GDPR Политика за приватност на веб-страницата obzoroff.info

Внимание! Информации за сите посетители на страниците https://obzoroff.info од сите земји во светот: Ако сакате да се запознаете со овие правила на вашиот јазик, тогаш користете го официјалниот преведувач на Google. Текстот на нашите правила и политика за приватност е лесно преведен и разбирлив, дури и ако користите автоматски машински превод.

Приватност obzoroff.info администрацијата на веб-страницата е должна да ја одржува вашата приватност на Интернет. Ние посветуваме големо внимание на обезбедувањето на податоците што ни ги доставивте. Нашата политика за приватност се заснова на Општи регулативи за заштита на податоците (GDPR) на Европската унија.

Оваа политика за приватност се однесува на obzoroff.info веб-страници и нивни поддомени во сопственост и управување со веб-страници („Сајтови“). („Ние“ или „нас“) знаеме дека ве интересира како се користат и споделуваат информации за вас. Оваа Политика за приватност објаснува кои ваши информации ќе ги собере www.obzoroff.info кога пристапувате до Сајтовите и www.obzoroff.info Услуга (вклучително и преку веб-страниците на нашите партнери), како ќе се користат податоците и како можете да контролирате при собирање, корекција и / или бришење на содржината. Ние нема да ги користиме или споделуваме вашите информации со никого, освен како што е опишано во оваа Политика за приватност. Оваа Политика за приватност не се однесува на информации што ги собираме на други средства (вклучително и офлајн) или од други извори. Условите со големи букви кои не се дефинирани во оваа Политика за приватност го имаат значењето што им е дадено во нашите Услови. Употребата на информации собрани преку нашите страници ќе биде ограничена на целите во рамките на оваа Политика за приватност и нашите Услови на Користење на клиентите.

GDPR Политика за приватност на веб-страницата obzoroff.info

Cookies обработка

Ние користиме датотеки за колачиња за правилно прикажување на содржината на веб-страницата и за полесно прелистување obzoroff.info... Тие се мали датотеки што се зачувани на вашиот уред. Тие им помагаат на веб-страницата да запомни информации за вас, како на пример на кој јазик ја користите веб-страницата и кои страници веќе ги отворивте. Овие информации ќе бидат корисни во следната посета. Благодарение на датотеките со колачиња, прелистувањето на веб-страницата станува многу попогодно. Можете да дознаете повеќе за овие датотеки во Википедија... Можете да поставите cookies прием и блокирање во вашиот прелистувач сами. Неможноста да се примаат датотеки со колачиња може да ја ограничи функционалноста на веб-страницата.

Обработка на лични податоци од други услуги

Оваа веб-страница користи услуги на трети страни преку Интернет, кои вршат собирање податоци, независно од нас. Таквите услуги вклучуваат: Google Analytics. Податоците собрани од овие услуги можат да бидат дадени на други услуги во рамките на тие организации. Тие можат да ги користат податоците за персонализирање на рекламирање на нивната сопствена рекламна мрежа. Можете да дознаете за корисничките договори на тие организации на нивните веб-страници. Вие исто така може да одбиете нивно собирање лични податоци. На пример, може да се најде додаток на прелистувачот за оптички прегледи на Google Analytics овде... Ние не пренесуваме никакви лични податоци на други организации или услуги, кои не се наведени во оваа политика за приватност. По исклучок, собраните податоци можат да бидат дадени по законско барање на државните органи, кои се овластени да бараат такви информации.

Линкови до други веб-сајтови

Нашата веб-страница obzoroff.info може да содржи линкови до други веб-страници, кои не се под наша контрола. Ние не сме одговорни за содржината на овие веб-страници. Препорачуваме да се запознаете со политиката за приватност на секоја веб-страница што ја посетувате, доколку таквата политика постои.

Информации што ги собираме сами по себе

 • (а) Наша услуга: Може да собереме информации за лична идентификација за вас, како што се вашето целосно име, телефонски број, адреса за е-пошта или слично, кога се регистрирате за сметка. Ако одберете да купите производ од нас, ние или нашите процесори за плаќање од трети страни ќе ги собереме вашите информации за плаќање. Кога користите www.obzoroff.info Услуга или ако ги посетите нашите веб-страници, може да добиеме одредени информации за вас како што е опишано подолу. Сепак, можеме да испратиме какви било промотивни е-пошта; може да ви испратиме е-пошта поврзани со услугата поврзани со вашата сметка. Ако веќе не сакате да ги добивате овие е-пошта, можете да се откажете од нив со откажување на вашата сметка.
 • (Б) Cookies и технологии за следење: Технологии како што се: колачиња, светилници, ознаки и скрипти се користат од страна на www.obzoroff.info... Овие технологии може да се користат при анализирање на трендовите, администрирање на страниците, следење на вашите движења низ страниците и собирање демографски информации за нашата корисничка база како целина. Ние користиме cookies да се сеќаваат на поставките на корисниците, како и за проверка и анализа. Корисниците можат да ја контролираат употребата на cookies на ниво на индивидуален прелистувач. Ако одбиете колачиња, сепак може да ги користите нашите страници, но можноста да користите некои карактеристики или области на нашите страници може да биде ограничена. Ние исто така користиме Google Analytics, Google Tag Manager. Некои или сите овие алатки може да се користат за следење на информации за вашето однесување на нашата веб-страница во зависност од вашиот регион.

Информации што ги собираме во функција на нашите клиенти

 • (а) Нашата услуга. Ние собираме податоци во име на нашите клиенти кои користат www.obzoroff.info Услуга (со вградување на нашиот код на нивните веб-страници) за однесувањето на посетителите на веб-страниците или мобилните апликации на нашите клиенти. Кога посетувате вакви веб-страници или мобилни апликации, може да добиеме одредени информации за вашето однесување, вклучително и активност на сер, содржина на страница, кликнување / допир, движење, движење и активност на удар на копче (во некои случаи).
 • (б) Информации во врска со податоците собрани за нашите посетители: obzoroff.info собира информации под раководство на своите клиенти и нема директна врска со лицата чии податоци може да ги обработи. Ако сте клиент на еден од нашите сегашни клиенти и повеќе не сакате да ве следи таков клиент, ве молиме контактирајте го директно соодветниот клиент. Можеме да пренесеме лични информации на компании кои ни помагаат да ја обезбедиме нашата услуга. Трансферите на следните трети страни се опфатени со договорите за услуги со нашите клиенти.
 • (в) Пристап и задржување на податоците контролирани од нашите клиенти: Поединец кој е сегашен или поранешен www.obzoroff.info клиент кој бара пристап или сака да исправи, измени или избрише неточни податоци, треба да го насочи своето барање до поддршка на @obzoroff.info... Поединец кој е клиент на сегашна или поранешна www.obzoroff.info клиент кој бара пристап или сака да исправи, измени или избрише неточни податоци, треба прво да го насочи своето барање до соодветниот клиент, а потоа, доколку не се добие одговор или таквиот одговор не е задоволителен, треба да контактира со поддршка @obzoroff.info.

Ние ќе ги задржиме личните податоци што ги обработуваме во име на нашите клиенти сè додека е потребно за да ги обезбедиме нашите услуги. www.obzoroff.info ќе ги задржи овие лични информации колку што е потребно за да се усогласат со нашите законски обврски, да ги решат споровите и да ги спроведат нашите договори.

Информации што ги собираме во име на трети страни

Cookies И технологии за следење: Технологии како што се колачиња, светилници, ознаки и скрипти се користат од нашите партнери, филијали, аналитичари или даватели на услуги. Овие технологии може да се користат при анализирање на трендовите, администрирање на страниците, следење на вашите движења низ страниците и собирање демографски информации за нашата корисничка база како целина. Можеби ќе добиеме извештаи засновани на употребата на овие технологии од такви компании на индивидуална, како и на збирна основа.

Како ги користиме вашите информации

 • (а) Ние ги користиме информациите што ги собираме за да работиме и да ги одржуваме нашите страници и www.obzoroff.info Услуга и да одговори на вашите прашања и проблеми. Правната основа е дел 6 (1) од Законот за заштита на податоците и чл. 6 (1) (ѓ) од Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR).
 • (б) Ако сте дале ваша согласност, ние ги користиме информациите што ги собираме за да ви испратиме маркетинг комуникации во нашиот билтен. Правната основа е дел 6 (1) од Законот за заштита на податоците во Индија и чл. 6 (1) (а) од GDPR.
 • (в) Ние исто така ги користиме информациите што ги собираме за да им помогнеме на нашите клиенти да ги подобрат своите веб-страници.

Како ги споделуваме вашите информации

 • (а) Информации за лична идентификација: www.obzoroff.info нема да ги изнајмува или продава вашите лични идентификувани информации на други. Можеме да чуваме лични информации на локации надвор од директна контрола на www.obzoroff.info (на пример, на сервери или бази на податоци ко-лоцирани со даватели на хостинг). Секоја лична идентификувана информација што ќе ја изберете за да ја направите јавно достапна на нашите страници или на www.obzoroff.info Услугата, како што е објавување коментари на нашата веб-страница, ќе биде достапна за другите. Ако отстраните информации што сте ги објавиле на нашите страници или на www.obzoroff.info Услуга, копиите може да останат видливи на зачуваните и архивирани страници на нашите страници или на www.obzoroff.info Услуга или ако други корисници ги копирале или зачувале тие информации. Нашата веб-страница е управувана од апликација од трета страна што може да бара да се регистрирате за да објавите коментар. Немаме пристап или контрола на информациите објавени на веб-страницата. Wantе треба да контактирате или да се најавите во апликацијата на трета страна доколку сакате да се отстранат личните информации што беа објавени на делот за коментари. За да дознаете како апликацијата од трета страна ги користи вашите информации, прегледајте ја нивната политика за приватност.
 • (б) Информации што не можат да се идентификуваат лично: Можеме да споделиме не-лична идентификација на информации (како што се анонимни податоци за употреба, страници за упатување / излез и URL-адреси, типови на платформа, број на кликови, итн.) со заинтересирани трети страни за да им помогнеме да ги разберат модели на употреба за одредени www.obzoroff.info Услуги и оние на нашите партнери. Нашите партнери исто така имаат можност да ги објават резултатите за своите веб-страници на www.obzoroff.info Сервис. Таквите резултати се состојат исклучиво од информации што не се идентификуваат лично. Доколку изберете да ги објавите ваквите резултати на www.obzoroff.info Услуга или страница (на пример, во нашата галерија за резултати), разбирате и се согласувате дека овие информации, заедно со сите лични идентификувани информации што ќе изберете да ги направите достапни во врска со овие податоци, ќе бидат јавно достапни. Со објавување на вашите резултати на www.obzoroff.info Услуга или страница, се согласувате дека сте ги добиле сите потребни согласности за да ги објавите ваквите информации јавно и дека со тоа нема да прекршите закони. Ако ги отстраните информациите што сте ги објавиле на www.obzoroff.info Услуга или страница, копиите може да останат видливи на зачуваните и архивирани страници на www.obzoroff.info Услуга или страница, или ако други корисници ги копирале или зачувале тие информации. Информациите што не можат да се препознаат може да се чуваат на неодредено време.
 • (в) случаи каде што се бара да ги споделиме вашите информации: www.obzoroff.info ќе ги открие вашите информации каде што тоа е потребно со закон, доколку е предмет на правна постапка или ако разумно веруваме дека таквото дејствие е потребно за (а) да се усогласат со законот и разумните барања на органите за спроведување на законот; (б) да ги спроведуваме нашите Услови на користење или да ја заштитуваме безбедноста или интегритетот на нашата услуга; и / или (в) да ги остварува или заштитува правата, имотот или личната безбедност на www.obzoroff.info, нашите корисници или други.
 • (г) Што се случува во случај на промена на контролата: Може да купиме или продадеме / дивестираме / пренесеме компанија (вклучувајќи ги и ситеares во компанијата), или која било комбинација од нејзините производи, услуги, средства и / или деловни активности. Вашите информации како што се имиња на клиенти и адреси за е-пошта и други кориснички информации поврзани со www.obzoroff.info Услугата може да биде меѓу продадените или на друг начин пренесените ставки во овие видови трансакции. Ние исто така може да продаваме, да доделуваме или на друг начин да ги пренесуваме таквите информации во текот на корпоративните дивестиции, спојувања, превземања, стечаи, распуштања, реорганизации, ликвидации, слични трансакции или вклучување на целата или дел од компанијата Anyе бидете известени преку е-пошта и / или истакнато известување на нашата страница за каква било промена во сопственоста или употребата на вашите лични информации, како и за сите избори што може да ги имате во врска со вашите лични информации.
 1. Како ги штитиме вашите информации Веб-страница www.obzoroff.info се занимава со заштита на вашата приватност и податоци, но не можеме да гарантираме или гарантираме безбедност на какви било информации што ги пренесувате на www.obzoroff.info или гарантирате дека вашите податоци за www.obzoroff.info До услугата не може да се пристапи, обелоденува, менува или уништува со кршење на која било од нашите стандардни физички, технички или менаџерски заштитни мерки на индустријата. Кога внесувате чувствителни информации (како што се најавите за најава) на нашите формулари за регистрација или нарачка, ние ги криптираме тие информации користејќи tawk.to разговор cookies и гугл аналитика. Ниту еден метод на пренесување преку Интернет или метод на електронско складирање, не е 100% безбеден, сепак. Затоа, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна безбедност. Ако имате какви било прашања во врска со безбедноста на нашата страница, можете да контактирате со нас на поддршка @obzoroff.info... Ние користиме надворешна платформа за помош и компанија за обработка на кредитни картички за да ви наплатиме ако купувате услуги. Овие компании не задржуваат, споделуваат, чуваат или користат лични информации за какви било други цели.
 2. Прегледајте ја нашата посветена страница за да дознаете повеќе за нашиот пристап кон GDPR.
 3. Компромис на лични информации. Во случај личните информации да бидат загрозени како нарушување на безбедноста, www.obzoroff.info навремено ќе ги известиме нашите клиенти во согласност со важечкиот закон.
 4. Ваши избори за вашите информации. За тековната www.obzoroff.info клиенти, можете да ги прегледате, исправите, ажурирате или избришете неточностите на информациите за вас што www.obzoroff.info се чува во датотека со најавување на вашата сметка за ажурирање на вашата лозинка и информациите за наплата. Наизменично (за субјектите на податоците следени од www.obzoroff.info и поранешна www.obzoroff.info клиенти), можете да контактирате со нас директно на поддршка @obzoroff.info... Ние ќе го прифатиме вашето барање во рок од неколку часа и ќе се справиме со тоа навремено. Ако сакате да се откажете од тоа да ве следи www.obzoroff.infoсофтвер за анализа, можете да го сторите тоа на https: // www.obzoroff.info/. Законот за заштита на податоците ви дава низа права во врска со нашата обработка на вашите лични податоци. Во врска со ова, имате право да побарате да ги исправиме или избришеме личните податоци или да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, ако сметате дека тие не се точни. Понатаму, имате право да се спротивставувате на обработката заснована врз наши легитимни интереси како правна основа. Од нас се бара да го процениме и постапиме според вашето барање. Дополнително, имате право и на преносливост на податоците доколку тие треба да станат релевантни. Имате право да поднесете жалба до вашиот локален надзорен орган.

Нашето задржување на вашите лични информации

 • (а) Ако имате сметка со www.obzoroff.info, ние ќе ги задржиме вашите информации сè додека вашата сметка е активна или колку што е потребно за да ви обезбедиме услуги. Ние ќе ги задржиме и користиме вашите информации колку што е потребно за да се усогласат со нашите законски обврски, да ги решиме споровите и да ги спроведеме нашите договори.
 • (б) Ако сте посетител на www.obzoroff.info Сајтови ќе ги задржиме вашите информации онолку колку што е потребно, но не подолго од една (1) година по последната посета на нашите страници.
 1. Детска приватност. Заштитата на приватноста на малите деца е особено важна. Од таа причина, www.obzoroff.info не собира и не бара лични информации од никого на возраст под 13 години. Во случај да дознаеме дека сме собрале лични информации од дете на возраст под 13 години, тие информации ќе ги избришеме што е можно побрзо. Ако верувате дека може да имаме какви било информации од или за дете под 13 години, контактирајте не на поддршка @obzoroff.info.
 2. Постапки за известување. Наша политика е да ви доставуваме известувања, без оглед дали таквите известувања се потребни со закон или се за маркетинг или за други цели поврзани со деловно работење, до вас преку е-пошта, писмено или печатено известување или преку видливо објавување на такво известување на Услугата, како што е утврдено со www.obzoroff.info според своето дискреционо право. Го задржуваме правото да ги одредиме формата и начините за обезбедување известувања до вас, под услов да можете да се откажете од одредени средства за известување, како што е опишано во оваа Политика за приватност.
 3. Врски до други веб-страници. Ние не сме одговорни за практиките што ги користат веб-страниците или услугите поврзани или од www.obzoroff.info Услуга или страници, вклучувајќи ги и информациите или содржината содржани во нив. Ве молиме запомнете дека кога користите врска да одите на www.obzoroff.info Услуга или страници на друга веб-страница или услуга, нашата Политика за приватност не се однесува на веб-страници или услуги на трети лица. Вашето прелистување и интеракција на која било веб-страница или услуга на трети лица, вклучувајќи ги и оние што имаат врска или реклама на нашата веб-страница, подлежат на правилата и политиките на таа трета страна.
 4. Додатоци за социјални медиуми: Нашата страница вклучува карактеристики на социјални медиуми, како што е копчето Facebook Like и други додатоци, кои работат на нашата страница. Овие карактеристики може да ја соберат вашата IP адреса и која страница ја посетувате на нашата страница и може да постават колаче за да се овозможи функцијата да функционира правилно. Функциите и графичките контроли на социјалните мрежи се хостирани од трета страна или се хостирани директно на нашата страница. Вашите интеракции со овие карактеристики се регулираат со политиката на приватност на организацијата што ги обезбедува.
 5. Промени во нашата политика за приватност. Сите промени во оваа Политика на приватност се ефективни кога ќе бидат објавени на оваа страница. Кога ја менуваме политиката на материјален начин, ќе ве известиме преку е-пошта и / или истакнато известување на нашата веб-страница, пред промената да стане ефективна и да го ажурираме „датумот на стапување во сила“ на горниот дел од оваа страница.

Информации за контакт

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност, практиките на оваа страница или вашите зделки со оваа веб-страница, контактирајте не на поддршка @obzoroff.info или користете образец за контакт. Оваа Политика на приватност за личните податоци на корисниците на прелистувачи и читателите (во натамошниот текст: Политика за приватност) се однесува на сите информации објавени на веб-страницата на Интернет на: https://obzoroff.info (во натамошниот текст „Сајт“), што корисниците и администрацијата на страницата можат да ги добијат за Корисникот додека ја користат страната (Вклучувајќи лични податоци при регистрација на Корисникот на страницата, податоци оставени во коментарите на статиите испратени од е- пошта или преку образецот за повратни информации).

Користењето на какви било информации објавени на Прегледот на страницата значи безусловно прифаќање на Корисникот со оваа Политика и условите за обработка на неговите лични информации наведени во неа; во случај на несогласување со овие услови, Корисникот мора да се воздржи од користење на објавените информации и веб-страницата како целина.

Кога копирате содржина (текст, слики, видео и така натаму) на која било друга страница, социјална мрежа, личен блог и друг надворешен ресурс на Интернет, корисникот мора да обезбеди врска до изворот: https://obzoroff.info

Општо проvisionполитика на приватност

 • 1.1. Во рамките на оваа политика, личните информации на корисникот значат:
 • 1.1.1. Било какви лични информации што Корисникот ги дава за себе во процесот на користење на страницата, вклучително и личните податоци на Корисникот. Потребно е да се обезбедат информации се означени на посебен начин во назначените полиња. Другите информации ги обезбедува корисникот по сопствено наоѓање.
 • 1.1.2. Податоци што автоматски се пренесуваат на Администрацијата на страницата за време на неговата употреба со користење на софтвер инсталиран на уредот на корисникот, вклучително и IP адреса, податоци за колачиња, информации за прелистувачот на корисникот (или друга програма што обезбедува пристап до услугите), технички карактеристики на опрема и софтвер што ги користи корисникот, датум и време на пристап до услугите, адреси на бараните страници и други слични информации.
 • 1.2. Оваа политика за приватност се однесува само на страниците https://obzoroff.info и неговите огледала со префиксот „www“. Веб-страницата не контролира и не е одговорна за страници на трети лица, на кои Корисникот може да ги следи линковите достапни на страниците https://obzoroff.info.
 • 1.3. Оператор на лични податоци за целите на оваа политика е Интернационален магазин за медицински информации Obzoroff Информации.

Цели на обработка на лични информации на нашите корисници

 • 2.1. Веб-страницата ги собира и чува само тие лични информации потребни за да се дадат одговори на прашања од читатели на страницата, коментари на корисници на публикации на Obzoroffнадвор од весник или извршување на договори и договори со Корисникот, освен кога законот предвидува задолжително складирање на лични информации за период утврден со закон.
 • 2.2. Личните информации на страницата се обработуваат од веб-страницата за следниве цели:
 • 2.2.1. Воспоставување повратни информации со Корисникот, вклучувајќи испраќање известувања, прашања во врска со употребата на веб-страницата, обезбедување услуги поврзани со консултации, обработка на барања и барања од корисникот.
 • 2.2.2. Потврда за точноста и комплетноста на личните податоци обезбедени од Корисникот.
 • 2.2.3. Обезбедување на корисникот со ефективни информации и техничка поддршка во случај на проблеми поврзани со употребата на страницата.

Услови за обработка на лични информации на корисниците и нивно пренесување на трети страни

 • 3.1. Во однос на личните информации на Корисникот, нивната доверливост се чува, освен во случаи кога Корисникот доброволно обезбедува информации за себе за општ пристап до неограничениот круг на лица. Кога користите индивидуални услуги, Корисникот се согласува дека одреден дел од неговите лични информации станува јавно достапен.
 • 3.2. Операторот има право да ги пренесе личните информации на Корисникот на трети лица во следниве случаи:
 • 3.2.1 Корисникот се согласил на ваквите постапки.
 • 3.2.2. Преносот е неопходен за Корисникот да користи одредена услуга или за извршување на специфичен договор или договор со Корисникот.
 • 3.2.3. Трансферот е обезбеден од руски, меѓународен или друг применлив закон во рамките на постапката утврдена со закон.
 • 3.3. Обработката на личните податоци на Корисникот се спроведува без никакво ограничување на време со какво било правно средство, вклучително и во информациони системи за лични податоци со употреба на алатки за автоматизација или без употреба на такви алатки. Обработката на лични податоци на корисниците се врши во согласност со Федералниот закон од 27.07.2006 година Бр. 152-FL „За лични податоци“ и проvisionи од Федералниот закон од 07.02.2017 година Бр. 13-ФЛ.
 • 3.4. Операторот ќе ги преземе неопходните организациски и технички мерки за да ги заштити личните информации на Корисникот од незаконски или случајен пристап, уништување, промена, блокирање, копирање, дистрибуција, како и од други незаконски активности на трети страни.

Обврски на страните

 • 4.1. Корисник на Obzoroff страницата мора:
 • 4.1.1. Обезбедете информации за лични податоци потребни за користење на страницата.
 • 4.1.2. Ажурирајте, дополнете ги дадените информации за лични податоци во случај на промена на овие информации.
 • 4.2. Операторот мора.
 • 4.2.1. Користете ги информациите добиени единствено за целите наведени во оваа Политика за приватност.
 • 4.2.2. Обезбедете ја тајноста на доверливите информации, да не откривате без претходно писмено одобрение на Корисникот и да не продавате, разменувате, објавувате или објавувате на друг начин личните податоци на Корисникот, освен како што е предвидено во оваа Политика за приватност.
 • 4.2.3. Преземете мерки на претпазливост за да ја заштитите доверливоста на личните податоци на корисникот во согласност со постапката што најчесто се користи за заштита на овој вид на информации при постојните деловни трансакции.
 • 4.2.4. Извршете блокирање на приватни податоци што се однесуваат на релевантниот корисник од моментот на барање или барање на корисникот или неговиот законски застапник или овластено тело за заштита на правата на субјектите на личните податоци за периодот на верификација во случај на несигурна лична личност информации или незаконски дејствија.

Одговорност на страните

 • 5.1. Администрацијата на страницата, која не ги исполнила своите обврски, е одговорна за загубите направени од Корисникот во врска со незаконското користење лични податоци, во согласност со законодавството на Руската Федерација.
 • 5.2. Во случај на губење или откривање на доверливи информации, Администрацијата на страницата не е одговорна доколку овие доверливи информации:
 • 5.2.1. Стана јавен домен пред неговата загуба или обелоденување.
 • 5.2.2. Добиен е од трето лице пред да го прими администрацијата на страницата.
 • 5.2.3. Тоа беше обелоденето со согласност на корисникот.

Решавање на спорови

 • 6.1. Пред поднесување тужба во спорови што произлегуваат од односот помеѓу корисникот на веб-страницата и администрацијата на веб-страницата, задолжително е да се поднесе тужба (писмен предлог за доброволно решавање на спорот).
 • 6.2 Примачот на побарувањето во рок од 30 (триесет) календарски дена од денот на приемот на жалбата ќе го извести подносителот на барањето за резултатите од разгледувањето на побарувањето.
 • 6.3. Доколку договорот не биде постигнат, спорот ќе биде доставен до судот во согласност со сегашното законодавство на Руската Федерација.
 • 6.4. Тековното законодавство на Руската Федерација се однесува на оваа Политика на приватност и односот помеѓу корисникот и администрацијата на страницата.

Дополнителни услови

 • 7.1. Операторот има право да изврши измени во оваа Политика на приватност без согласност на Корисникот.
 • 7.2. Новата Политика за приватност стапува на сила од моментот кога е објавена на веб-страницата, освен ако поинаку не е предвидено со новото издание на Политиката за приватност.
 • 7.3 Сите предлози или прашања во врска со оваа Политика на приватност треба да бидат пријавени преку е-пошта (поддршка @obzoroff.info).
 • 7.4. Тековната политика за приватност се наоѓа на: https://obzoroff.info/gdpr-политика за приватност-на-obzoroff/.
Obzoroff