Био ѓубриво 4K за зголемување на приносите и исхраната на растенијата

Природно врвно облекување за земја со бренд 4K произведено од Биопродукт органски ДОО „Бионација“ значително ќе ја зголеми плодноста на почвата, и, следствено, и приносот. Употребата на био ѓубриво со флообактерии придонесува за сигурна заштита на младите пука од негативните ефекти на патогената микрофлора, го забрзува процесот на зреење на земјоделските култури и го дуплира плодот. Така, откако го направивте вашиот избор во корист на четирикомпонентен био-ѓубриво 4K, ќе ја искористите вашата парцела што е можно поефикасно, добивајќи еколошки производи од него.

4K био ѓубриво за раст на растенијата

Според производителите на 4K еко-ѓубриво, производот ги има следниве својства:

 • активирање на раст на пука;
 • значително зголемување на продуктивноста;
 • спречување на појава и развој на патогени микроорганизми;
 • сузбивање на процесот на распаѓање на коренскиот систем;
 • забрзување на созревањето на посевите во просек за 15 дена;
 • сигурна заштита од штетници.

Несомнената предност на новиот лек е неговиот исклучиво природен состав заснован на органски супстанции. Резултатите од тестот покажаа дека, меѓу другото, оплодувањето позитивно влијае на големината на плодовите - по хранењето, тие стануваат поголеми. Треба да се нагласи дека ѓубривото работи ефикасно дури и во екстремни климатски зони, збогатувајќи оскудни почви. За да добиете соодветен резултат, доволно е да потрошите неколку облоги по сезона.

Како и каде да купите 4K ѓубриво и неговата цена

Kубриво 4K можете да купите само на официјалната веб-страница на компанијата. Препорачуваме да не нарачувате био ѓубриво на трети лица Интернет ресурси, каде што честопати се нудат фалсификувани производи кои немаат никаква врска со оригиналното ѓубриво. Треба да се има на ум дека со нарачка на производ на официјалната веб-страница, гарантирано ќе добиете висококвалитетно, еколошко ѓубриво заштитено со соодветни сертификати, додека цената на 4K ѓубриво пријатно ќе ве задоволи.

Купете био ѓубриво 4K за 1 руба

Детални информации за био ѓубриво 4К

Не е тајна дека е потребен многу труд за да се добие обилна жетва. Сепак, честопати дури и внимателното придржување кон сите технологии на одгледување за одреден производ не го гарантира посакуваниот резултат. Посните и осиромашени почви не се во можност да обезбедат високи приноси. Во такви случаи, ситуацијата може да се коригира со ново ѓубриво 4K, создадено од домашни агрономи. Составот на ѓубривото ги вклучува сите микроорганизми кои придонесуваат за обновување и обновување на плодниот слој на почвата.

Како ѓубривото влијае на почвата и како се обновува почвата

 • Како резултат на долгогодишно истражување, руските агрономи дошле до заклучок дека, покрај хемиските елементи, одредени органски бактерии влијаат на плодноста на почвата, чие отсуство е причина за лошата реколта.
 • Бактериите делуваат на коренскиот систем на растенијата, снабдувајќи ги со елементи во трагови содржани во почвата. Присуството на доволен број на микроорганизми не само што значително го зголемува приносот, туку има и позитивен ефект врз вкусот на овошјето и зеленчукот.
 • Темелната анализа на почвата, спроведена во лабораториски услови, покажа дека нивото на плодни е во директна пропорција со бројот на микроорганизми. Земајќи ги предвид резултатите од студијата, беше развиен нов бренд на комплексни ѓубрива 4К со висока содржина на фло-бактерии.

Иновативното ѓубриво се појави на пазарот неодамна, но веќе успеа да се докаже од најдобрата страна. Сопствениците на летни колиби кои тестирале 4K едноставно се воодушевени - приносот е двојно зголемен, па дури и тројно зголемен, никогаш порано не добиле толку голем број овошје и зеленчук во своите градини.

Принципот на влијанието на 4K еко-ѓубриво врз почвата

Како што знаете, приносот на земјоделските култури е во директна пропорција со квалитетот на почвата. Речиси е невозможно да се добијат квалитетни производи на сиромашни, осиромашени почви.

Бројни студии и анализи покажаа дека присуството на комплетен сет на основни хемиски елементи во трагови во почвата не е доволно за да се добијат обилни жетви. Со цел почвата да „работи“ во полна сила, потребен е додаток во форма на одредени органски микроорганизми за да се олесни продирањето на виталните хранливи материи во корените на растенијата. Тоа е присуството на одредени видови на бактерии што го започнува процесот на симбиоза.

Треба да се напомене дека бактериите и другите микроорганизми неопходни за збогатување на слојот на почвата се содржани во доволни количини во традиционалните тресетски ѓубрива и вермикомпост. Сепак, обработката на земјишна парцела со овие видови ѓубрива е поврзана со значителни финансиски трошоци. Значи, за обработка на 1 ткаење, потребни се до 80 килограми традиционални видови на хранење. Не е тешко да се пресмета колку ќе чини обработка на парцела од неколку стотици делови. Покрај тоа, оваа количина ѓубриво мора да биде доставена до вашата страница, што е поврзано со дополнителни трошоци.

Ефективна алтернатива на тресет и биохумус денес е ѓубриво 4К, кое ги содржи сите микроорганизми неопходни за почвата. Во исто време, доволно е само 10 грама 4K еко-ѓубриво да се обработи сто квадратни метри земја.

Состав на био ѓубриво со фло бактерии

Био ѓубриво 4K ги содржи следниве компоненти:

 • Концентрирана хумична киселина која промовира раст на пука, навремено формирање на јајници и забрзано зреење на земјоделските култури.
 • Био-вулканска лава, во форма на прашкаста компонента. Честичките од лава придонесуваат за ослободување на топлина, во голема мера активирајќи ги метаболичките процеси.
 • Флао бактерии кои влијаат на коренскиот систем на растенијата и иницираат појава на симбиоза.
 • Биоактивна течност. Оваа компонента, која е одговорна за развој и раст на корисни бактерии, е неопходна за обновување и збогатување на почвата, оптимизација на нејзиниот хемиски состав.

Мислења на експерти

Според мислењето на агрономите кои се запознале со ефектот на 4K ѓубриво, новиот лек овозможува целосно откривање на генетскиот потенцијал за развој на растенијата, кој често се користи помалку од половина. Еко-оплодувањето е во состојба да ги неутрализира негативните климатски ефекти врз растенијата и нискиот потенцијал на осиромашените почви.

Доволно е да се каже дека 4K е уникатен производ од руско производство, способен многукратно да ја зголеми плодноста на почвата. Во исто време, приносот се зголемува двојно. Многу е важно, за разлика од многу други видови ѓубрива, 4K да не содржи синтетички компоненти, што гарантира целосна безбедност на лекот.

Важно! Главен конкурент е ѓубривото Агроплант, кое неодамна се појави на земјоделскиот пазар и веќе успеа да ја докаже својата ефикасност, благодарение на специјално избраниот состав и уникатниот фактор на форма во форма на гранули, што овозможува трошење Agroplant поекономично.

Предности од користењето на 4K био ѓубриво

Редовната употреба на иновативни ѓубрива доведува до следниве резултати:

 • зголемена продуктивност без оглед на климатските услови;
 • подобрување на вкусот;
 • сигурна заштита од штетници;
 • заштеда на трошоци.

Ефикасност на ѓубриво 4K

Експертите се изненадени од ефикасноста на новиот лек. Зголемувањето на приносот на земјоделските култури е навистина над очекувањата. Меѓу другото, ртење на семето се зголемува неколку пати, зреењето се забрзува за неколку недели, а тежината на плодовите се зголемува за 20%.

Начин на примена

Fубриво 4K треба да се користи во строга согласност со барањата на упатствата:

 • 1 лажица био ѓубриво мора да се раствори во 10 литри вода. Културите се наводнуваат на секои 2-3 недели. Кофа со раствор се троши за обработка на 1 квадратен метар земја.
 • Кога садат компири, клубени се натопуваат 12 часа, семе од домати и зелка - околу два дена, други култури - за еден ден.
 • Прскањето со лекот се изведува за време на периодот на интензивен раст и цветни, по зајдисонце.

упатства за употреба на ѓубриво 4К

Имплементација на 4K ѓубриво за 1 руба во рамките на Федералната програма "Да им помогнеме на земјоделците"

За жал, многу градинари и сопственици на земјишта не се свесни дека во пролетта 2017 година започна програмата „Да им помогнеме на земјоделците“. Според неговите услови, сите граѓани кои поседуваат земјишна парцела имаат можност да купат 4K еко-ѓубриво по симболична цена од 1 до 99 рубли.

Познато е дека Програмата се спроведува во рамките на политиката за замена на увозот прокламирана од руската влада, која започна по воведувањето антируски санкции од западните земји на Европската унија. Токму како резултат на политиката на санкции што ја спроведоа Соединетите држави и земјите на ЕУ, руските специјалисти и агрономи од релевантниот профил добија задача да развијат универзално ѓубриво со уникатни својства и да содржи флао бактерии.

Резултатите од тестот докажаа најголема ефикасност на најновото ѓубриво, што овозможува да се постигне значително зголемување на приносот на сите видови растенија, без употреба на дополнителни скапи препарати. За да постигнете оптимални резултати, доволно е да нанесувате 4K био ѓубриво само неколку пати во сезоната.

Интервју со агроном за био ѓубриво 4К

Разговаравме подетално за најновиот развој на руските агрономи со докторот за земјоделство, професорот Михаил Валериевич Чурсин, кој работи во индустријата повеќе од 30 години.

Новинар: Добро попладне, Михаил Валериевич. Нашето прво прашање за нов лек - дали е навистина уникатен производ кој нема аналози?

Професор Чурсин: Мислам дека нема да погрешам, нарекувајќи го развојот на 4K вистински пробив на руските специјалисти. Немаше аналози на производот ниту во Русија ниту на Западот порано. Ова е уникатен производ што ќе им се допадне и на земјоделците и на сопствениците на мали парцели.

Би сакал да забележам дека оплодувањето овозможува не само да се зголемат приносите, туку и да се подобри вкусот на одгледуваните култури, да се подобри нивниот изглед, што е особено значајно за земјоделците кои ги продаваат своите производи. Така, може да се наведе дека био ѓубриво 4K ги оптимизира добиените производи во сите погледи.

Лекот е постојано тестиран во специјализирани научни институти, секој пат докажувајќи ги неговите феноменални својства. Без претерување, 4K био ѓубриво е гордост на нашата земјоделска наука. Вреди да се одбележи дека многу странски производители на земјоделски производи се заинтересирани за набавка на 4K, сепак, руската влада во моментов забранува извоз на овој био ѓубриво.

Денес, нашите граѓани можат да го купат без никакви ограничувања со минимална цена од 1 руба.

Новинар: Михаил Валериевич, дали можете да ја објасните тајната за толку висока ефикасност на новиот лек?

Професор Чурсин: Fубриво работи на нов принцип. Кога го користите, корисни елементи не се воведуваат во почвата, што се прави кога се користат традиционални минерални и комплексни ѓубрива. Принципот на работа на 4K се заснова на зголемување на асимилацијата на елементите присутни во почвата од страна на растенијата.

Научните истражувања покажаа дека покрај микроелементите содржани во почвата, на приносот влијае и присуството на специјални микроорганизми и бактерии кои ги оптимизираат сложените хемиски соединенија за влез во коренскиот систем. Овие микроорганизми ги обвиваат корените на растенијата, иницирајќи симбиоза.

Така, зголемувањето на бројот на овие микроорганизми може значително да ја зголеми нивната активност, што доведува до зголемување на приносот и други индикатори. Накратко да се опише лекот, тој е, всушност, подобрен концентрат на бактериски бактерии.

Новинар: И покрај тоа, сличен алгоритам на третман се спроведува кај добро познати ѓубрива од тресет и хумус.

Професор Чурсин: Да, во принцип, алгоритмот е ист. Сепак, за лекување на плодниот слој со традиционални методи, потребна е огромна количина ѓубриво, што честопати е економски неисплатливо. Значи, за оплодување на истите области, на препаратот 4K ќе му требаат 10 пати помалку од тресет или вермикомпост. Очигледно, разликата е значајна. Денес, купувањето на 4K ѓубриво е достапно за скоро секој сопственик на земјишна парцела; во рамките на тековната Федерална програма, може да се купи за симболична цена од 1 руба.

Новинар: Почитуван професоре, можете ли подетално да објасните каде и како можете да купите био ѓубрива што се продаваат во рамките на програмата. За кој период важи Федералната програма?

Професор Чурсин: Сè е прилично едноставно. Ако сакате да го купите лекот според условите на програмата "Помагање на земјопоседници 2017", треба да пополните соодветна апликација на официјалниот ресурс. Плаќањето и испораката на био ѓубрива се врши по пошта.

До денес, нашата нова дрога е веќе купена и тестирана од над сто илјади сопственици на земјиште и речиси секојдневно добиваме одлични критики. Ова е јасен доказ дека 4K е навистина многу ефикасен, а во исто време, ефтин лек што ви овозможува да постигнете феноменални резултати во најкус можен рок.

Можеби ќе ве интересира статија за подеднакво ефикасното ѓубриво BioGrow, како и гледање видео за резултатите од неговата примена во пракса во интервјуа со земјоделци и агрономи Биоактиватор Biogrow да се стимулира растот на сите видови растенија.

Постави прашање

Главен и одговорен уредник Obzoroff, професионален специјалист во областа на медицината, козметологијата и диететиката. Пишува и сумира материјал напишан од медицински лекари.

Заедно со преведувачи, тој подготвува статии за странски читатели врз основа на материјали подготвени од авторите на страницата со соодветни квалификации.

Менаџер на проект Obzoroff Коавтор е на бројни статии за здравјето и современите третмани за вообичаени болести, напишани во соработка со искусни медицински лекари, чии биографии се наоѓаат на страницата за автори.

Социјални мрежи на авторот: Facebook Twitter YouTube
Obzoroff
Додадете коментар