Power Guard оригинален опис и карактеристики на германски автоматски таблети

Автоматските таблети Power Guard Станува збор за перници што апсорбираат амортизација, карактеризирани како пресврт, кои се инсталирани во пружините, што гарантира безбедност и додава дополнителна удобност на процесот на возење. Ова е оригинален германски развој за подесување на вашиот автомобил!

Power Guard до одредена мера сеуште новодојден на пазарот, така што информациите се малку во однос на автоматските таблети. Ако посветите време на соодветните форуми, можете да видите голем обем на позитивни критики во врска со предметниот производ. Во исто време, корисниците на форумот, вклучително и официјалните производители на стоки, ги пофалуваат автоматските механизми за опишување на својствата на материјалот како што е уретанот:

 • се разликува во транспарентноста;
 • се користи во производството на патики под брендот Најк;
 • апсорбира шокови;
 • има меморија, што е, дури и асфалтен ролери не е во состојба да ја смени својата форма долго време, тој сè уште се враќа во првобитната состојба;
 • се троши малку, што е потврдено со неговиот век на траење, што според некои извори е околу 6 години.

Сите горенаведени карактеристики на уретан се добри, но најголемиот дел од потрошувачите на такви производи не е најмалку мачен од прашањето за цената на автоматските таблети. Многумина би сакале да знаат зошто растојанијата Zhигули чинат околу 200 рубли, и автоматските мембрани Power Guard чини од 2 до 3 илјади рубли.

Во овој случај, формулацијата на такво прашање е фундаментално погрешна. Донекаде е неоправдано да се споредуваат гумени растојанија и автоамбур-уретан.

Уретаните се безбојни кристални супстанции кои можат да се растворат не само во органски растворувачи, туку и во вода. На нивна основа, полиуретанските влакна се произведуваат со свртување кон методот на синтеза. Во овој поглед, автоамбурферите се повеќе полиуретански влошки кои апсорбираат амортизација отколку оние со уретан.

Германска авто-буфера Power Guard

Како да се купи Power Guard автоматска полнач и колку чини комплетот?

Цена за автоматските таблети Power Guard во Русија е помалку од илјада рубли, додека можете да ги купите со поставување на нарачка на веб-страницата на официјален дилер, цената на испорака е околу 300-350 рубли. без оглед на регионот на примателот. Постојат информации дека автоматските таблети по промотивна цена се продаваат во количини од 2 или повеќе. Во Украина, можете да купите автоматска маска за 270 гривни.

купи автоматска полнач Power Guard

Како работи автоматскиот буфер и како работи

Пролетта треба да се согледа како единствен механизам од гледна точка на физиката, работејќи на ист начин во сите области. Што се случува кога е инсталиран дистанцерот? Додавањето на овој елемент, без оглед од што е направен (уретан или гума), доведува до исклучување на серпентина од процесот на координирана работа на пружината. Како резултат, се забележува нерамнотежа во однос на дистрибуцијата на оптоварување, станува нерамномерна: притисокот што се врши не само врз самата пролет, туку и се зголемува врз неговиот сад.

Во исто време, уретанот победува во позадината на гумата, бидејќи е во состојба да ја смени својата форма под оптоварување и да се врати во првобитната состојба кога ќе престане да дејствува притисок врз него. Иако тука повторно се појавуваат одредени сомнежи за ефективноста на таков материјал што "оди" во двете насоки, во зависност од силите на притисок што се применуваат на него. Зошто е тоа потребно?

Во потрага по одговор, се обративме до соодветниот специјалист кој ги даде потребните објаснувања. Особено, беше речено дека пружините се прилично способни за целосно функционирање без дополнителни елементи, бидејќи производителот ги поставува потребните карактеристики на изведбата. Потребата од разни растојанија и перници се јавува кога ќе се утврди таков факт како слегнување на изворите. Од овој момент се јавува потреба од споменатите елементи способни да обезбедат враќање на претходната вкочанетост на изворите за релативно малку пари.

Вреди да се спомене тука дека добрата пружина на суспензијата започнува од 30 долари во вредност. Ако пружините на вашиот автомобил се во добра состојба, а вие не сте задоволни од редовното преоптоварување на вашето возило, тогаш совршено можете да направите без дополнителни елементи од типот за кој станува збор.

Предности на инсталирање автоматска меморија Power Guard

Осврнувајќи се на можностите за автоматска меморија Power Guard ви овозможува да постигнете удобност, безбедност, ефикасност и да го намалите заморот на возачот:

 • Удобност - автомобилот почнува да „кимнува“ помалку кога поминува удари со брзина или како резултат на тешко сопирање. Исто така, се намалува бучавата при возење по камења поплочување и возење низ дупки, асфалтни споеви и шини.
 • Безбедност - помалку тркалање при свиоци, помалку тркалање и тркалање. Возењето низ јами не предизвикува силен занишан, што ја намалува веројатноста за влијанија врз нерамнините на патот.
 • Ефикасност - поголема безбедност на амортизерите од дефекти, што позитивно влијае на нивниот работен век.

Намален замор на возачот - за време на долгите патувања, прекумерното лулање на автомобилот доведува до фактот дека телото на возачот прави осцилаторни движења, а тоа ги принудува мускулите скоро постојано да се напрегаат за да се вратат на почетната позиција. Во овој случај, помагаат автоматските тампони, кои се грижат за возачот, намалувајќи го натрупувањето на возилото.

Споредба на растојанија и автоматска полнач

Некои ентузијасти за автомобили ги поистоветуваат дистанцерите и перниците на перниците со автоматските мемориски уреди, бидејќи тие се фокусираат на истата функционалност. Таков став кон овие елементи може да постои, но не одговара на реалната состојба на работите.

Автоматските таблети Power Guard, се разбира, се вметнувања во извори, но тие имаат малку заедничко со производите во форма на дистанци, кои во нивните денови беа заменети со обични топчиња и гумени ленти. Во исто време, таквата гума не можеше да издржи мраз - стана цврста, брзо го изгуби својот интегритет - пукна и пукна. Во поголема мера, таквата гума се користеше за да се зголеми дозволата со патот.

Што се однесува до автоматскиот бафер, овој елемент е изработен од специфичен материјал во форма на уретан, кој има оптимална форма, што заедно обезбедува дополнителни опции за вашето возило.

Автоматските таблети Power Guard имаат друго име - перници што апсорбираат шок, што се оправдува, бидејќи преку овие елементи е можно да се постигне удобност во однос на работата на возилото.

За да ги конкретизирате компаративните карактеристики на дистанцерите и автоматските таблети, размислете за процесот на нивна употреба.

Растојанија и нивната цел

Во основа, дистанцерите се користат за да се зголеми растојанието од земјата. Тие се инсталираат под пружината или директно под амортизерот. Како резултат, можете да дојдете до голема вредност на дозвола - од 3 до 5 см. Множество на растојанија од 4 парчиња чини околу 3000 рубли. Работата на нивната инсталација е 6000 рубли, бидејќи се разликува во макотрпноста: анализата на секоја решетка, која на крајот трае околу 4 часа. Вкупната цена во овој случај е 9000 рубли. За овие пари, возач го постигнува следново:

 • зголемување на клиренсот;
 • влошување на управувањето со автомобилот;
 • намалување на нивото на безбедност на возење;
 • промени во геометријата на суспензијата.

Изводливоста на инсталирање автоматска меморија Power Guard

Ние користиме автоамбури за Power Guard по цена од 4000 рубли. по сет, вклучувајќи 4 копии од овој производ. Инсталација Power Guard чини 800 рубли, бидејќи е доволно да се користи дигалка за да стори сé што е потребно за една четвртина од еден час. Вкупната сума е 4800 рубли, а резултатот е како што следува:

 • подобрено ракување со намалување на замав и намалување на ролна;
 • подобра заштита на амортизерите за дефект, што значително го зголемува нивниот работен век;
 • помалку слегнување на возилото под оптоварување;
 • зголемување на клиренсот за 1,5 см.

Автоматските таблети Power Guard поради посебната форма и употребата на материјал како што е уретанот, тие обезбедуваат поширок сет на предности во однос на дистанците. Во исто време, забележлива е разликата во трошоците, што важи и за инсталацијата, што во случај на автоматска поправка е крајно едноставна. Редакција obzoroff.info препорачува да прочитате статија за течно стакло Silane Guard Вилсон да ја заштити бојата на вашиот автомобил!

Постави прашање

Главен и одговорен уредник Obzoroff, професионален специјалист во областа на медицината, козметологијата и диететиката. Пишува и сумира материјал напишан од медицински лекари.

Заедно со преведувачи, тој подготвува статии за странски читатели врз основа на материјали подготвени од авторите на страницата со соодветни квалификации.

Менаџер на проект Obzoroff Коавтор е на бројни статии за здравјето и современите третмани за вообичаени болести, напишани во соработка со искусни медицински лекари, чии биографии се наоѓаат на страницата за автори.

Социјални мрежи на авторот: Facebook Twitter YouTube
Obzoroff
Додадете коментар