Систем White Light за белење на заби со УВ ламба и други методи

Преглед на инструментот White Light за самобелување на забите дома: Состав, опрема, упатства, прегледи, цена на сетот, официјална веб-страница каде што можете да го купите системот Бела светлина, корисни информации за употребата на белење на забите и секако видео преглед.

Околната реалност на нашето време го тера човекот да исполнува одредени барања. Особено, денес е модерно, престижно и во некои случаи од витално значење да има снежно-бела насмевка. Ова го сака мнозинството, но не секој може да го постигне тоа што го сака.

Пречката во овој случај е дека е неопходна посета на стоматолог за да се избели глеѓта на забот. Покрај тоа, цената на таквата постапка не е прифатлива за секого, но во меѓувреме постои буџетска опција за постигнување на ваква цел. Доволно е да станете сопственик на уредот наречен White Lightда ги избелите забите дома за разумна цена.

Вистински фидбек за системот White Light може да се прочита на форумот на Првиот канал на Русија.White Light за белење на заби

Накратко разгледувајќи го системот White Light, тогаш можеме да кажеме дека вклучува гел, кој, под влијание на светлината што ја емитува специјална ламба, ја избелува емајлот на забите. Гелот содржи карбамиден пероксид, кој испушта таканаречен атомски кислород. Истата супстанција се наоѓа во препаратите што се користат за слична постапка во стоматолошките клиники.

Самиот процес на белење се состои во ефект врз активниот кислород, кој е компонента на гелот, што се постигнува преку светлината добиена од ламбата. Како резултат на тоа, пигментот е уништен, поради што забите добиваат жолта нијанса.

Каде можете да купите White Light и цената во Русија

Во споредба со посета на стоматолог, предложениот систем има пониска цена - од 1100 рубли, за другите земји сегашната цена може да се најде на веб-страницата. Точната цена зависи од регионот каде се продава системот, што исто така се одредува според достапноста на промоции и попусти на одредено продажно место White Light.

Ако сакате да порачате White Light, тогаш вреди да се посети официјалниот ресурс на дистрибутер на Интернет со цел да се избегнат можни недоразбирања во случај на контакт со „нечесни“ продавачи.

Официјална веб-страница white light каде да купам

Бидејќи се вклучивме во самобелување на забите, треба да се разбере дека овој процес вклучува голем број ограничувања. Затоа, прво мора да направите патување до стоматолог кој може да ја процени вашата емајл за прифатливоста на процедурите за нејзино белење.

Препорачливо е да се исклучат процедурите за белење на емајл, ако имате чувствителни заби, постои оваа или онаа болест на непцата или постои сомневање за присуство на оваа болест, а усната шуплина не е санирана.

Во исто време, неопходно е да се разбере мерката при такви активности, односно невозможно е да се спроведува белење премногу често и апликацијата на гелот треба да се исклучи подолго време, бидејќи содржи потентни супстанции. Ако не го набудувате ова, може да ја оштетите емајлот толку многу што не може да се врати.

Обично се користи Белење на заби, како што некои веруваат, докажани методи далеку од безбедни:

 1. Сода бикарбона. Се верува дека користењето сода бикарбона за избелување на забите е ефикасен начин да ја постигнете целта без да му наштетите на вашето здравје. Во пракса, сода бикарбоната се користи како заб во прав, односно се нанесува на четка и се нанесува. Исто така постои и метод кој се карактеризира со поблаг ефект, што вклучува употреба на раствор на сода. Во секој случај, користењето сода бикарбона како белење на заби не е целосно безбедно, затоа не треба да се занесувате со оваа активност.
 2. Хидроген пероксид. Употребата на оваа течност доведува до добри резултати. Во исто време, треба да се разбере дека кога хидроген пероксид дејствува на емајлот на забите, се активира хемиски процес, кој се базира на оксидација. Тоа е, белење на емајл на овој начин може да биде придружено со негово уништување.
 3. Белење ленти. Оваа алатка е мала ширина на ленти за нанесување гел, кои се изработени од еластичен материјал. Тие се применуваат на таков начин што гелот е на површината на забите. Овој тип на постапка може да се спроведува до двапати на ден, но не почесто, бидејќи во спротивно ќе се појават непријатни сензации, а чувствителноста на забите исто така ќе се зголеми. Постигнатиот ефект трае еден месец.
 4. Гел за белење. Постапката за користење на овој гел може да се разликува, што е поврзано со кој специфичен агенс се користи. Без оглед на ова, задолжителен предмет на оваа постапка ќе биде заштитник на устата, кој делува како контејнер за гелот, кој потоа се става на забите.

Кој производ го користите за белење на емајлот на забот дома, треба да ја разберете одредената опасност од ваквите постапки. Честата и неправилна употреба на кој било од горенаведените методи може да резултира со сериозно оштетување на емајлот.

Каде што се чини дека најдобро решение е да се користи White Light... Употребата на оваа алатка ви овозможува да ги избелите забите колку што е можно поудобно и ефикасно, без никаква штета на емајлот, ако ги следите упатствата. Предложениот систем е дизајниран за употреба дома, затоа е идеален за независни процедури за белење на заби.

Опис на предностите на системот White Light

Главната позитивна точка на системот White Light е дека оваа алатка е целосно безопасна за забите. Во овој случај, тоа значи зачувување на интегритетот на забите без никакво оштетување на емајлот, кој добива снежно-бел изглед, останувајќи така подолго време. Во спротивно, може да се наведат следниве предности на системот:

 • постигнување ефект сразмерен со она што може да се постигне како резултат на одење на стоматолог;
 • времетраењето на постигнатиот ефект е до 15 месеци, без оглед на видот на храната што се користи во храната;
 • безбедноста како резултат на отсуство на потентни супстанции во гелите, особено, белењето се обезбедува со честички на кислород ослободени како резултат на изложеност на светлина, што директно го активира процесот на белење;
 • достапност, односно системот може да се користи кога е погодно.

Инструкции за употреба White Light

Разгледуваниот систем се заснова на употреба на гел од две компоненти кои содржат карбамиден пероксид, кој е исто така присутен во професионални стоматолошки производи. При белење, гелот се нанесува на заштитникот за уста, кој потоа се става на забите со цврст притисок. После тоа, ЛЕР инсталираниот во предниот дел на уредот влегува во игра. White Light.

Посакуваниот резултат се постигнува со изложување на гелот на светлина, со што се ослободува таканаречениот активен кислород, што го обезбедува посакуваниот ефект. Таквото белење може да се опише како блага, што се објаснува со отсуство на негативен ефект врз забите.

Една постапка трае од 10 до 30 минути. На крајот на поставеното време, ламбата се исклучува автоматски. Максималната можна фреквенција на постапките не треба да надминува три на ден и под услов вкупното време да не надминува 30 минути. Дозволено е користење на системот 5 дена со можност за повторување на курсот по една недела.

Инструкции за користење на комплексот White Light

Пред да започнете со белење на заби, треба да ги прочитате упатствата за White Light, која ја вклучува следната постапка:

 1. Прво измијте ги забите.
 2. Подгответе гел цевки за употреба.
 3. Нанесете прво еден гел, а потоа друг, на секоја од површините на послужавникот.
 4. Прицврстете ја заштитната уста на забите користејќи ја надворешната рамка.
 5. Вклучете го уредот и започнете да го користите.
 6. Почекајте автоматско исклучување по поставеното време - 10 минути.
 7. Отстранете го уредот.

Инструкции за употреба White Light

За повторно користење на системот, само повторно притиснете го копчето за стартување на уредот. Дозволени се не повеќе од три сесии по ред.

За да се одржи ефектот на белење подолго време, потребно е да се напуштат производите што се карактеризираат како боење, корелирајќи го ова со соодветна орална нега од гледна точка на хигиената. Исто така, не заборавајте редовно да го чистите самиот уред, ако сакате тој да трае доволно долго.

Контраиндикации за употреба

Секој уред мора да се користи, почитувајќи одредени правила за неговата употреба, што целосно важи за White Light... Особено, мора да се земат предвид следниве контраиндикации, кои ја исклучуваат можноста за белење на забите на овој начин:

 1. Системот не треба да го користат бремени жени и мајки кои дојат.
 2. Ако имате заболување на непцата, прво треба да се консултирате со соодветниот лекар и само тогаш, доколку е одобрено, да користите White Light.
 3. Пред шеснаесеттата година, сите постапки за белење на заби се строго забранети.
 4. Системот не е дизајниран да работи со вештачки заби, што ја исклучува можноста за белење, на пример, круни.
 5. За време на ортодонтскиот третман, заборавете на користењето на системот.

За да се елиминира веројатноста за оштетување на забите, треба да ги следите упатствата и да ги следите правилата за работа и безбедност во однос на White Light:

 • системот мора да се чува на место до кое немаат пристап децата и животните, а температурната позадина не надминува 25 степени;
 • потребно е да се исклучи контактот на гелот со очите, кожата и облеката.

Како изгледа вистинска Бела светлина

Ако сакате да постигнете снежно-бела насмевка, тогаш ова е сосема изводливо како резултат на неколку сесии на апликација White Light... Ова ќе ја ослободи неизвесноста, бидејќи отворената насмевка, кога нема ограничувања поврзани со состојбата на забите, придонесува за позитивен изглед на животот.

Исто така, користејќи го разгледуваниот систем, достапна е значителна заштеда на трошоците. Во споредба со одењето во стоматолошка клиника, таквата заштеда може да биде неколку илјади рубли на годишно ниво. Покрај тоа, White Light дефинитивно ги надминува другите методи за белеење на домашни заби во однос на ефикасноста и безбедноста, за што сведочат бројни прегледи и коментари на форумите.

Купувањето бела светлина е економичен, нежен и ефикасен начин да добиете снежно-бела насмевка!

Не секој има можност да посети стоматолог за да ги избели забите. Во овој случај, можете да примените народни методи. Едно од нив, наједноставно и најбезбедно, е белење со активен јаглен.

Забите ја менуваат бојата бидејќи се изложени на бои што се наоѓаат во многу видови храна. Одредени медицински состојби и лекови, исто така, предизвикуваат промена на бојата. Најчесто, забите потемнуваат кај loversубителите на црно кафе и јак чај, кај пушачите.

Постарите лица имаат и жолтеникави заби, ова е неизбежно. Боите се таложат на површината на забите или продираат во тврди ткива.

Постапка за белеење на заби

 1. Ставете една таблета јаглен во чаша, додадете малку вода за да ја натопите.
 2. Скршете го јагленот додека не се добие хомогена маса без да оставите грутки.
 3. Нанесете ја смесата на четката и измијте ги забите, а потоа исплакнете ја устата. Потоа повторно измијте ги забите.

Не претерувајте со белење на заби! Постапката треба да се повтори по десет дена, а не порано.

Овој метод за белење дома е еден од најбезбедните. На пример, хидроген пероксид ја разредува емајлот и ги иритира непцата и е алергичен на него. Јагленот е помек. Ако влезе во стомакот, тоа не предизвикува непријатни последици.

Ефектот на белење на заби не трае долго. Тоа зависи од тоа колку често консумирате храна и пијалоци кои содржат бои, како што се чај и кафе. По затемнување на забите, постапката ќе треба да се повтори со помош на заштитник на устата и ултравиолетова ламба испорачана со системот. White Light.

Несакани ефекти

 1. Запомнете дека јагленовиот прав е абразивна супстанција што ја брише не само жолтеникавата плоча на забите, туку и слојот од емајл.
 2. Ако емајлираниот слој на забите е премногу тенок, избегнувајте јадење храна која е премногу студена или топла, или ќе ве повреди. Извори на болка може да бидат бобинки, кисело овошје, семиња и ореви.
 3. По белењето, честички јаглен остануваат помеѓу забите, тие тешко се отстрануваат.

Запомнете дека сите методи на белење на заби се небезбедни. Ова го мислат стоматолозите. Пред да започнете со постапката за белење со White Light, подобро е внимателно да ги измерите сите добрите и лошите страни.

Постојат многу различни начини да ги избелите забите денес. Покрај тоа, можно е да го направите ова дома, но ако сте заинтересирани за поефикасен резултат, тогаш подобро е да контактирате со стоматолошка клиника.

Постои и медицински комплекс HiSmile, што ви овозможува да ја избелите забната глеѓ дома, која содржи пероксид. Оваа компонента темелно го избелува забот без да му наштети на емајлот. За да го направите ова, нежно свртете го моливчето за да излезе гелот. Неопходно е да се нанесе гелот многу внимателно на секој заб. Смесата ќе почне да се пени - ова е нормално. Пероксидот ќе реагира со кислород и ќе започне процесот на белење. Чувајте го ова соединение на забите околу 10 минути. Патем, додека гелот работи, не можете да ги опуштите усните и да ја затворите устата.

По постапката, забрането е пиење и јадење околу еден час. Во собата има правила кои ќе ви помогнат да го споредите постигнатиот резултат и оригиналната боја на забите. Вреди да се потсетиме дека резултатот ќе се забележи само ако се откажете од чај, кафе и пушење за време на курсот за белење.

Во клиниката, може да ви понудат белење со ласер. Оваа техника е најефикасна, а белината на забите останува долго време. Пред постапката, кариесот и забниот камен се отстрануваат и само после тоа се белеат со ласер. По таквата „операција“ не можете да пушите и да пиете пијалоци со боја околу една недела.

Постави прашање

Obzoroff

Главен и одговорен уредник Obzoroff, професионален специјалист во областа на медицината, козметологијата и диететиката. Пишува и сумира материјал напишан од медицински лекари.

Заедно со преведувачи, тој подготвува статии за странски читатели врз основа на материјали подготвени од авторите на страницата со соодветни квалификации.

Менаџер на проект Obzoroff Коавтор е на бројни статии за здравјето и современите третмани за вообичаени болести, напишани во соработка со искусни медицински лекари, чии биографии се наоѓаат на страницата за автори.

Социјални мрежи на авторот: Facebook Twitter YouTube
Obzoroff
Додадете коментар