Animal Grow стимуланс за забрзување на растот на животните

Огромна конкуренција на земјоделскиот пазар доведе до разбирање дека е потребно да се зголеми стапката на раст на домашните животни, биоактивен комплекс Animal Grow се појави на пазарот не толку одамна, но веќе се етаблираше како одличен забрзувач за раст на животните. За прв пат, овој тренд беше забележан од земјоделците во Европа, тие сфатија дека додавањето разни адитиви за храна е неопходност.

Тогаш се појавија првите лекови кои го забрзуваат растот на животните. Аграрците го наведоа фактот дека кога се користат специјални адитиви, зголемувањето на телесната тежина од страна на животните се забрзува, и покрај фактот дека количината на јадење храна се намалува.

Animal Grow пакување

Наречен, иновативен развој на нашите научници за добиток наречен Animal Grow може да се примени на секое животно: кокошки, гуски, патки, зајаци, свињи или говеда. Ензимите и нуклеопептидите вклучени во производот Енимал Гроув го подобруваат имунитетот и ги елиминираат различните паразити од телото на животните. Сето ова доведува до значително намалување на цената на лековите за третман и специјалистички услуги, а исто така ја намалува можноста за развој на болести кај животните. Од друга страна, овој стимуланс, додаден на добиточната храна, придонесува за поефикасна апсорпција на хранливите материи и зголемување на телесната тежина од страна на животните.

Апликација за стимуланси за раст Animal Grow ви овозможува да ја зголемите тежината на животните за релативно кратко време. Многу одгледувачи на добиток се претпазливи во однос на новите лекови за зголемување на телесната тежина кај животните, иако нивната употреба го намалува времето на гоење кај младите животни и дава позитивен, изразен ефект. Е се обидеме да го разбереме принципот на работа на лекот Animal Grow, како и да се осигураме дека тие се безбедни и за животните и за луѓето.

Примена на биостимулатор за раст Animal Grow како додаток на добиточната храна го дава следниот резултат:

 • Нагло се намалува можноста за ширење на разни епидемии кај животните, како и отстранување на паразити од нивното тело;
 • Збир на мускулна маса кај животните се јавува без употреба на анаболни и стероидни лекови;
 • Лекот помага да се забрзаат дигестивните процеси, а исто така е профилактичен против болести на дигестивниот тракт;
 • Промовира зголемување на телесната тежина и можност за репродукција за кратко време по породувањето;
 • Влијае на раѓањето и на понатамошниот физички развој на помладата генерација;
 • Ја зголемува продуктивноста на животните во форма на производство на јајца, принос на млеко или зголемување на телесната тежина.

Присуството на одредени ензими во препаратот ја подобрува микрофлората во гастроинтестиналниот тракт и производството на витамини од групата Б. Во пракса, Animal Grow ги намалува трошоците за храна по единица за 30-50%. производи, и за истиот процент ја зголемува продуктивноста во форма на принос на млеко и зголемување на телесната тежина. Покрај тоа, квалитетот на млекото се подобрува, јајцата и животните стануваат поздрави.

Сите лабораториски тестови беа извршени во 2017 година на 32 сточарски фарми лоцирани во Руската Федерација. Бројот на тестирани животни беше 48 илјади грла.

Дали има смисла да се користи стимуланс за раст на животните?

Ова прашање не можат да го постават денешните претприемачи. Приходот што земјоделецот ќе го добие зависи од стапката на раст и созревање на организмот. Значи, треба да се примени.

Земјоделците чуваат крави, кози, кокошки, свињи не само за да добијат месо директно за колење, туку и за производи како јајца, млеко, а исто така и да ги зголемат потомците. Затоа, земјоделецот е многу заинтересиран за зголемување на тежината на прасицата, забрзување на созревањето на кокошки и говеда.

Исто така, за еден претприемач е важно магарињата и коњите, кои се користат како работна сила, да станат силни, еластични и моќни рано. Забрзувачите на растот спонтано ги трошат и кучињата, мачките и рибите.

Можности за набавка на стимуланс и неговата цена

Стимуланс за раст на животните Animal Grow не се продаваат во продавници. Денес е можно да купите висококвалитетни и загарантирани производи преку онлајн продавниците на производителот. Производителите на интернет продавници нудат да купуваат Animal Grow по следнава цена:

 • RF - 1 илјади рубли;
 • Белорусија - 40 рубли;
 • Казахстан - 6 илјади тенге;
 • Киргистан - 1,2 илјади соми;
 • Грузија - 56 ГЕРИ;
 • Украина - 400 гривни.

Овие цени се претставени со цел да не се купува лекот по намалена цена на други страници што немаат можност да го гарантираат оригиналниот производ, а вашата набавка нема да биде високо-квалитетен биостимулатор за раст Animal Grow... По нарачката на лекот на веб-страницата на производителот, во рок од 4-7 работни дена можете да го добиете во најблиската пошта.

Само со поставување нарачка во онлајн продавницата на производителот на стимулаторот, ќе добиете загарантиран квалитетен производ со сите декларирани карактеристики!

Која е основата на ефектот на стимуланс за раст Animal Grow

Ефект стимулирачки раст на животните Animal Grow се заснова на следниве концепти:

 • Забрзување на сите биолошки процеси одговорни за растот и развојот на телото на вашите миленици;
 • Нормализација на хормоналната позадина на телото, што е многу важно за мажите да ја зголемат продуктивноста;
 • Подобрување на заштитните функции на животинското тело;
 • Состојбата на надворешниот елемент на животното, како што се кожата и волната, се подобрува (затоа кучињата и мачките треба да се хранат со стимуланси за раст за да обезбедат шик изглед за парење или изведување на изложба);
 • Забрзување на зголемувањето на телесната тежина за домашните миленици;
 • Намалување на периодот на рехабилитација по болеста - стимулатор за раст Растот на животните му помага на ослабеното тело на животното да го стигне развојот на неговите врсници.

Animal Grow стимулатор за раст

Што е вклучено Animal Grow

Подобрувачот на растот на животните содржи иновативни состојки кои работат заедно за да се надополнуваат и подобруваат едни со други. Лекот ги вклучува следниве компоненти:

 • Органски киселини како што се пропионска, мравја, фумарна. Тие придонесуваат за воспоставување на ваква киселинско-базна рамнотежа во стомакот на животното, што ја подобрува смртта на патогената флора на клеточно ниво, го зачувува и развива растот на бактериите на млечна киселина и промовира забрзување на варењето.
 • Меласа. Оваа компонента има позитивно влијание врз квалитетот и карактеристиките на вкусот на крајниот добиточен производ. Покрај тоа, тој ја заситува храната со витамини, шеќер, калиум и натриум и го зголемува апетитот.
 • Сапропел, оваа супстанца содржи био-супстанции кои ја зголемуваат репродуктивната способност на животните и ги штитат од разни болести.
 • Гурана го намалува чувството на замор кај животните, го зголемува нивниот тон. Оваа супстанца е исто така профилактичко средство против дизентерија, маларија, дијареја и иритации на внатрешните wallsидови на желудникот.
 • Екстрактот од лисја од артишок го исполнува стимулансот со такви компоненти како биофлавоноиди, кинин и хлорогени киселини, соли на калиум-магнезиум-фосфор, натриум, железо и витамини Б1, Б2.
 • Мултиензимите придонесуваат за уништување на надворешните wallsидови на растителните клетки, што придонесува за подобро голтање и варење на супстанциите што ги содржат (шеќер, протеини, липиди). Ова доведува до намалување на тежината на добиточната храна и трошоците за чување животни.
 • Нуклеопептидите влијаат на метаболизмот на животното, го забрзуваат. Ова придонесува за раст и зголемување на телесната тежина на животните, ја стимулира неговата репродукција.

Што е важно Animal Grow

Секој одгледувач на добиток си поставува економска задача да одгледува млади телиња, на пример, и истовремено да внесува повеќе животни во стадото што ќе ги исполнуваат сите стандарди.

За нормален раст и развој на истите телиња, тие мора да добиваат висококвалитетна храна со потребната количина на витамини и минерали во целост. Во исто време, одгледувачот на добиток секогаш сака да го забрза растот на младите животни со цел да го добие посакуваниот резултат за пократко време. Стимулаторот за раст на животните Animal Grow ќе помогне да се реши овој тежок проблем. Неговата примена ќе обезбеди поголема ефикасност на работата, како и подобрување на показателите за профитабилноста во производството на месо и млечни производи.

Стимулаторот за забрзување на растот на животните овозможува да се забрза растот на младите животни, што овозможува да се зголемат индикаторите за производство на млеко и месо. Растот на производството е обезбеден со забрзан раст и развој на младата генерација животни, што е можно со употреба на стимулатор за раст Animal Grow... Ова се однесува на сите видови домашни животни кои се одгледуваат со цел да се добие месо, маст, јајца и млеко.

Како работат стимуланси за раст

За да може земјоделецот да утврди препорачливост за употреба на стимуланси за раст, особено за кравите, потребно е да се разбере принципот на дејствување на ваквите лекови. Сите современи лекови од овој вид, и покрај нивната разновидност, се поделени во две категории - внатрешна и надворешна употреба.

Внатрешните стимуланси делуваат на телото на животното одвнатре. Тие ги забрзуваат процесите што се случуваат во телото на телето, вклучително и растот, но не го нарушуваат самиот природен процес. Ова може да се спореди со антивирусен лек кој го уништува вирусот и го зајакнува имунитетот кој се бори против болести.

Надворешните лекови имаат за цел конечен резултат. Младо животно интензивно се здебелува, но лекот не влијае на процесите во телото. Како резултат, младите не се подготвени за брзите промени. Треба да се потсетиме дека постои стимуланс за забрзување на растот на растенијата Biogrow.

Како влијае стимулаторот за раст на животно врз луѓето?

Главната грижа при употреба на препарати за раст во сточарството е прашањето: дали млечните и месните производи се безбедни за употреба во храната? Ако ова најде свое, макар и мала потврда, тогаш сите напори и случувања за забрзување на растот на животните ќе се сведат на нула.

За да се отстранат сите негативни ефекти, потребно е да се користат докажани и оригинални производи кои вклучуваат природни состојки кои се целосно тестирани и одобрени од стручни ветеринари. Лек за раст Animal Grow е такво средство. Не им штети на животните, ги забрзува само оние процеси кои се природни за организмот на животните, но не ги менува.

Animal Grow стимулира зголемување на синтезата на тироидната жлезда и андрогените хормонски супстанции, кои го забрзуваат растот на животинската маса. Но, овие хормонални супстанции остануваат во природните патеки ако лекот се дава на животното во согласност со нормите. Нормите треба да се координираат со специјалист за секој случај.

Како работат антибиотиците за да се забрза растот на младите животни

Антибиотици како што се пеницилин, стрептомицин или соматотропин се користат за забрзување на растот кај добитокот. Нивната употреба доведува до зголемување на телесната тежина кај возрасни животни, но нивното влијание врз млади животни доведува до нешто поинакви последици. Според истражувањето, тие се како што следува:

 • Кога користите антибиотици, младите говеда се развиваат поинтензивно;
 • Апетитот е добар;
 • Оние млади животни кои донекаде заостануваат во развојот, кога земаат антибиотици, за кратко време ги достигнуваат своите врсници.

Презентираните податоци укажуваат дека употребата на антибиотици при одгледување на млади говеда е оправдана и целисходно.

Но, антибиотиците се моќни лекови. Затоа, пред да користите такви лекови, треба да се консултирате со специјалист за нивната доза и можна употреба.

Ризици од антибиотици

Ако се користат такви силни лекови како антибиотици без да се почитуваат правилата и прописите, тогаш тие можат негативно да влијаат на телото на млади животни и да предизвикаат значителни промени во нивното тело. Затоа, препораките на ветеринарите се толку важни. Но, дури и ако се почитуваат сите стандарди, овие лекови можеби немаат посакуван резултат.

Антибиотикот може да не им наштети на телињата, но не може да помогне ниту во нивниот развој. Има случаи кога на телињата им се давале лекови, но тоа не влијаело на кој било начин на нивниот развој. Тие се развиваа со вообичаеното темпо.

Фактот дека лекот не работи во некои случаи може да се објасни со неколку причини. Ова може да биде неправилно избрана исхрана, или за време на паузите при земање на лекот, за потценување на потребната доза.

Како витаминските додатоци влијаат на развојот на младите животни

Покрај антибиотиците, разни витамински додатоци се користат за забрзување на растот на младите животни, кои го зајакнуваат организмот и придонесуваат за забрзан раст на телињата. Витамините помагаат да се зајакне заштитниот имунолошки систем и им овозможува на телињата да растат силни и здрави.

Можете да започнете да ги храните младите животни со витамини веќе три недели од раѓањето. Таквите комплекси ги прават коските и мускулите силни, му овозможуваат на телото ефикасно да се бори против болести. Додатоците на витамини се формулирани во големи количини. За да ги изберете, треба да се консултирате со специјалисти.

Потрошувачите треба да бидат предупредени дека во ова време, бескрупулозните продавачи нудат многу фалсификувани лекови што имитираат Animal Grow... Овие фалсификати не само што немаат деклариран ефект врз животните, туку можат да му наштетат и на нивното тело. Често, токсичните компоненти се вклучени во нивниот состав. Тие можат да предизвикаат алергии кај животните и да влијаат на нивното здравје.

За да се добие корисен и безбеден стимулатор за раст на животните за употреба, потребно е да се набави само преку онлајн продавницата на производителот. Animal Grow ДОО "Интертеорг", чија адреса е наведена на декларацијата за сообразност со стандардите за квалитет.

Постави прашање

Obzoroff

Главен и одговорен уредник Obzoroff, професионален специјалист во областа на медицината, козметологијата и диететиката. Пишува и сумира материјал напишан од медицински лекари.

Заедно со преведувачи, тој подготвува статии за странски читатели врз основа на материјали подготвени од авторите на страницата со соодветни квалификации.

Менаџер на проект Obzoroff Коавтор е на бројни статии за здравјето и современите третмани за вообичаени болести, напишани во соработка со искусни медицински лекари, чии биографии се наоѓаат на страницата за автори.

Социјални мрежи на авторот: Facebook Twitter YouTube
Obzoroff
Додадете коментар