Ceramic Pro Light наноцерамичен автомобилски заштитен слој

Во овој преглед, ќе разгледаме подесување на автомобил користејќи заштитен наноцерамичен слој  Ceramic Pro Light Ceramic Pro и за што служи. Кога се движите од една до друга точка на просторот, седејќи во удобен автомобил, не сме изложени на штетни фактори на животната средина. Додека сме во кабината, исто така не можеме да видиме како огромни орди лути инсекти ја напаѓаат површината на автомобилот. Не се прави без периодично „бомбардирање“ од птиците, како да е специјално избран автомобил како предмет за да ги подобрат своите вештини за точноста на ударот со нивните каустични „боеви глави“. Ако треба да застанете некаде под круните на дрвјата, телото ќе се попрска со лепливи пупки за неколку минути. Тогаш има само еден начин - до мијалникот. Но, дури и таму, панелите на телото се подложени на варварски третман со термонуклеарни хемикалии, по што лакот станува заматен и на него се појавуваат жолтеникави дамки. Исто така, како резултат на безмилосно триење со валкани партали и изложеност на четки, многу гребнатини се појавуваат на површината. Никој не е имун од наплив на песок и нечистотија што летаат под тркалата, или грмушки кои ги гребеат страничните панели на телото. Понекогаш самите сопственици, внимателно мавтајќи со четката, успеваат да ја изгребат површината кога неточно ја чистат од снег.

Ceramic Pro Light наноцерамичен заштитен слој

Сите овие проблеми можат да се решат Ceramic Pro Light нано-керамички заштитен слој за автомобилот!

Елиминацијата на последиците не е секогаш поефикасна и поевтина од превенцијата.

Наноцерамичен заштитен слој "Ceramic Pro Light»- ова е сигурна алатка која ви овозможува да обезбедите максимална безбедност и совршен сјај на каросеријата и на новиот автомобил и на користениот по обновување.

Прашање на цената: цена и каде да се купи Ceramic Pro

Едно оригинално шише (капацитет 50 ml) Ceramic Pro за време на дејството на веб-страницата на производителот чини 1990 рубли, цената е сосема прифатлива. Испораката по пошта е можна со плаќање по приемот или со курир, па затоа нема да биде тешко да се купи керамика Pro Light.

купи покритие ceramic Pro Light за авто

Принципот на дејство на наноцерамиката на површината на автомобилот

Поради присуството во формулата на заштитниот слој „Керамички про“ на соединенија на кварцни и силициумски наночестички, оваа алатка има такви својства како што се: цврстина, цврстина и отпорност на секаков вид агресивни влијанија. Резултатот од интеракцијата на наноцерамичните и премазите со боја и лак е формирање на издржлива керамичка заштита што произлегува откако честичките продираат во порите на лакот со нивно целосно полнење.

За придобивките и карактеристиките на Ceramic Pro

Облогата обезбедува:

  • Сигурност на заштитните својства од појавата на мали чипови и гребнатини за подолг период (најмалку три години). Повеќекратно зголемување на параметрите на јакоста на лакот како резултат на навлегување на кварцни честички во неговата структура по нанесување на заштитен слој.
  • Одржува максимална длабочина и осветленост на бојата. Оптичките својства на нано-керамичките честички обезбедуваат изглед на третираната површина, идентична на онаа по полирањето. Додавањето на специјални адитиви во составот осигурува дека бојата е заштитена од фатално исцрпување.
  • Заштеда на пари и време за нега на тело. По третманот со наноцерамичен состав, потребата за миење е значително намалена (за околу два до три пати). Ова се постигнува поради хидрофобноста на облогата, поради што телото останува чисто и суво откако ќе истече водата, одземајќи ја калта.

Автомобилите кои претходно биле третирани со заштитно соединение се во можност да маѓепсаат со сјај и сјај. Телото изгледа едноставно прекрасно, без оглед на возраста или марката на автомобилот.

Прашањето е дека дури и по краток период од моментот на работа на нов автомобил, неговото тело почнува да бледне под влијание на факторите на животната средина. Ова најјасно се манифестира на примероци насликани во темни тонови. Не е можно да се избегнат дури и мали гребнатини по миење или изложување на песок и нечистотија.

Елиминирање на недостатоците е можно преку висококвалитетно полирање на автомобили. Но, ова не го спречува појавувањето на оцрнувања на телото по некое време. Ова е местото каде заштитните агенти доаѓаат на помош, дизајнирани да ги одржуваат панелите на телото во сјајна состојба.

Средствата се покажаа како најдобри: „Течно стакло“ и наноцерамика. Наноцерамичкиот слој е во состојба да обезбеди заштита и на каросеријата на нов автомобил и по обновување на работите за полирање. Производот не само што продира во порите на лакот, туку и ја покрива неговата површина со слој од најмалку 5 микрони. Најсилните врски на молекуларно ниво формираат силен керамички филм. Нано префиксот го нагласува присуството на кварц и силициум со дел од честички од 10m, што може да се спореди со атомите, во составот на заштитната обвивка.

Професионален премаз ќе обезбеди мазна површина и ќе постигне оптички ефект на „леќа“. Кога светлинскиот флукс поминува низ наноцерамичката површина, тој се зголемува и се рефлектира повеќе пати, што дава контраст во боја и го подобрува ефектот на огледало. Хидрофобните и антистатичките својства на агенсот ви овозможуваат да го набудувате ефектот "лотос" - кога млазниците со вода, бегајќи од панелите на телото, ја бришат нечистотијата и абразивните честички. Ова заштедува време како резултат на побрзо чистење и приближно трикратно намалување на потребата од овој настан. Исто така, алатката е опремена со можност за филтрирање на ултравиолетова светлина, што спречува изгорување на бојата. Цврстината на облогата ќе го заштити телото од гребнатини, а хемиската отпорност ќе заштити од хемикалии и битумен што го придружуваат патот.
Ceramic Pro Light тоа е одлична заштита од УВ зрачење и согорување, што е во состојба да ја обнови бојата на телото, да го засити со сјај и да создаде стабилен хидрофобен ефект.

Наноцерамиката е прогресивен, издржлив слој кој може да издржи екстремни температури на околината и хемиски напад. Керамичкиот филм е во состојба да ги рефлектира сончевите струи и да ја засити бојата на телото со посебен сјај. Овој слој е опремен со друга значајна предност - антистатички и водоотпорни карактеристики, што го намалува интензитетот на контаминација на телото.

Керамички Про предности и придобивки

Меѓу главните предности на заштитните облоги се:

  • давање на суштинска цврстина на бојата;
  • обезбедување хидрофобни и антистатички способности;
  • давање на бојата на телото со максимален сјај и сатурација;
  • спречување на согорување на боја поради ултравиолетово зрачење;
  • обезбедување заштитни својства од дожд, заситен со кисели примеси, хемикалии и битумен, инсекти, како и производи од активниот живот на птиците.

Дали Силан гард течното стакло и наноцерамиката се идентични?

Не Дури и покрај деталното утврдување на својствата на течното стакло, оваа алатка е различен производ. Многу специјализирани компании нудат третман со "водено стакло" како наноцерамичен слој, но квалификувани специјалисти ја објаснуваат разликата помеѓу овие средства доволно детално.

Мерки за испитување на керамички нано-обложување

SGS тестираше различни параметри на производот Ceramic Pro. Во 2011 г. производите го поминаа тестот за усогласеност со барањата на стандардите за такви индикатори како што се:

  • цврстина;
  • отпорност на реагенси, алкални и кисели нечистотии.

Во 2012 г. тестирани за безбедност на употреба и отсуство на токсичност. И двата случаи на успех се потврдуваат со показатели за висок квалитет.

Керамички про прегледи и преглед на видео

Сите корисници кои користеле Ceramic Pro за третман на каросеријата на своите автомобили оставија позитивни критики. Забележано е брзото исчезнување на мали гребнатинки и измама, автомобилите веќе не се „плашат“ од миење. Позитивните критики се должат на фактот дека автомобилот е добро заштитен од негативната манифестација на надворешни фактори и импресивниот изглед на каросеријата, кој добива уникатен сјај. Следно, предлагаме да гледате видео кое накратко покажува што е наноцерамичкиот слој Ceramic Pro Light и како да се нанесе на каросеријата на автомобилот.

Постави прашање

Obzoroff

Главен и одговорен уредник Obzoroff, професионален специјалист во областа на медицината, козметологијата и диететиката. Пишува и сумира материјал напишан од медицински лекари.

Заедно со преведувачи, тој подготвува статии за странски читатели врз основа на материјали подготвени од авторите на страницата со соодветни квалификации.

Менаџер на проект Obzoroff Коавтор е на бројни статии за здравјето и современите третмани за вообичаени болести, напишани во соработка со искусни медицински лекари, чии биографии се наоѓаат на страницата за автори.

Социјални мрежи на авторот: Facebook Twitter YouTube
Obzoroff
Додадете коментар