Доктор уролог Дмитриј Федорович Новитсјук

Доктор Новитyук Дмитриј Федорович

Доктор уролог Новитyук Дмитриј Федорович веќе 20 години се занимава со дијагностицирање, лекување и спречување на болести на генитоуринарниот систем. Тој, како лекар од прва категорија, обезбедува сеопфатна поддршка за мажи со нарушувања во функционирањето на простатата. Тој зема активно учество на научни конференции, што му овозможува, како специјалист, постојано да ги подобрува сопствените професионални вештини.

Лекарот-уролог Дмитриј Федорович Новитсјук го има следното медицинско образование:

 • Богомолец Национален медицински универзитет, 1998 година
 • Национална медицинска академија за постдипломско образование именувана по П. Л. Шупик, специјалност „Урологија“, 2000 година
 • Курс „Ендоскопски методи на лекување во урологија“, 2011 година
 • Меѓународен конгрес „Сексуално здравје на мажи и жени“, 2011 година
 • Курс „Лапароскопија по урологија“, 2013 година
 • ПАЦ во урологија, 2013 година

Доктор уролог Дмитриј Новитyук

Информации за специјалистот и главните области на активност

Главната медицинска активност на Дмитриј Федорович е:

 • Урологија;
 • Андрологија;
 • Ултразвук во урологија.

Авторот на статии е активен член на такви здруженија:

 • Новитyук Дмитриј Федорович Член на Здружението на уролози на Украина. Тој има многу дипломи и сертификати кои ги потврдуваат неговите квалификации.

Новитyук Дмитриј Федорович

Доктор уролог Дмитриј Федорович Новитсјук Доктор уролог Дмитриј Федорович Новитсјук Доктор уролог Дмитриј Федорович Новитсјук Доктор уролог Дмитриј Федорович Новитсјук Доктор уролог Дмитриј Федорович Новитсјук Доктор уролог Дмитриј Федорович Новитсјук Доктор уролог Дмитриј Федорович Новитсјук Доктор уролог Дмитриј Федорович НовитсјукДмитриј Федорович во својата професионална активност успешно ги извршува следниве медицински процедури:

 • Ултразвук во урологија;
 • аденомектомија;
 • операција за фимоза;
 • операција за варикоцела;
 • хирургија за хидроцела;
 • операција за уролитијаза.
 • врши дијагностика и третман на акутни инфекции на генитоуринарниот систем, уролитијаза, уринарна инконтиненција, циститис и пиелонефритис кај бремени жени.
 • има искуство во ефикасен третман на сексуални нарушувања (еректилна дисфункција, аденом на простата кај мажи) итн.

Лекарот уролог Новитyук Дмитриј Федорович работи во следниве клиники:

 • Оддел за урологија на градската клиничка болница во Киев №3.
 • Клиника ИСИДА (Исида), област Оболон.
 • Паметен медицински центар (Паметен медицински центар).

Список на болести што ги третира д-р Новитyук Дмитриј Федорович во својата пракса:

 • BPH;
 • Баланопоститис;
 • Болка поврзана со мокрење;
 • Воспалителни болести на машките генитални органи;
 • Воспалителни болести на жлездите на простатата;
 • Хидроцела и сперматоцела;
 • Хиперплазија на простатата;
 • Бенигна неоплазма на машките генитални органи;
 • Бенигни неоплазми на уринарните органи;
 • Прекумерна кожичка, фимоза и парафимоза;
 • Импотенција и ерекција проблеми;
 • Странско тело во уринарниот тракт;
 • Камења од долниот уринарен тракт;
 • Камења во бубрезите и уретерот;
 • Машки циститис;
 • Уринарна инконтиненција, неодредена;
 • Уринарна инконтиненција кај жени;
 • Невромускулна дисфункција на мочниот меур;
 • Неспецифична хематурија;
 • Нефроптоза;
 • Неоплазма на уринарните органи;
 • Неоплазма на машки генитални органи;
 • Опструктивна уропатија и рефлуксна уропатија;
 • Орхитис и епидидимитис;
 • Компликации поврзани со урогенитални протетски помагала, импланти и трансплантации;
 • Торзија на тестис;
 • Помош вклучувајќи дијализа;
 • Лезии на мочниот меур кај болести;
 • Лезии на машки генитални органи кај болести;
 • Бубрежна колика, не е наведено;
 • Болест на бубрежен камен;
 • Стриктура на уретрата;
 • Карлична траума
 • Уретритис и уретрален синдром;
 • Хроничен простатитис;
 • Хроничен циститис.

Можете да се запознаете со сите публикации на овој автор за методите на лекување на "машки болести", како и прегледи на лекови за подобрување на потенцијата, на страницата https://obzoroff.info/author/novicyuk/.