ValuFix обезбедува корекција на деформацијата на метатарзалните коски, манифестирана како еден вид израсток на палецот. Овој „удар“ не е само козметички дефект, туку и непријатност како болка што мора итно да се поправи.

Со помош на предложениот уред, можете успешно да се борите против халукс валгус. Автобус Халукс ValuFix (во натамошниот текст: Валуфикс) е погодно фиксиран и не го попречува одењето, односно носењето е прилично природно и безболно. Ефективноста на фиксаторот е потврдена со соодветни тестови, добиениот резултат е добиен, а производителот гарантира целосно отстранување на попречните рамни стапала.

Изглед на гуми за задржувач на Valyfix

Постојат многу позитивни критики за искуството со користење на автобусот Валуфикс во транскриптот на програмата Мали нешта во животот на Канал Еден од оние кои успешно ја излекуваа коската со фиксаторот Халукс Valufix.

Што е халукс валгус и цена Valufix

Цената на фиксаторот Valufix е претставена подолу:

 • 994 БРИШЕЕ - Русија;
 • 358 ч. - Украина;
 • 7480 тенге - Казахстан;
 • проверете ги трошоците во други земји на веб-страницата на производителот.

Размислете за купување Valufix може да биде директно на веб-страницата на производителот - тоа е едноставно и безбедно, бидејќи со тоа гарантирано ќе се заштитите од кинескиот фалсификат, за што е напишано на крајот од статијата.

Купете валуфикс оригинал со достава

Халукс валгус се однесува на таков феномен како промена во положбата на големиот прст, поврзан со болна состојба. Се верува дека промените во овој тип се забележуваат на еден или друг степен кај половина од возрасната популација во светот. Во исто време, се претпоставува дека ова се должи, на пример, на гихт и вишок на соли, но тоа не е така.

Hallux valgus е резултат на проширување на предните нозе, предизвикувајќи попречни рамни стапала. Најчесто оваа болест се однесува на жени, бидејќи причините за нејзината појава често се поврзуваат со носење чевли, кои се разликуваат по тесна форма и високи потпетици. Релативно неодамна, решението за овој проблем бараше хируршка интервенција.

Денес ситуацијата се смени бидејќи алтернативата е достапна во форма на автобус ValuFix... Овој уред не е единствената опција за третман на халукс валгус. Значи, сè уште има задржувач на Valgus Pro, кој има пониска цена во споредба со уредот што го разгледуваме, но помалку ефикасност, што е поврзано со лошо задржување на палецот со овој држач.причини за халукс валгус

Дизајн на халукс ValuFix

Во развојот на задржувачот на Халукс ValuFix учествуваа познати германски ортопеди. Тие создадоа уред што овозможува 24 часа да се изврши потребното влијание врз палецот, што значително ја зголемува ефикасноста на фиксаторот. Носењето во никој случај не се меша со анатомската подвижност на пациентот, бидејќи во секој случај се зема предвид биомеханичката индивидуалност на стапалото.

Изградба ValuFix вклучува четири елементи:

 • завој неопходен за држење на палецот;
 • шарка што обезбедува можност за движење без губење на подвижноста на стапалата;
 • еластична постава;
 • бравата што го држи Валуфикс на ногата.

Посочените четири елементи овозможуваат да се даде на ногата одредена позиција, како и да се обезбеди соодветна дистрибуција на товарот што произлегува од одење.

Инструкции за употреба ValuFix

За употреба ValuFix потребно е да се преземе едноставна акција: поправете го држачот на болното стапало, осигурувајќи дека гумата не ја попречува подвижноста на зглобот.

Одредена уникатност ValuFix наспроти позадината на други слични уреди, може да се разгледа поголема функционалност на оваа брава. Особено, со негова помош, не само што е можно да се ослободите од "ударите" на ногата, туку и да се справите со причината за оваа болест, односно попречните рамни стапала.

Како резултат на користење на "Valufix", можно е да се постигнат следниве резултати:

 • одржување на подвижноста на зглобовите;
 • запирање на процесот на понатамошна деформација на стапалото и самиот зглоб;
 • обезбедување на долгорочно зачувување на добиениот ефект;
 • корекција на стапалото во рок од 24 часа.

Во овој случај, држачот ValuFix може да се користи без оглед на видот на обувката. Исто така, има прифатлива цена и лесна употреба. Корекцијата на дефект во форма на халукс валгус може да трае долго, бидејќи овој процес зависи од неколку фактори:

 • фаза на болеста;
 • конзистентност на носење

Ако попречното рамно стапало е во рана фаза на развој, тогаш метатарзалните коски релативно брзо ќе се вратат во нормална состојба. Во исто време, следниве резултати зависат од регуларноста на носењето на држачот:

 • доведување на положбата на стапалото во нормална состојба;
 • корекција на искривување во рана фаза на развој;
 • ублажување на болката;
 • запирање на прогресијата на попречните рамни стапала;
 • враќање на метатарзалните коски во нивната првобитна состојба, што одговара на нивната природна форма.

Како да разликувате Valufix од фалсификување

Со цел да се избегне купување на неквалитетни кинески производи, а понекогаш дури и производство на ракотворби, се препорачува да се купат какви било производи директно од производителот или неговите официјални дистрибутери. На пример, како изгледа гумата ValuFix лажна кинеска фабрика на првата фотографија и вака изгледа оригиналниот валуфикс од германско производство (слика 2).Лажен ValuFix Кина

Карактеристики на хируршки третман на коски на нозете

Коските на нозете предизвикуваат прилично непријатна сензација, придружена со болка. Со нивниот изглед, веднаш исчезнува можноста да се носат убави чевли. Ова прашање е директно поврзано со ортопедија, а самиот дефект се нарекува халукс валгус. Причината е деформација на метатарзалната коска, што предизвикува коска да се одврати нанадвор. Однадвор, ова се манифестира со многу забележлив тврд удар, кој има воспалителен изглед.

Кога ќе се појави овој проблем, на почетокот, можете да направите со конзервативни методи и да не прибегнувате кон хируршки третман. За да го направите ова, треба да поминете курс на физиотерапија, специјално дизајнирани физички вежби, масажа и разни медицински помагала кои се дизајнирани специјално за лекување на овој вид на болест, на пример, шина ValuFix... Но, развојот на таква ситуација е сосема веројатно дека ниту едно од пропишаните средства не му помага на пациентот што аплицирал, тогаш единствениот излез ќе биде хируршки третман.

Се разбира, модерната медицина, а особено ортопедијата, не стои: порано, при исправување на таквата болест, требаше да извлечете коска, да инсталирате игли за плетење и да одите со таков комплет најмалку два месеци. И ова само по себе беше прилично незгодно, згора на тоа, беше многу долго со време.

Денес, операцијата претрпе некои промени, а операцијата е прилично лесна и брза. Хирургот ги коригира сите главни јазли на стапалото на пациентот. После тоа, конците се нанесуваат на оперираната нога. Самиот период на опоравување значително се намалил во текот на неговото траење, а петтиот ден се отстрануваат конците и постепено може да стапнете на ногата. Втор ден можете да стапнете и на петицата.

Следно, започнува процесот на конечно закрепнување. За време на периодот, што треба да биде постепено оптеретување на оперираната нога. И само по еден или два месеци, процесот на реставрација може да се смета за завршен.

Исто така е можно да се спроведе хируршки третман со користење на модерен метод, чија суштина е да се изврши засек. Преку самиот засек, тетивата се коригира и се формира лакот на стапалото. Во овој случај, рехабилитацијата ќе трае не повеќе од две недели. Овој метод е многу ефикасен и речиси безболен.

Постави прашање

Дмитриј Јаровој

Јаровој Дмитриј Михајлович ортопедски трауматолог со над 10 години искуство. За време на неговата медицинска пракса, тој изврши повеќе од 800 успешни операции.

Тој е специјализиран за третман на мускулно-скелетни патологии, има професионални вештини за ортопедија, фармација и трауматологија. Обезбедува итна помош за повреди, дијагностицира и помага при болести на мускулно-скелетниот систем, како што се: артритис, артроза, остеохондроза.

Вежбање конзервативен и хируршки третман на фрактури на коски и екстремитети. Обезбедува медицинска помош за оштетување на менискусите или вкрстените лигаменти.

Obzoroff
Коментари: 1
 1. Слика
  КитДен

  Тоа е многу слично на уредот за магнетна фиксација за да се ослободи од халукс валгус. Го исправува големиот зглоб и прст, ја ублажува болката и отокот, ја зачувува природната подвижност на стапалото.

Додадете коментар