Гел Rekzemin од егзема: опис, состав, прегледи

Преглед на најновата дрога Rekzemin за третман на седум варијанти на егзема и пруритус со детален опис на активните состојки што го сочинуваат Рекземин, медицински прегледи и препораки за употреба. Болестите на кожата доведуваат не само до појава на козметички дефект, туку и претставуваат опасност по здравјето, додека некои видови на овие болести се прилично проблематични за лекување. Во исто време, постојат лекови кои можат да помогнат да се ослободиме од истиот егзема за кратко време и без значителен напор. Во нашиот случај, таквата алатка е гел Rekzeminшто обезбедува враќање на кожата во претходната состојба кога била здрава и мазна.

Гел Rekzemin од егзема: опис, состав, прегледи

Веќе во почетната фаза на употреба на гелот како борец против егзема, можно е да се постигнат значителни резултати, кои се манифестираат во олеснување на чешање и ослободување од лупење, без страв од релапс на болеста. Последната изјава се објаснува со долгорочен ефект на лекот, кој има позитивен ефект врз организмот многу долго откако ќе се прекине неговата употреба.

Кога гелот Rekzemin стана достапен на пазарот, скоро веднаш се здоби со популарност кај потрошувачите во многу делови на светот, кои го ценеа производот понуден од него. Со својот изглед, немаше потреба да се користат хормонални лекови, кои беа поштетни за здравјето отколку што донесоа ослободување од болеста. Во моментот, значителен дел од специјалистите признаваат дека "Рексемин" е главниот лек за лекување на егзема, кој се разликува по неговата безбедност на употреба, бидејќи вклучува исклучиво природни состојки.

За позитивни повратни информации за Rekzemin, доволно е да го прочитате преписот на програмата ivingивеење добро, каде што Елена Малишева раскажа како правилно да се третира егземата со гел.

Цена на гел Rekzemin и опис на лекот за егзема

Постојат многу третмани и пристапи за лекување на егзема, но нивната ефикасност е сомнителна. Ова се должи на фактот дека процентот на луѓе кои се опоравиле во овој случај е занемарлив. Зошто се случува ова? Дали ни се нудат „кукла“ кои не се во можност да ги ублажат страдањата?

Одговорот на овие повеќе извици отколку прашања може да биде изјава за фактот дека претходно предложениот третман за егзема бил фундаментално погрешен:

 • на пациентите им биле препишани лекови што содржат хормони, што само довело до нарушувања во функционирањето на ендокриниот систем наспроти позадината на организмот што се навикнува на земаните лекови;
 • аптеките нудеа лекови наменети за борба против егземата, кои вклучуваат голем број компоненти од синтетичко потекло, и ова веќе претставува закана за целото тело како целина;
 • народната медицина не се бореше против самата болест, бидејќи не беше во можност да го стори тоа, туку само со нејзините симптоми, и по некое време самата болест се манифестираше со обновена енергија.

Гел цена Rekzemin за шише од 30 ml е повеќе од демократско, бидејќи малопродажната цена на Rekzemin е само 995 рубли во Русија и нема да биде тешко да се купи на веб-страницата на производителот ДОО Авен. Пријателски менаџери секогаш ќе даваат висококвалитетен совет целосно бесплатно, за ова само треба да оставите барање и специјалист ќе ве повика и ќе одговори на какви било прашања.

Гел Rekzemin од егзема: опис, состав, прегледи

Што е егзема и нејзините последици

Кожна болест наречена егзема се карактеризира со низа елементарни лезии кои следат една по друга, се комбинираат или развиваат истовремено едни со други. Овие промени се предизвикани од болен воспалителен процес кој се јавува во епидермисот и дермисот - „епидермален дерматитис“, кој вклучува неколку фази кои се практично еквивалентни.

Клинички, овие фази се изразуваат на следниов начин: еритема, плускавци, изливање, корка, лихенизација, десквамација. Хистолошки, промените се изразени во епидермисот (во форма на спонгиоза, акантоза и паракератоза) и во дермисот (во форма на хиперемија, едем и умерена клеточна инфилтрација).

Оваа дефиниција мора да биде дополнета со три карактеристични својства на осипот:

 1. неговата вообичаена локација во форма на дамки, плаки или големи области со неправилни контури, како да се изедени, во форма на географска карта или архипелаг;
 2. развој на епидемии со тенденција на периферен раст и често до хроничен тек со релапси;
 3. неговото повеќе или помалку изразено чешање.

Егзематозниот процес карактеризиран на овој начин е најлесен за препознавање. Но, треба да се запомни дека овој егзематозен процес не е својствен за ниту една специфична дерматоза; напротив, тоа е релативно едноставна реакција на кожата на голем број иритации (механички, физички, хемиски, паразитски и микробиолошки).

Кај пациенти со егзема, обично постојат различни предиспозиции за болести, вродени или стекнати, лезии на внатрешни органи и функционални нарушувања, грешки во хигиената и латентни или очигледни инфекции, што може да биде многу тешко да се изолираат.

Кога егземата се појави одеднаш на прилично голема површина или за време на период на егзацербација на хроничен егзема, може да се забележат некои општи феномени: цревни нарушувања и особено слабост, вознемиреност, несоница, замор и лесна треска.

Осипот е комбинација на црвенило, плускавци, кори и лушпи. Сосема правилно е забележано дека неговиот најкарактеристичен елемент е меурчиња; сепак, некои егземи се развиваат на таков начин што не може да се најдат осетливи плускавци.

Општо, иако донекаде шематски, бидејќи генерално, неколку фази се комбинираат со егзема, секвенцијалниот развој на манифестациите на егземата може да се опише како што следува.

Отпрвин, се појавува светло црвенило, со истурени рабови и малку засенчена површина, со повеќе или помалку изразен оток, напнатост, чешање; ова е еритематозна фаза. Поретко, црвенилото е отсутно или останува незабележано, а на здравата кожа се појавуваат плускавци. Можно е едематозната природа на црвенилото, која постоела неколку часа или еден ден, да исчезне, оставајќи зад себе тенок ламеларен или питиријаза пилинг; овој феномен е особено чест на лицето и гениталиите.

Обично, неколку часа по почетокот на епидемијата, на еритематозната површина може да се види обилен осип на многу површни везикули со лесна содржина, со големина од врвот на иглата до игла, многу блиску еден до друг, што може да се спои во меурчиња со одредена големина; ова е фаза на меурчиња. На рацете, нозете, во областите каде што епидермисот е задебелен, везикулите се подлабоки и имаат помала склоност да се отворат. Тие можат да се исушат во кори, кои постепено паѓаат.

Општо, меурчињата се отвораат брзо, спонтано или под влијание на гребење и испуштаат лесна течност, малку жилава, малку жолтеникава или облачна, скробна алишта. Ова е фаза на протекување. Може да трае неколку дена, па дури и недели, во зависност од случајот. Ако се нанесе завој, тогаш за време на неговото отстранување, површината на кожата е црвена или светло розова; исто така се чини дека е сјајна, попрскана со површна, тркалезна или полициклична ерозија, од која се ослободуваат капки светлина и вискозна серозна течност.

Во отсуство на преливи и мало плачење, течноста се суши во тенки килибарни кори или кафеави маси, ако малку крв се меша во серозната течност; ова е кортикална фаза на егзема - егзема крустозум.

Влажноста по неодредено време се намалува и исчезнува; корите паѓаат, површината се епителизира, но новоформираниот роговиден слој останува тенок, про transparentирен, нестабилен, пукнатини од сушењето, снегулки во форма на ламеларни или питиријаза лушпи, постојано растат повторно. Ова е фаза на пилинг што може да трае многу долго. Обично везикулите повторно се појавуваат на розова и лушпеста површина, поединечно или во групи, континуирано или во рафали, предизвикувајќи плачење и формирање на нови кори.

Упорноста на егзематозниот процес, олеснета со гребење, локалните услови на погодената област и општата состојба на пациентот, доведува до формирање на задебелени плаки (испакнати и набиени); нормалните набори и бразди се поизразени, нивната површина е сува и збрчкана или лушпеста или покриена со кора. Оваа состојба се нарекува лихенизиран егзема.

Текот на егземата е поделен на акутен и хроничен, во зависност од тоа дали осипот се појавува ненадејно и исчезнува за неколку недели, или останува на истото место и се повторува неколку месеци или години. Оваа разлика е вештачка и има само чисто клиничко и описно значење.

Прогнозата на секој даден егзема зависи, од една страна, од причината што ја предизвикала, а од друга, од општата состојба на субјектот и, особено, од степенот на неговата предиспозиција за болеста.

корисни својства на лекот Rekzemin

Радикално различен пристап кон третманот на егзема е предвиден во случаи кога е избран гел за улога на терапевтски агенс Rekzemin... Овој лек е создаден земајќи ги предвид најновите научни достигнувања во областа на медицината. Во 2013 година, гелот беше подложен на клинички испитувања во московските болници со учество на пациенти со кожни болести во форма на егзема од различни возрасни групи. Резултатите од ваквите тестови беа позитивни, што беше препознаено од познати дерматолози во Русија. После тоа, квалитетот на лекот беше потврден со соодветниот сертификат за меѓународниот стандард, а гелот стана достапен за купување, односно се појави на пазарот.

Резултати од тестот како процент од вкупната тежина на пациентите:

 1. 98% престанаа да чувствуваат чешање.
 2. 87% се ослободија од лупење.
 3. 86% - изјави заздравување на пукнатини и рани.
 4. 100% - препознаена целосна елиминација на габата.

Заедно со ова, не беа забележани несакани ефекти, како и ефектот на гелот Rekzemin продолжи околу 9 месеци откако пациентите престанаа да го користат.

Ефективноста на гелот за егзема

Знаци на егзема вклучуваат осип кои се појавуваат скоро низ целото тело, вклучувајќи ги рацете и главата. Визуелно, тие се црвени дамки кои постојано чешаат. Потребно е време точно да се утврди која болест е придружена со такви симптоми, бидејќи дури и нервните преоптоварувања можат да бидат придружени со појава на црвени дамки на телото. Во меѓувреме користете гел Rekzemin можете веднаш, без да ја чекате дијагнозата, бидејќи е потполно безбедна за здравјето на луѓето. Понудениот гел е способен за:

 • олеснување на чешање;
 • дезинфицирајте ја кожата;
 • елиминира flaking;
 • забрза заздравување на раните;
 • вратете ја претходната состојба на кожата;
 • нормализирање на метаболичките процеси во организмот;
 • имаат позитивен ефект врз микроциркулацијата на крвта;
 • спречи можност за компликации од егзема.

Ефективноста на гелот лежи не само во фактот дека тој се бори против дефектите на кожата што се појавуваат, туку и во неутрализирањето на причината за појавата на самата болест, што е предизвикано од габата Malassezia furfur. Гел Rekzemin можност да ве ослободи од егзема и да спречи повторување.

Структура Rekzemin и дејството на компонентите на гелот

Формула Rekzemin може да се препознае како единствен, бидејќи е создаден со користење на прилично специфичен сет на компоненти:

 1. Сребрениот нитрат е одлична дезинфекција на раните и сушење на меури.
 2. Јапонски Софора - замена на оштетените клетки, чување на кератиноцитите од прекумерен раст, враќање на имунитетот и зачувување на непроменливоста на ДНК клетките.
 3. Клотримазол - го инхибира развојот на габите со уништување на нивната мембрана, што доведува до уништување на изворот на болеста.
 4. Дакриоди масло - ефект врз кожата во однос на нејзината влага одвнатре, брзо враќање на претходната состојба на епидермисот.
 5. Екстракт и полен од артемија - позитивен ефект врз имунитетот, нормализирање на спиењето, што е поврзано со таков ефект како ослободување од анксиозност.

Дејство на лекот и упатства за употреба

Доволно е да се користи гел Реземин во текот на денот за да бидете сигурни во неговата ефикасност, што се манифестира во фактот дека чешањето и придружното чувство на печење исчезнуваат. Една недела од користењето на овој лек според упатствата и ќе забележите заздравување на раните и контракција на егземата, дефинирани како „плачење“.

Само 7 дена од третманот со лекот Rekzemin обезбедува егзема пациент со удобно постоење, бидејќи ерозијата што плаче не дозволува, на пример, да се облекувате како што сакате.

Употребата на овој вид гел се разликува со едноставно дејство:

 • исплакнете го местото за третман;
 • исушете ја кожата со салфетка или крпа;
 • нанесете го гелот, осигурувајќи се дека тој е рамномерно распореден на целата површина на проблематичната област;
 • тријте во производот без да нанесувате многу напор.

Постапката може да се повтори до 3 пати на ден. Употребата на гелот не доведува до дамки и алергии.

ефект Rekzemin шише

Внимание! Случаите на продажба на неквалитетни и бескорисни добра преку рекламирање на социјалните мрежи станаа почести, затоа ве известуваме за тој вистински гел  Rekzemin за егзема и чешање е достапен во шишенца од 30 милилитри, и лажен во цевки и во форма на аеросоли. И, се разбира, производот е во државниот регистар и има соодветен документ во форма на Декларација.

Во присуство на чешање, гелот ефикасно помага Exolocin со чиј опис може да се најде во списанието Обозороф.

Постави прашање

Ана Базилевскаја

Дерматологот Базилевскаја (Генина) Ана Евгениевна, овластен тренер за ласерска технологија, има над 13 години практично искуство како дерматолог.

Практично искуство на лекарот и овозможува лесно да ги отстрани брадавиците и да изврши „контурирање на лице“. Исто така, имајќи искуство со козметолог, таа може да ги поправи сите промени поврзани со возраста кај нејзиниот пациент и да изврши хируршка операција за подмладување на лицето.

Ана Евгениевна Базилевскаја е автор на многу тематски статии за козметологија, подмладување, третман на разни кожни болести и детоксикација на телото.

Obzoroff
Додадете коментар