Renumax за ослободување од гребнатини и чипови на каросеријата на автомобилот

Renumax тоа е специјално решение за отстранување гребнатини на автомобил. Телото на автомобилот може да ја изгуби својата естетика на изглед поради појавата на мали чипови и мали гребнатини, што е вообичаено. Ваквото оштетување на бојата (боја) не е голем проблем, бидејќи доволно е само да ја посетите автосервис за да го вратите возилото на претходниот изглед. Недостаток на таквата посета на сервисната станица е губење на значителна количина банкноти, кои ќе треба да се платат за соодветната поправка. Оттука, сосема е логично дека постои желба некако да се заштедат пари на постапката за враќање на привлечноста на автомобилот и како да се отстранат гребнатинки.

Потрагата по решенија за проблемот може да биде долга, но многу е подобро веднаш да се користи алатка како што е Renumax... Со овој производ, лесно и за разумни пари можете да се ослободите од надворешните дефекти што се појавија на површината на каросеријата на автомобилот. Производителот гарантира дека производот ги отстранува гребнатинките скоро веднаш, со што се елиминира потребата од сликање на тело, а тоа доведува до заштеда.

Опис renumax да се сокријат гребнатини на телото

Каде да се купат Renumax и цената на Paint regent

Ако одлучите да се упатите во продавница за автомобили за да купите Renumaxтогаш трошете го вашето време. Оваа алатка не е достапна во малопродажба и нејзината набавка е достапна исклучиво на веб-страницата на официјалниот производител.

За да нарачате отстранувач на гребење Renumax ќе треба да ја посетите веб-страницата на производителот и да пополните посебен формулар во кој ќе треба да внесете лични податоци. После тоа, ќе добиете повик од операторот за да се согласите за условите за испорака. Во овој случај, авансно плаќање не е потребно, а времето на испорака обично не надминува 5-7 дена.Цената на RenewMax во Русија е 1295 рубли, во Украина 500 гривни, во Казахстан 13000 тенге.

Размислете за купување renumax испорака

Добрите и лошите страни на средства Renumax од гребење

Главната позитивна точка на употреба Renumax е дека нејзината првична примена не доведува до појава на испакнатини, депресии или други неправилности. Останатите предности на "агенсот за намалување" вклучуваат:

 • заштеда на пари потрошени за поправки од овој тип;
 • добивање брзи резултати кога неколку минути по почетокот на апликацијата Renumax можно е да се постигне посакуваниот ефект;
 • универзалност на примена од гледна точка на отсуство на потреба за создавање на какви било посебни услови и извршување на подготвителна работа;
 • можност за користење на производот од страна на страдалници од алергија или други лица со респираторни проблеми, бидејќи нема мирис;
 • времетраењето на добиениот ефект;
 • профитабилност од позиција на мала потрошувачка на средства за отстранување на дефекти во телото на автомобилот.

Што се однесува до недостатоците, потрошувачите забележуваат само мали недостатоци при употреба Renumax:

 • неможност да се користи производот во лоши временски услови (дожд, снег);
 • потребата за повторно нанесување на производот откако автомобилот е постојано измиен (стотици миења) или како резултат на продолжено изложување на врнежи.

Наведените минуси во никој случај не се залагаат за заслуги Renumax, бидејќи наспроти позадината на ефективноста на оваа алатка, тие се едноставно невидливи. Многумина сфатија дека е подобро да се купи оваа дрога отколку да се погледне копнежно во чек издаден на сервис за автомобили.

Принципот на дејствување на алатката Renumax

Визуелно Renumax Е течност што има конзистентност на гел со белузлава нијанса. Составот на регент за боја е определен од компонентите, кои се разликуваат по тоа што се базираат на вода. Нивната примена доведува до разредување на бојата и мешање со неа. Како резултат, таквите компоненти се обоени во потребната боја и ја исполнуваат проблематичната област на телото. Во споредба со слични производи што се користат во услугите за автомобили, овој производ се суши за неколку минути, со што се елиминира непотребниот застој.

Основата на RenewMax е полирање честички кои комуницираат со бојата. Во исто време, добиената мешавина ја елиминира потребата од какви било дополнителни манипулации од страна на сопственикот на автомобилот. Ги отстранува гребнатинки и чипови само по себе.

Renumax не е опасно за луѓето, бидејќи не содржи синтетички супстанции, што ги исклучува алергиските реакции. Како резултат, нема потреба да се носат гумени ракавици, вклучително и респиратор, како што обично се случува во сервис за автомобили. Ако растворот се појави на кожата, тогаш доволно е да го измиете користејќи сапун и топла вода. Ако не го направите ова веднаш, тогаш нема да се случи ништо лошо.

Отстранувачот на гребење од регент на боја е разноврсен: погоден за бојадисување од која било боја. Нема да можете точно да утврдите каде се наоѓал претходно добиениот дефект. Сопственикот на автомобилот не треба да се грижи дека интегритетот на облогата ќе биде нарушен како резултат на постапките за миење автомобили или изложеност на дожд или снег.

резултати од апликацијата Renumax

Инструкции за употреба

Практична примена Renumax до одреден степен, тоа е слично на употребата на производи наменети за чистење прозорци, со исклучок на манипулации со триење:

 • областа што треба да се третира е исчистена од нечистотија и честички како резултат на контакт со изворот на штета;
 • телото се мие со вода, потоа се дава време за да може да се исуши;
 • после тоа, се врши одмастување и повторно се дава време за сушење на телото;
 • шише со Renumax добро тресе за да се постигне хомогено решение;
 • капачето е отстрането и шишето е претставено на гребење. На вратот има сунѓер, кој треба да се притисне надолу со минимална сила. Следно, треба да одите по третираната област, набудувајќи ја мазноста на движењата. Постојан притисок овозможува гелот да тече низ сунѓер за рамномерна примена;
 • обработката е запрена и телото останува само за период од 10 минути;
 • чекајќи ја смесата Renumax целосно се кристализира, обработката продолжува со употреба на мека сува крпа.

Спроведувањето на наведените дејства ви овозможува да се ослободите од оштетувањето без трага. Во некои случаи, поправената област може да свети повеќе од остатокот од површината на телото. За да се врати интегритетот на визуелната перцепција на каросеријата на автомобилот, треба да се измие и потоа да се полира општо.

Цената на реставрацијата на бојата на автомобилите

Пред да контактирате со автомобилска услуга за обновување на бојата, треба да ја разберете структурата на таков слој, кој се состои од неколку слоеви:

 • грундирање;
 • главен слој;
 • слој лак кој се карактеризира со транспарентност.

Со помош на вториот слој, можно е да се постигне посакуваната боја на телото. Додека третиот слој му дава сјај на автомобилот. Без оглед на тоа кој слој е оштетен: првиот или вториот, лекот Renumax можност да врати некој од нив. Ако интегритетот на слојот на про transparentирен лак е скршен, тогаш предложената течност лесно ќе го врати на својот поранешен сјај. Кога главниот слој е уништен поради Renumax можно е да се врати претходната боја.

Вкупната дебелина на слоевите со боја е од 150 до 200 микрони. За нивно целосно обновување преку услугите на сервис за автомобили, ќе мора да платите износ од околу 50 рубли. Ако имате бесплатни пари во оваа сума, тогаш можеби ви е поудобно да ја користите оваа опција за решавање на проблемот. Инаку, подобро е да ги цениме заслугите Renumax во однос на нејзината цена и да донесе соодветни заклучоци.

Предложената алатка е достапна за купување во две опции за пакување. Првиот треба да се сфати како шише со капацитет од 100 ml, чија цена започнува од 1 рубли. Под втората - две шишиња, дополнети со мала правосмукалка и алатка што обезбедува можност за полирање на бојата. Таквиот комплет ќе чини многу повеќе - околу 300 рубли.

Главно потенцијални потрошувачи Renumax тие претпочитаат да купат комплетен комплет од едно шише, бидејќи неговата цена е многу помала во споредба со втората верзија на оваа алатка. Разбирањето дека таквиот избор е погрешен, обично доаѓа подоцна кога станува збор за практична примена на овој „реставратор“.

Ако поради некоја причина вие самите го оштетивте каросеријата на автомобилот или бојата беше повредена поради надворешно влијание, тогаш не треба веднаш да одите во автосервис. Користете алтернатива во формата Renumax... Со него, можете да поправите гребнатинка за неколку минути, така што целосно ќе заборавите на неа во следните неколку часа.

Ако сте премногу подложни на хемикалии, тогаш со Renumax нема да имате проблем. Овој производ не содржи компоненти кои се токсични. Неговиот случајен контакт со кожата нема да предизвика никакви компликации, што важи и за респираторниот систем.

Овој нов производ не може да се најде во продавница за автомобили. Ниту услугата за автомобили нема да ја понуди, бидејќи е непрофитабилна. Избегнувајте измама, можно е автомобилските услуги да користат ефтини средства за да ги отстранат дефектите на бојата, притоа добивајќи огромен профит од клиентите.

Дали сте личност која го цени вашето време, пари и се грижи за сопствениот автомобил? Ако е така, тогаш изберете Renumax... Побарувачката за овој производ постојано расте. Иако можете да купите регент за бојадисување по поволна цена, тоа нема да трае долго. Масивната популарност на скоро секој производ доведува до зголемување на неговата цена.

Препорачливо е да користите течно стакло за да го заштитите автомобилот, тогаш нема да мора да користите Renumaxзатоа што нема да има гребнатини на каросеријата на вашиот автомобил!

Постави прашање

Главен и одговорен уредник Obzoroff, професионален специјалист во областа на медицината, козметологијата и диететиката. Пишува и сумира материјал напишан од медицински лекари.

Заедно со преведувачи, тој подготвува статии за странски читатели врз основа на материјали подготвени од авторите на страницата со соодветни квалификации.

Менаџер на проект Obzoroff Коавтор е на бројни статии за здравјето и современите третмани за вообичаени болести, напишани во соработка со искусни медицински лекари, чии биографии се наоѓаат на страницата за автори.

Социјални мрежи на авторот: Facebook Twitter YouTube
Obzoroff
Додадете коментар