Нанофилм Invinum за криење на броевите на автомобилите на камерите на сообраќајната полиција

Сè уште не користите Нанофилм Invinum за криење регистарски ознаки на автомобили на камерите на сообраќајната полиција? Денес, на пазарот се појави универзална алатка за заштита на површината на регистарските таблички од несакано видео и фотографско снимање. Овој метод веќе долго време се спроведува во многу европски земји и се етаблира како ефикасно решение за заштита на возачите. Технологија на користење на специјален нанофилм "Invinum»Дали е налепница изработена од обични броеви, кои, кога ќе се стават над број, ја прават невидлива за фото и видео камерите. Употребата на таков филм не повлекува големи финансиски трошоци.

Нанофилм Invinum за криење на броевите на автомобилите на камерите на сообраќајната полиција

Ефектот од користење на таков филм се постигнува поради фактот што светлината од фотоапаратот трепка при нејзино удирање се рефлектира, и едноставно е невозможно да се види бројот во такви услови. На сликите, областа за снимање ќе биде бела. Под нормални услови, таквиот број ќе го согледа човечкото око сосема нормално. Филмот се однесува исклучиво на камери кои работат во инфрацрвениот спектар. Комплексите за фиксирање "Везир" и "Трукам", кои денес главно се користат во сообраќајната полиција, секогаш работат во овој режим. Ефикасност на нанофилмот "Invinum»Докажано на тестови и во кое било време од денот и под какви било климатски услови.

Единствениот услов за постигнување на посакуваниот ефект при спроведување на овој метод е чисти броеви. Во спротивно, веројатноста за нивна видливост се зголемува малку. Се препорачува да се залепат најмалку 2 симболи на бројот на автомобилот. Ова барање се должи на фактот дека ако бројот не е препознаен од камерата, фотографијата се испраќа за рачна обработка, каде што автомобилот може да се идентификува според преостанатите симболи и неговиот модел. Запечатените броеви нема да можат да препознаат никаква инфрацрвена камера на сообраќајната полиција, а добиената фотографија ќе прикаже светли трепкања или темни дамки во областите со филм.

Нанофилм Invinum за криење на броевите на автомобилите на камерите на сообраќајната полиција

Некои типови филмови имаат карактеристики што ја исклучуваат можноста за гледање на регистарската табличка дури и со обични човечки очи, што значи дека нема основа за тврдење. Таквиот филм не бара никаква посебна грижа. Потребно е само да се исклучи само-лупењето на филмот од бројот, бидејќи тогаш ќе биде невозможно да се залепи назад. Филмот е апсолутно отпорен на деструктивните ефекти на агресивната средина, така што можете да го возите вашиот автомобил до миење автомобили без грижа и возбуда.

Интересен е фактот дека во Јапонија, на законодавно ниво, се забранува употреба на такви филмови за лепење регистарска табличка, бидејќи ваквите активности спречуваат дополнителни приходи во буџетот на земјата. Ова значи само едно - ефективноста на филмот за криење на броеви на автомобили е докажана на највисоко ниво од јапонската нација.

Каде да се купат Invinum, структурата и карактеристиките на нанофилмот

Купете навистина високо квалитетен филм "Invinum»Може да се гарантира само на веб-страницата на официјалниот производител. Понуди за продажба на такви производи може да се најдат на различни ресурси, во специјализирани застапници за автомобили, но неговиот квалитет честопати остава многу да се посакува. Не верувајте во сомнителни посредници кои сакаат да заработат пари со доверба.

Купете филм за криење броеви од камерите на сообраќајната полиција

Препорачливо е да направите нарачка на официјалната веб-страница на производителот, каде што можете да купите висококвалитетен филм „Инвинум“ по ниска цена без обележувања. Филмска цена “Invinum»На официјалната веб-страница на производителот има 1300 рубли во Русија, цената за жителите на другите земји е означена таму.

Структурата на нанофилмот за криење на броеви на автомобили “Invinum"Се состои од неколку слоеви:

 1. Основата.
 2. Полимер дизајниран да рефлектира светлина.
 3. Стаклена призма, чие присуство обезбедува прекршување на светлосните зраци.
 4. Светлосен филтер кој го задржува прозрачниот флукс. Токму овој елемент придонесува за прекумерно изложување на темна позадина и нејзино спојување со бела позадина.
 5. Филм, чие присуство создава појава на трепкања.

Како работи нанофилмот

Дејството на филмот е што е можно појасно. Кога снимате соба со камери, блицот се рефлектира и на сликите се прикажуваат само бели дамки. Нормално, ниту еден компјутер нема да може да препознае автомобил од ваква рамка. Во нормални услови, исто така е невозможно да се открие присуство на таков филм на број со обично човечко око.

Законодавна регулатива

Невозможно е да се казни ентузијаст за автомобил за користење нанофилм дури и ако се открие фактот на неговото присуство на регистарската табличка според сегашното законодавство. Одредбите од Кодексот за административни прекршоци во врска со признавањето на регистарските броеви како несоодветни на барањата на законот укажуваат само на нивната нечитливост како знаци на повреда. Употребата на нанофилм не спаѓа во овие знаци, бидејќи регистарските таблички во овој случај остануваат доста читливи и јасно видливи. Затоа, не може да се тврди против возачите.

Упатства за филм Invinum

Инсталирање на филм Invinum регистарската табличка не бара никакви посебни знаења и вештини, и секој возач може лесно да ја изврши оваа постапка. За да го залепите нанофилмот, мора да се придржувате до едноставен алгоритам на дејства:

 • Исчистете ја површината. Пред лепењето, броевите мора темелно да се исплакнат, избришат и третираат со алкохол, со цел да се отстранат масните наслаги.
 • Инсталирајте го филмот. Важно е точно да се примени неговиот белег и да се изедначи, така што воздушните меури и брчките не остануваат помеѓу површината на бројот и филмот.
 • Безбеден По нанесувањето на филмот, со цел цврсто да се поправи, потребно е да се исуши залепената површина, на пример, со фен за коса. По ваквата постапка, филмот дефинитивно нема да падне од бројот, тој ќе ги издржи ефектите на водата за време на миењето, ниските температури и другите деструктивни фактори. Филмот ќе трае се додека возачот не одлучи да ги смени броевите.

Нема ништо комплицирано во постапката за инсталирање на нанофилм, а конечниот висококвалитетен резултат ќе ги спаси сопствениците на автомобили од казните на сообраќајната полиција за многу години!

Други начини да се скрие регистарска табличка

 1. Рамка на ветерот. Цената на таквиот метод е приближно пропорционална со цената на нанофилмот „Invinum" Принципот на работа на рамката се заснова на навалување на бројот под влијание на ветерот на главата, што го прави невозможно да се прочита. Се чини дека решението е доста ефикасно, бидејќи бројот е поставен во согласност со барањата и не може да има побарувања до сопственикот на автомобилот. Покрај тоа, во секое време бројот може да се поправи што е можно поскоро. Сепак, оваа опција за криење на бројот има значителни недостатоци. Главната е неефикасноста на методот со мала брзина. Значи, многу ентузијасти за автомобили велат дека таквата рамка е неефикасна при брзина до 100 км / ч. Покрај тоа, се планира наскоро да се инсталираат камери за читање на задните броеви, што ќе ги направи рамките на ветерот неефикасен начин за скривање на знаците. Како резултат, со целата неочигледна ефективност на ваквото решение, можни се непријатни последици за сопствениците на автомобили во форма на санкции од сообраќајната полиција.
 2. Дефектни броеви. Постојат ситуации кога на возачите им се даваат неисправни броеви, бојата од која многу брзо се лупи. Колку и да изгледа чудно, ваквите бројки се вистински успех за сопствениците на автомобили. И покрај фактот дека тие можат да бидат заменети апсолутно бесплатно, многу возачи не брзаат да добијат нови аналози. Оваа слабост се објаснува со фактот дека инфрацрвените фотоапарати не се во можност да препознаат броеви и букви кои не се печатени со боја. Искористувајќи ја оваа дупка, многу сопственици на автомобили почнаа специјално да ја бришат бојата од табли. Ова се прави, по правило, на два начина:
 • еднообразно загревање на бојата со дувалка од двете страни, што често доведува до неверојатен резултат;
 • постепено отстранување на бојата со фина шкурка. Оваа опција е многу пореална визуелно, бидејќи се чувствува чувство на почеток на таков ефект од предолгото работење на просторијата во агресивна средина.
 • Ако не злоупотребувате такви техники, тогаш може да добиете разбирање за полициските службеници кои не се осмелуваат да го казнат возачот за лош квалитет на регистарските таблички. Но, сосема е можно возачот да добие парична казна за нечитливи броеви, бидејќи полицискиот службеник има законски основи за ова. Овој метод можете да го спроведете во пракса самостојно, а воведувањето санкции во форма на предупредување или парична казна не треба да изненадува.
 1. Дополнителен број. Сигурно овој метод ќе биде ефикасен при генерирање на „букви на среќа“ во автоматски режим. Принципот на работа на ова решение е едноставен: под браникот на автомобилот се инсталираат дополнителни знаци со рефлектирачка боја. На ваквите знаци може да се напише што било, а камерата за фиксирање реагира не на натписите на знакот, туку на слојот на рефлектирачка боја. Со оглед на тоа што ќе има две видливи места, ќе биде невозможно целосно да се идентификуваат како регистарски број. Информациите добиени од камерите во моментов се обработуваат рачно. Ова значи дека операторот е во можност да ја препознае вистинската ознака. Предноста на овој метод може да се смета за неможноста да се применат санкции за нејзино спроведување, бидејќи Кодексот за административни прекршоци не содржи такво дело.
 2. Рамката е менувач на форма. Овој метод веројатно е добро познат на многу возачи. Тој беше прикажан на дело во популарниот филм „Такси“, каде херојот, при бркање, притисна едно од копчињата и регистарскиот број на неговиот автомобил се преврти на другата страна, прикажувајќи смешен натпис. За прилично обемен уред за кој се потребни одредени козметички дејства со предниот браник при инсталирање, тие бараат околу 10 рубли на Интернет. Принципот на работа на овој метод е едноставен: со превртување на бројот или криење на тоа, множеството букви и броеви станува невидливо за камерите за фиксирање. Недостаток на оваа опција е можноста за изрекување казна во форма на прилично голема парична казна или дури и лишување од права до 000 месеци. Покрај тоа, механизмот за криење на бројот ќе биде неефикасен поради формирање на "букви на среќа" во рачен режим. Недостатоците, како што можете да видите, се доста и сите повлекуваат сериозни проблеми.
Постави прашање

Obzoroff

Главен и одговорен уредник Obzoroff, професионален специјалист во областа на медицината, козметологијата и диететиката. Пишува и сумира материјал напишан од медицински лекари.

Заедно со преведувачи, тој подготвува статии за странски читатели врз основа на материјали подготвени од авторите на страницата со соодветни квалификации.

Менаџер на проект Obzoroff Коавтор е на бројни статии за здравјето и современите третмани за вообичаени болести, напишани во соработка со искусни медицински лекари, чии биографии се наоѓаат на страницата за автори.

Социјални мрежи на авторот: Facebook Twitter YouTube
Obzoroff
Додадете коментар