Mr. Cap UG2 универзално хидрофобно возило

Mr. Cap UG2 тоа е разноврсно хидрофобно возило што ќе ја заштити вашата боја од вода, нечистотија и снег! Кога автомобил се користи доволно долго време, порано или подоцна неговиот изглед го губи оригиналниот сјај и осветленост. Причината е очигледна - постојана изложеност на лакирање на телото (ЗКП) со директна сончева светлина и механичко оштетување од мали урнатини или гранки на дрвјата.

Како резултат, се појавува мало механичко оштетување во форма на гребнатини и микро пукнатини на автомобил кој воопшто не е стар. И иако овие оштетувања не влијаат никому, тоа е причината што телото на автомобилот го губи својот оригинален изглед. Средства Mr. Cap UG2 помага во решавањето на овој проблем многу лесно.

Е се работи за најновиот состав на полимери FormulaU. Како работи? Единствен полимер кој нема никакви сличности е создаден и издаден од компанијата Mr. Cap UG2... Тоа е незабележителна заштитна бариера лоцирана помеѓу бојата на каросеријата на автомобилот и надворешните услови. Како резултат, сите мали гребнатини можат само да го допрат полимерниот слој и да не влијаат на бојата.

Mr. Cap UG2 за заштита на автомобилот

Каде да купите и цена Mr. Cap UG2

Купете универзален хидрофобен премаз Mr. Cap UG2 можна само на веб-страницата на нејзиниот производител, цената на стоката во овие земји е како што следува:

  • во Русија 990 рубли;
  • во Казахстан 11900 тенге;
  • во Киргистан 2400 соми;
  • Украина 500 гривни. Исто така, за Украинците кои го купија овој производ, комплетот вклучува Течно стакло Silane Guard како подарок.

Продажбата преку Интернет помага да се избегнат непотребните обележувања на заштитниот производ и да се заштити потрошувачот од неквалитетни фалсификати. При поставување нарачка преку веб-страницата, купувачот добива оригинален производ по прифатлива цена, додека сите можни ризици се сведени на нула. Не треба да направите претплата, нарачката се плаќа во моментот на приемот на парцелата.

купи Mr. Cap UG2 олеофобична обвивка

Како се обработува каросеријата на автомобилот

Вие го носите автомобилот во нашиот центар за детали, каде што нашите специјалисти, за почеток, го чистат каросеријата на автомобилот од прашина, нечистотија и каква било друга контаминација. Следно, производи за специјална нега, без додавање на абразиви, ја третираат машината, подготвувајќи ја за претстојната примена на заштитен слој.

Потоа, составот на FormulaU се нанесува на каросеријата на автомобилот, и ова се прави во најмалку два слоја, од кои секој се суши одделно. На крајот од обработката, клиентот добива целосна консултација за работата на новиот слој и 3-годишна гарантна картичка.

Покрај заштитата на телото, г. CAP ја обезбедува услугата за хидрофобно обложување GlassShield. Ова е најновиот агенс против дожд дизајниран да се применува на прозорците на автомобилите. Со него, без напор можете да го исчистите предното стакло од мраз и нечистотија, а исто така поретко да ги вклучувате сечилата на бришачите за време на дождот. Покрај тоа, овој слој ги подобрува заштитните својства на стаклото.

Суперхидрофобниот и олеофобниот слој има способност да ги „отфрли“ апсолутно сите течни супстанции!

Покриеност Mr. Cap UG2 развиен и имплементиран од специјалисти на американската компанија УлтраТех. Кога се нанесува на посакуваниот предмет, тој формира посебна воздушна бариера на нејзината рамнина. Таа е таа што го штити предметот од ефектите на течност (вода, масло и сл.) Подобро од кој било друг аналог!

Главни цели и својства на облогата Mr. Cap UG2:

  • отпорност на хидро и оле, т.е. одбивање на какви било течни супстанции;
  • заштита на телото од лепење на мраз;
  • заштеда од корозија;
  • самочистење на третираната површина;
  • отпорност на нечистотија и бактерии;
  • зголемување на времетраењето на обработениот предмет.

Вредност на имотот - супер-хидро и олеофобно обложување

Поради овие својства, површината (аголот) на контакт на течноста со заштитниот слој е намалена. На пример, за обложување без префиксот „супер“, аголот на контакт на течноста со предметот ќе биде до 110 степени. Во овој случај, капка течност на површината е нецелосна сфера. Сличен ефект, на пример, имаат „водоотпорни“ средства што се применуваат на стаклото на автомобилот.

Покриеност Mr. Cap UG2 со префиксот „Супер“ се создаваат услови под кои аголот на контакт е 160-175 степени, а капката течност ќе изгледа скоро како сфера.

Овој состав на полимер е ефикасен за сите метали (вклучувајќи челик, алуминиум, олово, цинк), бетон и неговите деривати, природни и хемиски влакна; карпа; производи од дрво, кожа и ткаенина итн.

Инструкции за примена на производот Mr. Cap UG2

Да работиме со г. Капа бара пиштол за прскање (распрскувач), кој може да се нарача заедно со премазот или да се купи одделно. Императив е течниот слој против дожд да не дојде во контакт со кожата или мукозните површини бидејќи може да предизвика иритација или алергија. За да го избегнете ова, за време на работата треба да користите заштитна опрема - маска, ракавици и очила.

За почеток, површината е темелно исчистена од каква било нечистотија, по што се суши целосно. Тогаш првиот (долниот) слој на обложување со дебелина од околу 0,1 мм се нанесува на објектот во неколку спрејови. За супстанцијата да не се смири за време на работата, треба периодично да ја мешате. Пред да го решите горниот слој, оставете го претходниот слој целосно да се исуши околу 20-30 минути. Според развивачите, облогата започнува да работи за половина час по обработката на вториот (горниот) слој, но за подобро фиксирање вреди да се почека уште неколку часа. Ако стане неопходно да се отстрани овој слој, тоа може да се направи со ксилен.

Нијанси на обложување

Апсолутно транспарентна верзија на облогата сè уште не е развиена, така што повеќето возачи ја користат стандардната - про transparentирна бела боја. Постојат различни нијанси на покриеност, нивното присуство мора да се разјасни.

Дали е овој слој погоден за заштита на каросеријата на автомобилот? Се разбира, теоретски погоден, но практично - тешко дека сакате да добиете про aирна бела боја на каросерија. Затоа, во најголем дел, облогата се користи на места каде изгледот не е особено важен - единици под каросеријата и дното на автомобилот.

Дали треба да се користи како заштитна обвивка за дното на бродот? Компанијата изврши тест тестови, кои покажаа дека овој третман нема никакво влијание врз параметрите на бродот, имено, не ја зголемува брзината на неговото движење и не ја намалува потрошувачката на гориво, штити само од прекумерно загадување.

На која температура работи Mr. Cap UG2? Според препораките на нејзините развивачи, интервалот е доволно широк - од -34 до +149 степени Целзиусови.

Lifeивотниот век и условите за складирање Mr. Cap UG2

Овој слој може да се чува на температури кои се движат од +4 до +40 степени со максимален век на траење од една година.

Овој пат директно зависи од условите во кои ќе се користи облогата. Главната причина за скратувањето на овој период е механичко триење. Постојаното абразивно дејство на третираната површина значително го намалува времетраењето на облогата, како резултат, може да трае до 2 месеци. Во услови блиски до идеални, без дневно триење, облогата ќе трае 6-12 месеци во отворено опкружување. Во зградата, природно, овој период ќе биде подолг.

Можни ограничувања на употребата на облогата

Треба да се земе предвид дека работата со силно триење значително го намалува работниот век на облогата. Исто така, треба да земете предвид дека истиот негативен ефект има интеракција со кој било растворувач, вклучувајќи детергенти, алкохол, сапун, итн.

Што може да се направи ако перформансите на облогата се намалат

Што да направите ако ефектот на облогата значително се намали со текот на времето? Во овој случај, единственото решение е ажурирање на последниот слој. И покрај тоа, и покрај значителното механичко абење Mr. Cap UG2 и се зачувани намалувањето на „супер“ хидро- и олеофобниот ефект, својствата на влага-отвратителни и антикорозивни, како и можноста да се заштити третираната површина од замрзнување.

Постави прашање

Главен и одговорен уредник Obzoroff, професионален специјалист во областа на медицината, козметологијата и диететиката. Пишува и сумира материјал напишан од медицински лекари.

Заедно со преведувачи, тој подготвува статии за странски читатели врз основа на материјали подготвени од авторите на страницата со соодветни квалификации.

Менаџер на проект Obzoroff Коавтор е на бројни статии за здравјето и современите третмани за вообичаени болести, напишани во соработка со искусни медицински лекари, чии биографии се наоѓаат на страницата за автори.

Социјални мрежи на авторот: Facebook Twitter YouTube
Obzoroff
Додадете коментар